Автоматични вериги за сняг
-
Мнение от baba_metca » 23 Дек 2011 10:34
baba_metca
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
Мнение от jim_beam » 24 Дек 2011 18:05
baba_metca написа:... Ползвах ги само веднъж, докато се качвах на Узана. Пътувахме вечерта след залез и гадното там беше, че по едно време от едната страна на пътя беше на асвалт, а от другата на нещо като утъпкан, стегнат сняг, като страните се сменяха при всеки завой. Авенсиса обаче няма тракшън контрол и почна да буксува много лесно...
eee те повечето 4х4 не се справят,а ти искаш с авенсиса,пак да напомня кой върви без вериги по твоя маршрут:
http://www.youtube.com/watch?v=FJZxVefta68&translated=1

jim_beam
Мнение от muf » 24 Дек 2011 21:23
най-доброто си остават металните. А и най-евтиното.
текстилните може и да са хубави, но за по-снежен климат.
Течни вериги имам всяка година, няколко пъти съм ползвал, ефекта е ... психологически
Ползвал съм метални от Практикер една година на Голф 4. Поставят се за 10 минути. Слагах ги три пъти за по 1-2 дни. Ефекта е поразителен.
Сега карам зимата Рав4, а Королата почива при сняг.
Rav 4 I 2.0 1998 г.
muf
Мнение от digitalpr » 24 Дек 2011 23:23
Ако някой се интересува, загледал съм следните модели:
Pewag Brenta C XMB
Thule CB-12
Konig Fly A
digitalpr
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 375 пъти
Мнение от slowtraveler » 25 Дек 2011 00:46
Иначе от стандартните твърдо бих заложил на металните...
За маздата съм взел едни обикновени (май от ОМВ). Доколкото си спомням май бяха около 30-40лв.
Абсолютно същия модел бях взел за Авенсиса - слагах ги веднъж за да пробвам да щурмувам един непочистен път - ами нямаше проблеми. Щом работата е опряла до вериги - едно поставяне не те мъчи толкова. Напротив - слагаш ги с удовлетворение, че въобще си ги купил laugh.gif
Иначе за 4х4 днес се качвах на х.Ком. Кашкая е с Ultragrip SUV. Пътьом изкарах две коли от канавките и преспите - 4х4 няма нищо общо с единичното предаване. Рових из непочистен сняг около 30-40см. Влизах в същите канавки (отдолу под снега - листа и омекнала от течаща вода пръст) - дори не пробуксува...
П.С. добре е освен веригите да имате и хубаво въже, че да могат да ви изтеглят ако закъсате laugh.gif Имах едно стоманено - скъса се на първия опит. Явно бе кородирало под пластмасовата си предпазна шлаухка (стоя доста време в багажника на Авенсиса, а там имаше един проблем с пълнене с вода). Сега ще си направя от синтетично въже - да нямам такива проблеми.
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
Vesko
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 375 пъти
Мнение от slowtraveler » 25 Дек 2011 10:44

Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
Мнение от jim_beam » 25 Дек 2011 11:41
по-сериозни вериги като Pewag Brenta C са вечни,нямат късане,направо са си тип камионджийски от плътни стоманени сегменти.има фабрика тук наблизо,made in austria затова и цената им е такава,но си струват парите.
а тия от супера и практикер са пълни боклуци еднодневки,китайски отпадък.
преди 2-3 дни се качвах в един балкан,дето джиповете бяха с по 4 вериги,понякога се налага.не че имаше много сняг,но на места беше много заледено.трябваше да слагам и аз,но не бях с рава,иначе можеше и да се пробвам без.

jim_beam
- didak
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
Мнение от didak » 26 Дек 2011 08:57
При отрицателни температури върху утъпкан сняг/лед ефекта е реален.muf написа: Течни вериги имам всяка година, няколко пъти съм ползвал, ефекта е ... психологически
Точно в този момент - когато пътя е разчистен, но не до асфалт, металните вериги не са много подходящи.
didak
Мнение от cokata » 30 Дек 2011 00:46
Аз на МОИТЕ гуми също не намерих никакъв ефектdidak написа:При отрицателни температури върху утъпкан сняг/лед ефекта е реален.muf написа: Течни вериги имам всяка година, няколко пъти съм ползвал, ефекта е ... психологически
Точно в този момент - когато пътя е разчистен, но не до асфалт, металните вериги не са много подходящи.

Според мен ефекта също е психологически или може да има значение и от гумите..
Subaru Outback 2.5 AT 2005
Honda XR250
cokata
- didak
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
Мнение от didak » 30 Дек 2011 17:38
Изчака ли поне 5 минути между напръскването и тръгването?cokata написа:Аз на МОИТЕ гуми също не намерих никакъв ефектdidak написа:При отрицателни температури върху утъпкан сняг/лед ефекта е реален.muf написа: Течни вериги имам всяка година, няколко пъти съм ползвал, ефекта е ... психологически
Точно в този момент - когато пътя е разчистен, но не до асфалт, металните вериги не са много подходящи.Нито в "големия" сняг, нито в утъпкан, нито на лед
Според мен ефекта също е психологически или може да има значение и от гумите..
Ако по невнимание си напръскал боята, щеше да се убедиш, че е лепкаво и здраво залепва.
На 'хрупкав' сняг не съм и очаквал да има ефект.
Гумите са тези: http://www.tirerack.com/images/tires/bf ... _ci2_l.jpg
didak
Мнение от cokata » 30 Дек 2011 21:05

Твоите гуми по ми се виждат като за кал отколкото за сняг и лед за разлика от моите, които са само за сняг и лед -> http://www.google.bg/imgres?q=semperit+ ... 9,r:27,s:0
Може и да има разлика и аз да не см я усетил, въпреки че карам почти на максимума на потенциала на гумите, а на сняг и лед той никак не е малък

Subaru Outback 2.5 AT 2005
Honda XR250
cokata
savov63
Мнение от Toyko » 13 Яну 2012 15:04
значи и аз харесах от четене и гледане Thule CB-12 , ако някой има да каже как са и в сравнение с тия pewag, които явно са тяхна марка пак, но като гледам гледам от скъпите вериги тези са по -изгодни 119-129 леваdigitalpr написа:Аз карам с метални вериги от метро. Ефекта е добър и катери много, но съм ги късал един път. Можеби трябва да се замисля за някой по-прост модел на Koenig, Pewag, Thule. Имат варианти за около 100-120лв.
Ако някой се интересува, загледал съм следните модели:
Pewag Brenta C XMB
Thule CB-12
Konig Fly A
и пак никой нищо не казва коя марка платнени да зема

Toyko
digitalpr
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru