Покупка на "студентска" Toyota до 4 000 лева и под 100HP - обща тема

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 04 Май 2011 18:17

Espace&Yaris написа:Пичове, аз споделям мнение. Ясно ми е че тук за Тойота или добро или нищо, ама все пак.
PS Яриса и той е ебати ламята biggrin.gif
Колега,за умрелите е или добро или нищо.За Тойота е само добро.Иначе няма Еспас измислен,дето да гори по-малко от Яриса.Поне не френски Еспас.

mitoko
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от mitoko » 04 Май 2011 20:16

мани кво спориш са ... вана върви повече !!!

Espace&Yaris

Мнение от Espace&Yaris » 04 Май 2011 20:50

Забавни сте biggrin.gif Но истината в повечето случаи боли. Поне аз не мога да бъда обвинен в пристрастие. А истината я казах и мога да я докажа на всеки заинтересуван.

Аватар
KiLLeR

Мнение от KiLLeR » 04 Май 2011 22:23

Къде тоя Еспас къде гори 9 газ ohmy.gif Преди време баща ми имаше 10 - 12 газ...извънградско laugh.gif По спомен май беше 2.2 двигател. Вървеше ама и гореше мноооого wink.gif Да не говорим за поддръжка, че на японските коли само на думи са им най-скъпи частите :whistle: biggrin.gif
Toyota Avensis D4D 2001

Изображение

cameraman
Обратна връзка:

Ne kola- van

Мнение от cameraman » 05 Май 2011 08:19

Абе хора.... Човекът ви каза, че не иска голяма кола, вио още малко камион ще искате да му набутате.... И то-ренде.... Не иска човека ван.... Иначе има и от тойота алтернатива- Тойота пикник... Но аз все пак ще намаля малко габаритите и ще му препоръчам Авенсис 1 комби с двулитровия турбодизелов мотор 5-6 на 100 нафта... Голяма- просторна кола и малък разход... Всички са проектирани и сглобявани в Англия... Има части... Здрава е.... аз със моята минах 100000 километра почти без ремонти... :thumbsup:

Espace&Yaris

Мнение от Espace&Yaris » 05 Май 2011 08:35

KiLLeR написа:Къде тоя Еспас къде гори 9 газ ohmy.gif Преди време баща ми имаше 10 - 12 газ...извънградско laugh.gif По спомен май беше 2.2 двигател. Вървеше ама и гореше мноооого wink.gif Да не говорим за поддръжка, че на японските коли само на думи са им най-скъпи частите :whistle: biggrin.gif

Сега последното дето искам е да препоръчам на човека ван, квато и марка да било. На него не му трябва такова. Споделям мнение от първа ръка за Корола 1,3 86к.с. Сигурно и има нещо на тая кола да прави такъв разход (9/100) газ извънградско при културно каране. Лошото е че диагностиката нищо не показва. Вкарана е от Италия с газова с ламбда контрол и там сигурно са я спукали от каране. Може клапаните вече да са яйцевидни. Това е единственото обяснение за такъв разход и невървене. И компресията и е ниска. Иначе точно аз му препоръчах на баща ми такава кола.
А еспаса е точно с 2,2 мотор. И си гори точно 9/100 при същото каране. Само дето като тръгна да изпреварвам не гледам за 500 метра свободен участък от пътя.
Правилно ме разберете, королата е хубава и здрава кола но не е прехваленото нещо дето го изкарвате.

scorpion

Мнение от scorpion » 05 Май 2011 10:42

Колега, ако все още се интересуваш от мнения бих те посъветвал следното:
Не знам дали същия върпос не си задал и в други форуми към колеги с други марки. Ако си го направил още по-добре.
Цена 3-4К: За този бюджет вероятното попадение е добре запазен (божа работа) автомобил или попрехвърлил 7-8 години (че и повече) или около тези години. Ако се случи да е ползван от 1 собственик добре, както и ако има някакви документални следи още по-добре.
Харчи малко: щом ще се управлава градско забрави за малкото харчене. Тук варианта е да е с монтирана газова уредба (дизел забрави).
Градско каране и най-вече пътник е само шофъора: предполага търсене на място за паркиране, шофиране в трафик, задръстване, лавиране, маневриране - според мен това води до избор на автомобил тип градски автомобил.
"Катафалка": един добре поддържан макар и стар автомобил си личи дори и да е "поовехтял" - запазена линия, еднакви детайли и нюянси на боята (пребоядисани детайли особено при по-стари автомобили си личат); запазен салон без протрити, омазнени, напукани, надрани и пр. елементи. Ако е пушено се усеща веднага.
За двигател, ходова част, окачване и пр. ако не разбираш се консултираш с познат който разбира и най-добре в някой препоръчна сервиз (ако се съгласи търговеца).

При всички положения: ами трябва да имаш поне още 500-700 лева за смяна на масла, ремъци, накладки, ако мещо е разбито по предницата, окачването, консумативи и пр. (х-м помисли и за гумите).

Добавям ГО, Данък МПС, Аларма, някоя глезотийка ....

Надявам се да не съм досадил но написах всичко това, защото в този случай според мен не марката е важна, а съобразяването с изискванията и възможностите.

Успех !

П'С: Може би и друг път съм казвал, но съм имал удовлствието да притежавам няколко модела на Рено (11,19,Клио,Лагуна)и смея да твърдя, че не отстъпват по качества на нито един автомобил в съответния клас.
Всичко друго са предразсъдъци и празни приказки. Лично мнение !

Аватар
SLADURA
Обратна връзка:

Мнение от SLADURA » 05 Май 2011 11:20

Тойота PASEO/Celica + АГУ = :iroc: tooth.gif w00t.gif и край на :walk:
Имах Селика 1998 с АГУ която гореше 10газ градско и е продадох за 3300лв - така че ПРЕПОРЪЧВАМ
(за 3 години вярна служба нищо не и се развали)

Сега съм горд собственик на същата селика - ама малко по голяма ЛАМЯ laugh.gif - Действай!
T O Y O T AИзображение

Аватар
cablio

Мнение от cablio » 05 Май 2011 11:23

Espace&Yaris написа:Забавни сте biggrin.gif Но истината в повечето случаи боли. Поне аз не мога да бъда обвинен в пристрастие. А истината я казах и мога да я докажа на всеки заинтересуван.
Аре земи този ван и влачи biggrin.gif
Прикачени файлове
1991RenaultEspace-yellow-Majo.jpg
1991RenaultEspace-yellow-Majo.jpg (26.24 KiB) Преглеждано 3061 пъти
Celica

Espace&Yaris

Мнение от Espace&Yaris » 05 Май 2011 11:39

Дай някоя Превия де, кво ми даваш това.

Nixter

Мнение от Nixter » 05 Май 2011 11:46

Espace&Yaris написа:Забавни сте biggrin.gif Но истината в повечето случаи боли. Поне аз не мога да бъда обвинен в пристрастие. А истината я казах и мога да я докажа на всеки заинтересуван.
Ти ги засечи, коя колко гори на бензин. На газ може да дава голяма разлика от настройката на АГУ-то.

ПС. Айде стига сте писали в темата, че човека очевидно няма да се появи повече. Даже може да е забравил, че се е регнал във форума biggrin.gif
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007

Аватар
didak
Благодарил/а: 3 пъти
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от didak » 05 Май 2011 14:16

Akima написа:
didak написа:Акима, да пропуснеш най-продавания в Европа модел на Тойота, и то като говорим за градски автомобил - непростимо!!!
Извинявай много - отивам да си целуна емблемата на колата!!!tongue.gif

Докато си написал тези редове някъде по света някой си е купил Toyota Corolla - 1 на всеки ~ 40 секунди,ако трябва да бъдем точни! :thumbsup:
http://www.japanesesportcars.com/toyota ... _9574.html
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009

rockmetal

Мнение от rockmetal » 05 Май 2011 18:27

Corolla E11. Карам такава с 1.3, 86 к.с. Също като теб съм млад човек и не ми трябва голям автомобил. Но се спрях на нея и по други причини.

Ако си фен и ценител на WRC, с този автомобил Toyota закриха участието си по световните ралита през 1999 г., когато според мен все още романтиката беше жива. За мен си е вече един класически автомобил, освен всичко друго.

Като оставим настрана тези пристрастия, колегите вече са ти казали за "мудното" потегляне. Ако не си "състезател", се свиква и после наваксва. Поддръжката не е скъпа, каквито схващания битуват за японските автомобили. Въпросът е да попаднеш на добър екземпляр втора ръка. Повечето, да не кажа всички, ги вкарват от Италия, а там предлагането на старо не е никак голямо. G6 е отлична опция, но масата предложения на пазара е с 1.3. Окачването е стабилно, при хубава поддръжка би трябвало всичко да е наред с механиката.

За разхода ... по каталог - градско 8.8 л., извънградско 5.9 л., смесен 6.9 л. Това е ориентировъчно, защото всичко е и до стил, маниер на шофиране.

Успех и късмет с покупката! :)

Bladest

Мнение от Bladest » 06 Май 2011 01:28

Ван определено не искам :) освен това нямам гараж и пред блока ми няма място за паркиране всички си накупиха коли а богатите имат и гаражи та вана отпада като вариант освен това ще харчи доста :) а аз няма да нося деца стока и т.н в него в 90% от случаите ще съм сам :)

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 06 Май 2011 01:43

Че що да харчи доста?

В горния ред на мисли - ако си купиш Тундра - разхода ти градско ще е като на Старлет....Е, ако си на газ, разбира се.

Пък и смее ли някой с този камион да те запуши на паркинга?

Сериозно - купи си маршрутка, че да ти е по-малък разхода от на Корола-та - примерно...

П.П. Аман от ентусиасти в разход на гориво.... mad.gif

Публикувай отговор