и аз не запалих !!!!!!

Аватар
Georgimitrovich

Мнение от Georgimitrovich » 21 Юли 2011 23:43

Vsqka pompa si ima takova filtyr4e i struva ot porqdya na 2-8lv originanoto.
1992 Celica 2,0 GTI cabriolet
1982 Camri GLi (sold)
1997 RAV4
2000 Lexus GS300

todor87

Мнение от todor87 » 21 Юли 2011 23:58

Чета,чета,чета и чета,и вече мисля че се прекалява с това колко ни е гаден дизела?Абе някой реално изследвал ли го е,сравнявал ли го е или само дъра-бъра(за всичко почти да ни е виновен дизела ли)???Малко се съмнявам wink.gif

Аватар
martod

Мнение от martod » 22 Юли 2011 00:10

todor87 написа:Чета,чета,чета и чета,и вече мисля че се прекалява с това колко ни е гаден дизела?Абе някой реално изследвал ли го е,сравнявал ли го е или само дъра-бъра(за всичко почти да ни е виновен дизела ли)???Малко се съмнявам wink.gif
Те нарочно пишат, че е гаден, за да не идват Германците да зареждат тук, че ще му се вдигне още цената .. laugh.gif
Ако не вярваш, виж Немските сайтове за среден разход и виж тук какъв разход дават колегите и ще се убедиш, че нашите горива са по- читави .. biggrin.gif
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

todor87

Мнение от todor87 » 22 Юли 2011 00:16

martod написа:
todor87 написа:Чета,чета,чета и чета,и вече мисля че се прекалява с това колко ни е гаден дизела?Абе някой реално изследвал ли го е,сравнявал ли го е или само дъра-бъра(за всичко почти да ни е виновен дизела ли)???Малко се съмнявам wink.gif
Те нарочно пишат, че е гаден, за да не идват Германците да зареждат тук, че ще му се вдигне още цената .. laugh.gif
Ако не вярваш, виж Немските сайтове за среден разход и виж тук какъв разход дават колегите и ще се убедиш, че нашите горива са по- читави .. biggrin.gif
Извинявай много,но средния разход според мен зависи повече от това на кой колко му е тежък крака :thumbsup: И неможе и да става дума за сравнение пътищата в Германия и тук,защото според мен и това е от значение за разхода.Едно е да караш предимно на магистрали,друго е на третокласни пътища. :thumbsup:

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 22 Юли 2011 00:56

Ами не някой , а много са го изследвали ! И даже ги даваха едните по телевизора . От off-road форума бяха правили изследване на горива от цялата страна и навсякъде резултатите бяха плачевни . Така , че не не се прекалява с това колко са ни гадни горивата !

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 22 Юли 2011 08:35

martod написа:
И аз съм убеден от личен опит, че в германия бензина е най-калпав. Ама за сметка на това колкото и дъжд да вали колата си остава чиста biggrin.gif

Според мен в Германия магистралите са безплатни, защото водачите на МПС си плащат индиректно чрез акциза на "калпавите" им горива laugh.gif

Аватар
KiLLeR

Мнение от KiLLeR » 22 Юли 2011 10:38

Me4oKyX написа:Килер - не може да бъде истина това !!! Добавките да кажеш, че са затлачили положението - ДА, ама да го оправят - МНЕЕЕ, АНАТЕМАААА!!! laugh.gif laugh.gif :thumbsup: С тия хубави горива, просто нема нужда от такива добавки, те са ЕВРО8 нашите тунджи :whistle:
Как бее евро8 бяха до преди 2 години. В чест на мрИмйерчитУ ги направиха на евро9. Покрай тези "гадни" добавки си пропуснал новините tongue.gif
Toyota Avensis D4D 2001

Изображение

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 22 Юли 2011 16:59

За сведение!
В момента цените на горивата в Германия са: бензин 95 октана - 1,69 Евро, обикновен дизел - 1,59 Евро. Газта не съм я гледал, защото не ме е интересувала.

В БГ ако спазваш някои елементарни правила нямаш ядове с горивата - гориво само от Лукойл, ОМV и Еко и много предпазливо и разумно използване на добавки!

Подлъжеш ли се по рекламни кампании или "евтинията" на нелегални бензийджиници или купуване на крадени горива в туби и бутилки си изгорял! laugh.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

todor87

Мнение от todor87 » 22 Юли 2011 19:13

zi_zi_top написа:За сведение!
В момента цените на горивата в Германия са: бензин 95 октана - 1,69 Евро, обикновен дизел - 1,59 Евро. Газта не съм я гледал, защото не ме е интересувала.

В БГ ако спазваш някои елементарни правила нямаш ядове с горивата - гориво само от Лукойл, ОМV и Еко и много предпазливо и разумно използване на добавки!

Подлъжеш ли се по рекламни кампании или "евтинията" на нелегални бензийджиници или купуване на крадени горива в туби и бутилки си изгорял! laugh.gif
И аз мисля точно така.То по на някои хора приказките ако заредиш "немска нафта" и колата ти ще стане самолет и ще гори максимум 5 на 100 wacko.gif И си мисля че никой не зарежда и не сравнява дизел от някоя си селска бензиностанция-за него съм съгласен че е боза.

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 22 Юли 2011 23:07

Ако искаш може показно да ти направя, без бокс колко върви колата ти, само с истинско гориво.... Пък после пак кажи, има ли ефект няма ли, гори ли по-малко или повече ... Ама така на изуст да си верваш, че ОМВ или Лукойл им пука кво гориво си наливаш в колата - направо ме учудва как може да си вярвате ....

И ДА, преди три дни направиха изследване на 7 от големите вериги в София на нафтата, няма значение кой от там ми е казал, но за пример, детонационното число трябва да е към 32, при всичките няма под 42.... Да не говорим за количеството "светена" вода във всичките проби, да не споменаваме другите примеси, а цетановото число няма да го казвам, че е мъка мъчна............. И това го прави химик в София, завършил и с МНОГО ОПИТ в тази насока и не само.... Национално изследване, но данните никога няма да стигнат тези по-далеч от лабораторията ..... Примерно.... Иначе са страхотни горивата ни, особено ОМВ и Лукойл ....

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 22 Юли 2011 23:38

mecho, kakvo e gorivoto opredeleno ima znachenie. Kakto e fakt i che v germania kolata mi harchi nai-mnogo. Prosto niqma kak pri lipsa naogranichenie na skorostta da harchi malko...

todor87

Мнение от todor87 » 23 Юли 2011 00:09

Me4oKyX написа:Ако искаш може показно да ти направя, без бокс колко върви колата ти, само с истинско гориво.... Пък после пак кажи, има ли ефект няма ли, гори ли по-малко или повече ... Ама така на изуст да си верваш, че ОМВ или Лукойл им пука кво гориво си наливаш в колата - направо ме учудва как може да си вярвате ....

И ДА, преди три дни направиха изследване на 7 от големите вериги в София на нафтата, няма значение кой от там ми е казал, но за пример, детонационното число трябва да е към 32, при всичките няма под 42.... Да не говорим за количеството "светена" вода във всичките проби, да не споменаваме другите примеси, а цетановото число няма да го казвам, че е мъка мъчна............. И това го прави химик в София, завършил и с МНОГО ОПИТ в тази насока и не само.... Национално изследване, но данните никога няма да стигнат тези по-далеч от лабораторията ..... Примерно.... Иначе са страхотни горивата ни, особено ОМВ и Лукойл ....
Хадо да не произвеждат вече и нафта?!? ohmy.gif Относно бокса го разкарах отдавна,защото щеше да се наложи да си сменям дюзите ама да ти кажа не заради нафтата,познай от какво :thumbsup: То се разтрака като незнам какво(като як дизел)-в началото не ми направи впечатление но след малко км. tongue.gif А иначе сериозно оригинална немска нафта да не продаваш?А,относно тези изследвания за които говориш,сам вярваш ли си???-то почти никой вече май не ти обраща внимание ама...стига глупости де...

kaloyanko

Мнение от kaloyanko » 23 Юли 2011 00:42

Тодоре, както ти написа и Bass_man, от offroad форума бяха направили тестове на горива, купени от по-популярните вериги бензиностанции.Резултатите наистина не бяха хич добри.Сега не ми се търси линк да ти пращам.
Аз по собствен опит съдя за качествата на горивата ни, когато при едва -12 не можах да запаля заради замръзнал в резервоара дизел.
Мечока е пуснал нещо интересно, което съм сигурен, почти никой от нас не знае, а ти не си вярвал - ми недей да четеш и пишеш глупости тогава.
Toyota Auris, 2007, 90hp, D4D

todor87

Мнение от todor87 » 23 Юли 2011 08:32

kaloyanko написа:Тодоре, както ти написа и Bass_man, от offroad форума бяха направили тестове на горива, купени от по-популярните вериги бензиностанции.Резултатите наистина не бяха хич добри.Сега не ми се търси линк да ти пращам.
Аз по собствен опит съдя за качествата на горивата ни, когато при едва -12 не можах да запаля заради замръзнал в резервоара дизел.
Мечока е пуснал нещо интересно, което съм сигурен, почти никой от нас не знае, а ти не си вярвал - ми недей да четеш и пишеш глупости тогава.
За този тест от offroad форума не излезе ли че най-добрия дизел е "алпин дизел на омв"???Щото Мечо май пак не е съгласен и казва че "... Ама така на изуст да си верваш, че ОМВ или Лукойл им пука кво гориво си наливаш в колата - направо ме учудва как може да си вярвате .... ".Та сега на кой да вярваме???А иначе всеки като незапали и нафтата му е виновна.Между другото аз си зареждам предимно на Петрол,няма лято,няма зима.А зимата на Връховръх на -20 си запалих,ама без грам зачудване.Така че си оправете първо "кошниците" и после кометирайте.И пак казвам,съгласен съм че горивата ни не са като тези в германия,но на всеки като му се получи някакъв проблем и горивото да му е виновно.....То на Мечо ако го попиташ нещо,първите думи са му:
-Ти каде зареждаш?
-Ми на ОМВ?
-На кое ОМВ?
-Ми на бул.Дунав?
-Аве пич да не си луд,знаеш ли колко хора са изревали от там?Сега ще ти дам една добавка да сложиш и всичко ще е 6.Колата ще почне да работи по-леко и по-меко!!!
Та затова колеги вервайте си...Аз си карам с шибана нафта,ама проблем немам! :whistle:

ace

Мнение от ace » 23 Юли 2011 11:21

И сега ще се появи бассмана и ще отсече, че нафтата е само за камиони и печки и идилията ще стане пълна biggrin.gif

Публикувай отговор