проверки при приемане на нов автомобил
- Not_active_user_1
Единственото е да свериш номера от документите с тези на ВИН-на на колата дали съвпадат. Не че няма да съвпаднат де, ама ей така за успокоение. Какво да и проверяваш на колата, нали си е в гаранция и по закон можеш дори да е върнеш, ако нещо не е както трябва в 2-седмичен срок. Освен всичко и пълно каско имаш...
То ако още преди да си е взел те е обзела такава параноя, то по-добре не я вземай! Все някакви съмнения ще имаш и ще се чувстваш, че са те прекарали с нещо. biggrin.gif
То ако още преди да си е взел те е обзела такава параноя, то по-добре не я вземай! Все някакви съмнения ще имаш и ще се чувстваш, че са те прекарали с нещо. biggrin.gif
пич ти нормален ли сиииииииииииииииии???????????давай й мръсна газ още докато излезеш от магазина.той кенефа си е достатъчно спънат.не се вживявай толкова.тук италианските кенефи дето влизат на по 500 000 км си вървят безупречно.мислиш ли че италианеца е чел книжката как се кара първите 1000км biggrin.gif колкото повече газ й даваш толкова повече ще върви след тия измислени 1000км 

Toyota YARIS 1.33-100кс.2009..... Renault megan-Coatch 1.6-90кс-98г
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Като го гледам по-скоро чака овации, но не мога да му разбера мотивацията.
Аз и нов и стар автомобил да си купувам не се вманиячавам толкова и гледам нещата по-едро, защото това е все пак само автомобил. Какъвто и проблем да има той може да бъде решен.
Най-важното е да си здрав, спокоен и усмихнат.
Аз и нов и стар автомобил да си купувам не се вманиячавам толкова и гледам нещата по-едро, защото това е все пак само автомобил. Какъвто и проблем да има той може да бъде решен.

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- iceman1234
Човек,zi_zi_top написа:Като го гледам по-скоро чака овации, но не мога да му разбера мотивацията.
Ти си перфектния клиент за Горублянски джамбаз - всичко ще могат да ти продадат!

D4D & シビック 

-
- Получена благодарност: 1 път
Колега,
ако все още те интересува собствената ти тема, ето и моя съвет:
Вервай ми ще си толкова развълнуван, в деня, часа и пристъпването ти в салона, че всичко от гореизброеното ще ти се изпари biggrin.gif
Все пак получавайки документите ги разгледай без вълнение, свери си данните с имена, адрес и т.н., попитай нещо ако не ти е ясно.
Част от документацията е и приемо-предавателен протокол, а към него има и един документ за инспекция на автомобила от оторизирания представител, в който са записани основни проверки преди връчването на клиента. Колата ще ти бъде включително и измита.
Самият дилър ще обходи с теб автомобила, ще ти отвори салона, задния капак, предния. Ще ти обясни някои особености (задължително ще ти каже да заредиш веднага защото количеството гориво е на критичния минимум biggrin.gif ). Ще запали автомобила. Ще ти отговори на всички въпроси и ... ще ти пожелае приятен път.
Мен линчо ме посъветваха докато автомобила е в гаранция да го зареждам само от големи вериги бензиностанции и пожелателно да си пазя за известен период от време последните бележки от зареждането. Маслото и др. консумативи по график, .те 15К или 1 година, което настъпи първо.
Лично за разработката: макар и качеството на изработка да е добро, все пак те съветвам първите 5 (че дори и 10) хиляди километра да щадиш автомобила, най-вече: не натоварвай двигателя и скоростите, не поддържай висока скорост на високи обороти за дълъг период от време, не претоварвай автомобила над допустимото, следи температура, разхода на масло, антифриз. В крайна сметка както се отнасяш с автомобила, така и ще ти служи той.
Успех и много безаварийни километри !
ако все още те интересува собствената ти тема, ето и моя съвет:
Вервай ми ще си толкова развълнуван, в деня, часа и пристъпването ти в салона, че всичко от гореизброеното ще ти се изпари biggrin.gif
Все пак получавайки документите ги разгледай без вълнение, свери си данните с имена, адрес и т.н., попитай нещо ако не ти е ясно.
Част от документацията е и приемо-предавателен протокол, а към него има и един документ за инспекция на автомобила от оторизирания представител, в който са записани основни проверки преди връчването на клиента. Колата ще ти бъде включително и измита.
Самият дилър ще обходи с теб автомобила, ще ти отвори салона, задния капак, предния. Ще ти обясни някои особености (задължително ще ти каже да заредиш веднага защото количеството гориво е на критичния минимум biggrin.gif ). Ще запали автомобила. Ще ти отговори на всички въпроси и ... ще ти пожелае приятен път.
Мен линчо ме посъветваха докато автомобила е в гаранция да го зареждам само от големи вериги бензиностанции и пожелателно да си пазя за известен период от време последните бележки от зареждането. Маслото и др. консумативи по график, .те 15К или 1 година, което настъпи първо.
Лично за разработката: макар и качеството на изработка да е добро, все пак те съветвам първите 5 (че дори и 10) хиляди километра да щадиш автомобила, най-вече: не натоварвай двигателя и скоростите, не поддържай висока скорост на високи обороти за дълъг период от време, не претоварвай автомобила над допустимото, следи температура, разхода на масло, антифриз. В крайна сметка както се отнасяш с автомобила, така и ще ти служи той.
Успех и много безаварийни километри !
Скорпионе, мерси, каза ми нещо полезно, иначе гледам че предизвиках яки емоции с темата
Това с бележките си ми писал и на др място интересен съвет са ти дали? А за зареждане от големи вериги естествено аз си го знам.
това исках да знам, мерси:
"приемо-предавателен протокол, а към него има и един документ за инспекция на автомобила от оторизирания представител, в който са записани основни проверки преди връчването на клиента" - това + гаранцията + каското вече покрива нещата

това исках да знам, мерси:
"приемо-предавателен протокол, а към него има и един документ за инспекция на автомобила от оторизирания представител, в който са записани основни проверки преди връчването на клиента" - това + гаранцията + каското вече покрива нещата
хехехе не обаче стана забавно, но поздравления тука хората са много по-отворени отколкото на други форуми , където маниакално защитават любимата марка до смърт - дефект не може да има.zi_zi_top написа:Като го гледам по-скоро чака овации, но не мога да му разбера мотивацията.
Няма проблем който да не може да се реши от квалифициран майсторzi_zi_top написа: Аз и нов и стар автомобил да си купувам не се вманиячавам толкова и гледам нещата по-едро, защото това е все пак само автомобил. Какъвто и проблем да има той може да бъде решен.

Прав си живи и здрави на всички за днешния празник !!!!
колеги понеже беше голям смях искам само да кажа, че имаше някои неща които забелязах:
- бяха ми забравили КАТ комплекта - добре че не ме глобиха и се сетих да си го поискам след няколко дена, та се извиниха и го дадоха , хмм
- бяха ми сложили сигурно 200 грама течност за чистачки и свърши доста бързо изведнъж без никаква индикация и предупреждения, та си помислих да не е развалено нещо, спрях - проверих и беше празно естествено - та заредих, но това няма как да се измери....да речем
- бяха ми забравили КАТ комплекта - добре че не ме глобиха и се сетих да си го поискам след няколко дена, та се извиниха и го дадоха , хмм
- бяха ми сложили сигурно 200 грама течност за чистачки и свърши доста бързо изведнъж без никаква индикация и предупреждения, та си помислих да не е развалено нещо, спрях - проверих и беше празно естествено - та заредих, но това няма как да се измери....да речем
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Да не са пропуснали и да заредят дизел до капачката?!
Ако не пълнят резервоара фул, няма да си купя нова Тойота!

Ако не пълнят резервоара фул, няма да си купя нова Тойота!

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Ето с това изказване съм крайно несъгласен:0 Аз лично никога повече не бих купил тойота.Първият ми проблем цъфна след като излязох от шоурума на Карком Варна до първото ОМВ на 150 м.Колата не беше на километри ,а на метри.Почна да пищи на умряло и да мигат едни големи надписи по таблото CHECK ENGINE.Даже не успях да и се зарадвам:).Оказа се лоша връзка към някаква клема на ламбда сондата.След един месец ми смениха и компресора на климатика,а малко по-късно и разширителния съд за антифриза.Сега вече пиша и за друг проблем:)ХАХАХА,аз съм живата антиреклама на марката:)coolone написа: Защо не се отнесеш с повече доверие към марката и дилъра, който ти я продава? Сигурно си чувал за пословичния качествен контрол в заводите на тойота, сиреч тая колица преди да ти падне в ръчичките е минала през брутално много проверки, за да се гарантира (поне за 5 години напред) че всичко е ОК.
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Е има и такива единици като теб,дори и при най-здравите коли в света-Тойота.zovirax написа:Ето с това изказване съм крайно несъгласен:0 Сега вече пиша и за друг проблем:)ХАХАХА,аз съм живата антиреклама на марката:)coolone написа: Защо не се отнесеш с повече доверие към марката и дилъра, който ти я продава? Сигурно си чувал за пословичния качествен контрол в заводите на тойота, сиреч тая колица преди да ти падне в ръчичките е минала през брутално много проверки, за да се гарантира (поне за 5 години напред) че всичко е ОК.
Иначе проблемите ти от сорта на лоша връзка в клемата или защо не мога да карам бързо на задна щото нещо стърже, или пък сменен разширителен съд са много свежи и грандиозни проблеми по една кола. Доста контрастира със спуканите глави на дизелите на Фолксваген или разбиващите им се елементи на помпа-дюзите,които огромната 2 годишна гаранция не покрива.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN