Замяна на маховик на Авенсис D4D-2001г.

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 07 Ное 2011 21:12

Съгласен съм напълно с neznaiko и moloko. И ще попитам само защо решението на инженерите е двумасов маховик? Да се запитаме! Сигурно има предимства за да го тупнат двумасов. Мисля,че neznaiko дава отговора от опита си. Разбира се, всеки има право на мнение и да не се съгласи с нас. Но основният въпрос е случайно или обосновано Авенсис излиза от завода с двумасов маховик. Аз мисля,че няма как да е случайно.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
Rudy
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Rudy » 07 Ное 2011 21:43

айде на промоцията:

Комплект съединител с демпферен маховик за TOYOTA AVENSIS 2.0D-4D на цена - 1190лв.

вече се чудя дали да не взема един за да си имам като/ако ми потрябва?
Изображение

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 07 Ное 2011 23:27

Най-големия плюс на двумасовите - ЧУПЯТ СЕ ЛЕСНО и после купуваш скъпо....

Молоко - нещо се обърка тотално бе брат - къф пазарлък !?!?!?? Ти нещо си се объркал тотално - аз кяр от поръчката на едномасовите НЯМАМ!! Купувам на цената в ибей - толкоз си плащат хората! Пазарлък ..... ахахахах - ко беше така, щях да съм под пари по тая логика laugh.gif

Лексусе - няма нищо случайно!! Вече и напълно УМИШЛЕНО слагат пиезо дюзите, дето са торба пари едната и нямат оправия - строши ли се - НОВА или нямаш кола! Колко по-умишлено да прецакат клиента, че да се сетите !?!???? laugh.gif То е ОЧЕВАДНО бре хора :whistle:

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 08 Ное 2011 00:05

Ее,мечо,не е чак така. Доколкото аз знам пиезо-дюзите отварят по-бързо и изгарянето е по-ефективно. Всичко си има смисъл. rolleyes.gif
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

мехаННика
Получена  благодарност: 38 пъти

Мнение от мехаННика » 08 Ное 2011 00:05

Ей,хора ,добре че са такива добросъвестни търгаши ,че да ви ограмотят технически и същевременно да ви доставят необходимото,напълно безкористно естествено,хвала такива филантропи.

dimivan

Мнение от dimivan » 08 Ное 2011 11:20

Rudy написа:айде на промоцията:

Комплект съединител с демпферен маховик за TOYOTA AVENSIS 2.0D-4D на цена - 1190лв.

вече се чудя дали да не взема един за да си имам като/ако ми потрябва?
Освен този с демпферния маховик който е 1190лв гледам, че се предлага на промоция и комплект с твърд маховик за 695лв. Аз си взех преди време комплекта за моя Авенсис от там, само дето не беше LUK и съм много доволен.

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 08 Ное 2011 23:21

MeXaHHuk - търгаш ще викаш на някой друг бе сладурче!! Ай по-полекичко, А!?? Щото от такива механици от Тойота ми е писнало нааа........ Никой не те е натискал, че да звъниш! dry.gif mad.gif

Лексусе - колкото си прав и колкото това е вярно, толкова и има около 15-тина други начина, да се повиши КПД на двигателя, без това да струва на потребителя торба с пари и то периодично...... Знаеш, че е така, така че решението е най-добро, ама за Тойота, не за потребителя :thumbsup:

rumenmitev

Мнение от rumenmitev » 09 Ное 2011 08:44

Понеже вече се обърках от мнения, последно кой комплект е оригинален за тойота авенсис 2001г. 2.0 d4d( Аисин или Люк)?

dimivan

Мнение от dimivan » 09 Ное 2011 09:05

rumenmitev написа:Понеже вече се обърках от мнения, последно кой комплект е оригинален за тойота авенсис 2001г. 2.0 d4d( Аисин или Люк)?
Aisin е марката за първо вграждане в Тойота, но LUK не по-лоша като качество. Понеже в момента хората са пуснали промоция на LUK и цената е супер, ако ти трябва - взимай. Ако искаш обади им се и ги питай и за Aisin. Може да ти направят добра отстъпка и за него, ако го имат. Това е магазина: http://www.nakladkibg.com .
Ще ти пиша на лични.

moloko

Мнение от moloko » 09 Ное 2011 12:04

Ако ще взимаш ЛУК обезателно , ако имаш възможност занеси стария маховик и съединителя за проба в магазина дали пасват. Преди да купя AISINA и на мен ми направиха оферта за ЛУК със 120 лева по -евтино , но също така и и ми споменаха за някакъв проблем със болтовете за монтаж на маховика.(А може и да са ме излъгали). Така че първо провери. Да не се окаже, че добрата оферта ще излезе по-скъпа. А иначе това което свалих от колата си беше с марка AISIN - още ми стои на тересата в една кутия , да ми напомня за следващия път да не се доверявам на .............

rumenmitev

Мнение от rumenmitev » 09 Ное 2011 13:32

Здравейте,
Един въпрос дали и аз съм за смяна на съединител? Колата включва добре, съединителя отделя нормално, но в движение когато превключвам често т.е при маневри, при отпускане педала на съединителя се чува звук сеедно се откача пружина.

dimivan

Мнение от dimivan » 09 Ное 2011 19:36

От това, което разбрах, докато си търсех съединител за моята кола - в комплекта на LUK трябва да има болтове за маховика. Ако ги няма болтовете, не може да се монтира на мястото на Aisin или на оригиналния, който пак си е Aisin. Ако болтовете са налице, няма никакъв проблем. Все пак LUK е сериозна марка и ако съединителя и маховика са правени за този автомобил е несериозно да се говори, че няма да стане.

rumenmitev

Мнение от rumenmitev » 09 Ное 2011 21:08

:help: :help: :help:

dimpex_01

Мнение от dimpex_01 » 09 Ное 2011 21:44

Едно мнение и от препатил. Ако сменяш, сменяш от до с една марка. Не може да сложиш маховик Luk с притискателен AISIN. Не съвместими са. Иначе оригиналният LuK върви с комплект болтове защото там където се захваща за двигателя е по дебело при него и болтовете от AISIN са къси. При желание имам и снимки с разликите. И на финала: НЕ ПРАВИ СБИРЩАЙН, ЩЕ ТИ ИЗЛЕЗЕ СОЛЕНО. Избери една марка и всичко да е от нея!!!
AVENSIS combi, D4D, 2001

Изображение

nikata_guard

Re: Замяна на маховик на Авенсис D4D-2001г.

Мнение от nikata_guard » 16 Апр 2013 08:35

Здравей те колеги и аз искам да попитам нещо, имам toyota avensis 2001 D4D 110 konq отскоро започна да се чува един странен шум когато колата е на ниски обороти, и отидох на майстор, той каза че ми е от демпферния маховик ми бил за смяна , но като чета по форумите и пише ,че ако е той за смяна колата трябва да тресе при смяна на скоростите и такива неща, а при мен го няма този проблем , като дам газ и колата мине 2000 оборота утихва а като почне да връща под 2000 оборота се чува едно чукане като метал в метал. Моля ако някой има представа какво може да е или поне да даде идея, че да знам какво да правя . Понеже новия е към 1800 лв и започвам да се замислям, ако наистина е в демпферовия маховик проблема да продам колата то той струва половината от нея благодаря Ви.

Публикувай отговор