Не мога да заредя бензин???

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 24 Апр 2012 19:26

И аз не мога да заредя бензин-стана пак златен unsure.gif unsure.gif unsure.gif

Аватар
CuMo

Мнение от CuMo » 24 Апр 2012 21:14

Сипи си тогава нафта, да видиш к'во става... laugh.gif

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 25 Апр 2012 07:11

CuMo написа:Сипи си тогава нафта, да видиш к'во става... laugh.gif
Аз нафтата я наливам на бусовете,носят ми я в туба и я наливам бавно,бавно през фуния с мрежичка.Налягането е ниско и мога да контролирам дебита-сигурно и евтино biggrin.gif .Малко е протяжно и уморително за тоз дето държи тубата,ама пълно щастие няма.Иначе Яриса не ми е създавал проблеми при зареждане с бензин на каквато и да било колонка,ама то аз колко ли съм го зареждал sad.gif

damyan

Мнение от damyan » 25 Апр 2012 17:31

Клега,провери си отдушника на резервоара.В 9 от 10 случая е той.

Аватар
esox hunter

Мнение от esox hunter » 02 Май 2012 11:47

Привет колеги,
Видях темата и реших да споделя и попитам от известно време около месец и при мен започна трудно да се зарежда колата с бензин. В началото аз си мислех, че нещо не боравя с пистолета, както трябва и ми изключва постоянно, но предпоследния път зареждах на бензинката ЕКО преди гръцката граница и пича ми се рзамрънча, че съм го "подвел", като съм казал за 30 лв и че се била препълнила и пр. !?,... а място за бензин имаше поне за още 2 х толкова !? Последно сега заредих догоре пак на ЕКО, но на околовръстното и бензинджията се наложи да намаля дебита та чаках да се напълни всеедно тир зареждам...
Принципно зареждам основно на ЕКО бензин 95 "економи"
Колата ми е Корола комби 97 (4х4, ако това има значение заради задния мост)

Ако някой може да ми каже, къде да го търся точно този отдушник на резервоара, как изглежда и най-важното как да го почистя?

Благодаря ви предварително!

memorex

Мнение от memorex » 02 Май 2012 13:17

[quote="esox hunter"]Привет колеги,
Видях темата и реших да споделя и попитам от известно време около месец и при мен започна трудно да се зарежда колата с бензин. В началото аз си мислех, че нещо не боравя с пистолета, както трябва и ми изключва постоянно, но предпоследния път зареждах на бензинката ЕКО преди гръцката граница и пича ми се рзамрънча, че съм го "подвел", като съм казал за 30 лв и че се била препълнила и пр. !?,... а място за бензин имаше поне за още 2 х толкова !? Последно сега заредих догоре пак на ЕКО, но на околовръстното и бензинджията се наложи да намаля дебита та чаках да се напълни всеедно тир зареждам...
Принципно зареждам основно на ЕКО бензин 95 "економи"
Колата ми е Корола комби 97 (4х4, ако това има значение заради задния мост)

Ако някой може да ми каже, къде да го търся точно този отдушник на резервоара, как изглежда и най-важното как да го почистя?

Благодаря ви предварително![/quote]

laugh.gif
Бих казал че по–вероятно е да търсиш причината в запушен филтър отколкото в отдушник.Така че като съвет първо разглоби тръбата за пълнене извади вх.филтър за резервоара и го почисти или ако е много зле отстрани на твоя отговорност.Успех

Аватар
esox hunter

Мнение от esox hunter » 02 Май 2012 22:09

memorex написа: laugh.gif
Бих казал че по–вероятно е да търсиш причината в запушен филтър отколкото в отдушник.Така че като съвет първо разглоби тръбата за пълнене извади вх.филтър за резервоара и го почисти или ако е много зле отстрани на твоя отговорност.Успех
Благодаря за отговора колега,
Тази "операция" лесна ли е, т.е. дали ще мога да се справя сам или да я карам в сервиз? Някакви насоки и съвети по разглобяването на гърловината за да стигна до филтъра за да го проверя.

Също, ако може някой и за отдушника да ми даде съвет кое, как...

Публикувай отговор