Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
-
Toyko
Мнение
от Toyko » 20 Яну 2012 18:09
nowyaris написа:Много професионално.Браво.Друго си е да си учил право.Само дето не разбрах какво общо имат публикациите с темата.Колегата просто сподели,че искат да го бият.Сподели също,че няма да им се даде лесно.А истината е,че ако са искали,досега щяха да са го шамаросали.Просто го проверяват и ако го одобрят,ще му направят предложение,което да не може да откаже.Всичко,което си публикувал колега е за държавен изпит подходящо,не за реалностите на посткомунизъма.

какво право какви пет лева не налучквай

исках да кажа да не се поповядват нелоялни практики, писнало ми е от корупция и мръсни номера.... за бой д ане говорим чиста мутризация и се надявам да доживея не само времето когато мутрите отслабнат, а когато гледат небето на квадратчета, а белите якички ги последват. само че нали знаете в България най-голямата мафия е с пагони ...
Toyko
-
Win_XP
-
Обратна връзка:
Мнение
от Win_XP » 20 Яну 2012 18:09
zi_zi_top написа:Win_XP написа:moloko написа:
Защото в момента не си "настъпил" нечии интереси затова. "Глупаците" ги и ма по цял свят от както има търговия и ще ги има докато има търговия.
Повярвай ми, не са толкова много колкото тук

Просто си малък и се движиш зад "тъч линията"...

Незнам колко от Вас са се занимавали със сайтове и още повече насочени към USA/UK, но там (в интернет пространството) определено нещата са по-друг начин, това имах в предвид (в моя случай не говоря за физическа дейност и физически стоки)

Win_XP
-
Toyko
Мнение
от Toyko » 20 Яну 2012 18:12
zi_zi_top написа:Win_XP написа:moloko написа:
Защото в момента не си "настъпил" нечии интереси затова. "Глупаците" ги и ма по цял свят от както има търговия и ще ги има докато има търговия.
Повярвай ми, не са толкова много колкото тук

Просто си малък и се движиш зад "тъч линията"...

по темата ви предлагам да разгледате новите проекто закони на САЩ, които се опитват да **** майката на сума си интернет пространство ....
изобщо полицейщината е навсякъде
Toyko
-
zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Мнение
от zi_zi_top » 20 Яну 2012 18:14
Toyko написа:какво право какви пет лева не налучквай

исках да кажа да не се проповядват нелоялни практики, писнало ми е от корупция и мръсни номера.... за бой да не говорим чиста мутризация и се надявам да доживея не само времето когато мутрите отслабнат, а когато гледат небето на квадратчета, а белите якички ги последват. само че нали знаете в България най-голямата мафия е с пагони ...
Мечти-и-и-и...

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
-
zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Мнение
от zi_zi_top » 20 Яну 2012 18:15
Toyko написа: по темата ви предлагам да разгледате новите проекто закони на САЩ, които се опитват да **** майката на сума си интернет пространство ....
Навсякъде само за редовия юзър.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
-
nikolov22
Мнение
от nikolov22 » 20 Яну 2012 19:34
Georgimitrovich написа:Ако аз съм един официален представител за страната на дадена фирма и продукти, направo щях да те дам на съд

ако и двете фирми си внасяте няква стока ей така и си я продават, колкото те имат право толкова и вие :Д докато не дойде някой с дебелите папки и не ви прати да си играете на пясъчника

biggrin.gif
колега няма такова нещо като официален представител всеки може да си вкарва каквото си иска и да го продава на когото си иска стига всичко да е законно но даден (официален представител)трябва уж да дава наи добри цени но уви не е така в бг
това че 10години не е имал конкуренция дава ли му правото да казва че само той може да продава то това със заплахите и боя е най лесната работа толкова бързо се случва и лесно че..... после другия и той отвръща и ко правим накрая никой няма интерс от такива работи
nikolov22
-
Georgimitrovich
Мнение
от Georgimitrovich » 20 Яну 2012 20:02
Ако съм официалния вносител за страната и има надлежните договори с фирмата производител, повярвай ми ще те разпорят да плащаш неустойки и съдебни разходи. По твойта логика аз мога да отида и да си докарам 10 чисто нови Тайоти и да почна да ги продавам като дилър на Тайота така ли. Мога да го направя като търговец на коли и то не като чисто нови, но не и като дилър на Тайота без надлежните договори и разрешителни. Тва че в България няма силен контрол е че пазара е прекалено малък за доста от стоките. Има си законови начини дори да ти конфискуват и всичката налична стока щом си я внесъл без надлежните документ. Бъркате термените свобода и свободия. Друг пример: що не пробваш да продадеш нещо (легално) с името "Клуб Тoйота България"

1992 Celica 2,0 GTI cabriolet
1982 Camri GLi (sold)
1997 RAV4
2000 Lexus GS300
Georgimitrovich
-
nowyaris
- Получена благодарност: 2 пъти
Мнение
от nowyaris » 21 Яну 2012 10:18
nikolov22 написа:Georgimitrovich написа:Ако аз съм един официален представител за страната на дадена фирма и продукти, направo щях да те дам на съд

ако и двете фирми си внасяте няква стока ей така и си я продават, колкото те имат право толкова и вие :Д докато не дойде някой с дебелите папки и не ви прати да си играете на пясъчника

biggrin.gif
колега няма такова нещо като официален представител всеки може да си вкарва каквото си иска и да го продава на когото си иска стига всичко да е законно но даден (официален представител)трябва уж да дава наи добри цени но уви не е така в бг
това че 10години не е имал конкуренция дава ли му правото да казва че само той може да продава то това със заплахите и боя е най лесната работа толкова бързо се случва и лесно че..... после другия и той отвръща и ко правим накрая никой няма интерс от такива работи
Спокойно бе Николов,продавай си и хич да не ти пука.В търговийката е така,две напред-едно назад-завъртане-като в тангото.Няма нищо сложно.Има само един проблем-партньора с когото си се хванал да танцуваш.Ако е калпав има да те настъпва по мазолите докато сълзи ти излязат.Пази си гърба и давай смело-никой нищо не може да ти направи,ако пипаш умно,естествено.И помисли върху съвета на Митрович за клуба-много разум има в него.Дано да си ме разбрал.Успех-лесно няма

.
nowyaris
-
Toyko
Мнение
от Toyko » 21 Яну 2012 11:18
zi_zi_top написа:Toyko написа: по темата ви предлагам да разгледате новите проекто закони на САЩ, които се опитват да **** майката на сума си интернет пространство ....
Навсякъде само за редовия юзър.
какво искаш да кажеш? че човекът е човек,когато е човек на голям човек ?
Toyko
-
Georgimitrovich
Мнение
от Georgimitrovich » 21 Яну 2012 11:45
Като цяло това ми беше и основната идея, да си пазиш гърба и да си оправиш по възможност документацията, пък после и да те набият даже и услуга ще ти направят. ще ходят да се подписват в районното, ще ти дадат съм пари.
1992 Celica 2,0 GTI cabriolet
1982 Camri GLi (sold)
1997 RAV4
2000 Lexus GS300
Georgimitrovich
-
slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Мнение
от slowtraveler » 21 Яну 2012 11:50
Не знам конкретния случай на Николов, но има различни варианти...
Ние сме официални представители на немски производител...
И никой не може да внася продукта в нашия район (БГ и Румъния)......
Всичко е уредено така, че за всеки да има хляб, и да не си пречат представителствата.... Например някой е осъществил контакт с представителство в САЩ, но иска работата да бъде свършена в нашия район - самия производител насочва информацията към нас, и няма преплитане на интереси.
В същия момент има фирми, които разрешават на сульо и пульо да им е 'официален представител', и там наистина възникват конфликти и подбиване на цените между отделните 'официални представители'..
Има и лицензни ограничения за разпространяване на продукти, които също така ограничават разпространението на продукти в други райони (например зоните на ДВД дисковете)...
Та например в две съседни зони работят двама различни представителя, и цената се различава двойно. Но може в лицензионното съглашение да пише, че никой няма право да купува с търговска цел от по-евтиния представител и да вкарва в района на по-скъпия. А ако го направи, самия производител ще го скъса от съдебни искове...
В търговията на дребно се среща конкуренция, но в търговията на едро обикновено тези неща са много фино регулирани, и никой няма интерес от конфронтация...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
-
Rudy
- Получена благодарност: 1 път
Мнение
от Rudy » 21 Яну 2012 12:51
Всичко написано дотук се отнася само и единствено за производители и доставчици извън ЕС. В ЕС няма разлика между Берлин и Берковица, ако дистрибутора е регистриран в страна от ЕС - никой не може да го ограничи правно да осъществява дейността си на територията на ЕС (разбира се ако отговаря на редица локални изисквания). Може да бъде ограничен само от финансовите условия на доставчика.
Rudy
-
nowyaris
- Получена благодарност: 2 пъти
Мнение
от nowyaris » 21 Яну 2012 13:38
Rudy написа:Всичко написано дотук се отнася само и единствено за производители и доставчици извън ЕС. В ЕС няма разлика между Берлин и Берковица, ако дистрибутора е регистриран в страна от ЕС - никой не може да го ограничи правно да осъществява дейността си на територията на ЕС (разбира се ако отговаря на редица локални изисквания). Може да бъде ограничен само от финансовите условия на доставчика.
Taka e.Има огромна разлика между официален представител и оторизиран дилър.При втория вариант самия производител се съгласява чрез съответния договор,че няма да предоставя продукцията си официално на никой друг търговец,освен на оторизирания дилър.Ама това е много сложен вариант,защото се уточняват предварително цени на реализация и една камара други неща.При колегата Николов няма нищо такова и може да си продава законно както му дойде кефа.Иначе официални представители на една и съща стока много,но всъщност те са индивидуални търговци със индивидуални договори между тях и производителя.Производителя може да сключи хиляди такива,зависи колко е на зор с парите.
nowyaris
-
nikolov22
Мнение
от nikolov22 » 25 Яну 2012 12:06
тука говорим за официален представител на дадена марка които от 10години няма конкуренция но от както сме в ес имаме право да продаваме продукта на каквато цена ни е изгодна и те са свикнали клиентите си на цена каквато те кажат щото няма от каде другаде и не искат да им смъкнат цените които не са реални
а инъ4е аз го разбирам така представител си зна4и най добрата цена трябва да е твоята а другите каквото и да правят не трябва да могат да те съборят за6тото производителя ти е дал най добрата за да си му дилър
но тука проблема си е на производителя 4е с цел пе4алба дава на втори на съ6тат територия по добра цена
nikolov22
-
gh0s7r1d3r
Мнение
от gh0s7r1d3r » 25 Яну 2012 12:28
Всичко зависи от договорите. Има установено право на свободно движение на стоки и услуги, дотолкова, доколкото то не нарушава други закони и/или договори. Ако имам договор с фирма Х от ЕС, в която има клауза, че аз и само аз имам право да продавам даден продукт в БГ, а друг вносител купува стоката от друг дистрибутор с цел продажба тук, ще го разпоря от неустойки. Не знам конкретно в случая какво е положението, но да речем, че съм сключил такъв договор и за 10 г съм инвестирал няколко милиона за да разработя пазара и изведнъж идва някой, който купува дадена стока от някъде си и наводни пазара с евтината стока, с разликата, че е инвестирал 10000 лв за 2 буса и 2 компютъра, кво правим?
SUBARU Outback 3.0 H6 2005
Toyota Yaris Sol 1.3 VVTi 2008
gh0s7r1d3r