Сериен дефект на всичките ми тойоти

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 31 Яну 2012 23:10

да де,няма ли да запълнят и такива на стъклото беше идеята? cool.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

scorpion
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от scorpion » 01 Фев 2012 10:27

Според мен няма как да стане полирането на стъклото. За съжаление и при мен въпреки малкото навъртяни километри го има този ефект.
При определена светлина се виждат точици. Даже миналата зима след едно ходене в снежен и мразовит ден до Видин имам и една малка следа /диря/ от дясната чистачката, вероятно от парченце лед или друг боклук, който се е движил с чистачката. От ТМ ми казаха, че ако искам могат да го сменят но след минаване при застраховател, поръчка и т.н. но ако не ме дразни не ми препоръчват, защото стъклото е специално заради екстрите по него. Затопляне, датчици за дъжд и светлина.

Мен ме дразни но не чак толкова cool.gif ...

muf

Мнение от muf » 01 Фев 2012 18:12

jim_beam написа:да де,няма ли да запълнят и такива на стъклото беше идеята? cool.gif
Препаратите за боята нямат нищо общо с тези за стъклата

За стъклата има начин да се запълни малка пукнатина (пробвал съм го)
Но не става да си запълниш всяка точица.
Ако се хванеш да го направиш ще ти излезе колкото 6-7 нови стъкла....
поне и сигурно няма да стане добре.

А полиране няма как да се направи на ниска цена... изходът е каране докато стъклото стане много зле, после - ново
Corolla 1.6 Dual VVTI 2008г
Rav 4 I 2.0 1998 г.

Аватар
Instruktor59@yahoo.com

Мнение от Instruktor59@yahoo.com » 01 Фев 2012 19:24

Хм, явно стъклата на по-новите коли - примерно след 2000 г - имат някакви много специални, неизвестни за мен свойства, че да се променят толкова бързо...
В авиацията явлението се нарича просребряване, много е опасно и е известно поне от 1942 г... Въпросът е решен отдавна.
На всичките коли от 60-те години до сега, не съм и чувал за просребряване. На старата Корола (от1991) съм поливал предното сстъкло с гореща вода стотици пъти сутрин (за размразяване) и нищо не се промени. Те още вървят - много короли и всякакви други коли по над 15-20 години, без изменения.
Сега този дефект ми се получи на втората година, но понеже сменях предното стъкло, си мислех че са ми сложили китайско или турско някакво...
Просребряването, някакви микропукнатини с подходяща форма и размери, изглежда се случва просто поради поевтиняване на производствените разходи с все същата, изначално известна цел - повишаване нормата на печалбата... sad.gif
Каквото сам си направя, никой не може...

muf

Мнение от muf » 01 Фев 2012 19:56

Е аз чак толкова видим дефект не съм виждал. Королата ми е на над 60 000 км и няма нищо.
Рав4- ката има доста поражения но все пак е на 12 години и се кара главно през зимата.

По принцип в България с това опясъчаване с дребна баластра е неизбежно да има следи, но чак пък посребряване....
Corolla 1.6 Dual VVTI 2008г
Rav 4 I 2.0 1998 г.

Публикувай отговор