БЕЗУМИЕ!!!!!!!!!

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 341 пъти
Получена  благодарност: 371 пъти

Мнение от slowtraveler » 15 Апр 2011 20:25

Хм, не мога да разбера защо в случая полицаите да са виновни?!
Напротив - адмирирам, че са действали точно и според закона...
Нарушил ли си закона - нарушил си го... Управлявал си технически неизправно МПС....
Поеми си последствията и карай нататък....

П.С.
ЗДвП:
Чл. 179. (1) (Предишен текст на чл. 179 - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба от 50 до 150 лв.:
..........
4. който управлява технически неизправно моторно превозно средство, на което поради характера на неизправността е забранено движението по пътя, включително и до място за нейното отстраняване;
Правилник за прилагане ЗДвП:
Чл. 10. (1) Моторно превозно средство или тегленото от него ремарке е
технически неизправно, ако има някоя от следните повреди или неизправности:
...
12. по осветителната уредба:
а) изменени са броят, типът, цветът и разположението на предписаните
светлини, с изключение на светлините за мъгла;
б) светлините не са регулирани;
в) не светят дългите, късите, габаритните светлини или стоп-светлините;
г) пътепоказателите не работят;
д) липсват предвидените светлоотразители;
е) недостатъчно осветена е задната табела с регистрационния номер.
Чл. 11. (1) (Попр. - ДВ, бр. 72 от 1996 г.) При възникване по време на
движение на някоя от техническите неизправности, посочени в чл. 10, ал. 1, т. 1, букви "г" и "д", т. 2, буква "г", т. 3, букви "а" и "в", т. 5, буква "в", т. 6, буква "е", буква "ж" - по време на дъжд или снеговалеж, и буква "м", т. 7, букви "а", "в" и "г", т. 9, буква "в", т. 10, буква "в" и т. 12, буква "в" - през нощта и при намалена видимост, водачът е длъжен да спре моторното превозно средство или ремаркето до отстраняване на неизправността.
(2) В останалите случаи на възникване на техническа неизправност по време на движение, когато отстраняването на неизправността на място е невъзможно, на водача се разрешава да придвижи на собствен ход моторното превозно средство или да тегли ремаркето до гараж или сервиз. В този случай придвижването може да се осъществи само ако водачът е осигурил необходимата безопасност на движението.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 15 Апр 2011 20:48

мен най ме е яд, че законите не са за всички wacko.gif преди 2-3 месеца видях в огледалото за обратно виждане полицейска астра с неработеща къса светлина. на светофара като спряха до мене накарах полицая да си свали прозореца и му казах за повредата, оня ми се хили и вика "знам" wacko.gif по същото време пък даваха по новините как полицейските коли нямат стикери за гражданска отговорност, питат полицайката защо така, оная се черви и мънка rolleyes.gif обаче ако сме ние обикновените граждани, го отнасяме веднага. особено пък за светлините е много неприятно, щото ако не ти каже някой трудно ще разбереш, ако караш само през деня rolleyes.gif
но колега, в твоя случай сам си си виновен - щом е било през нощта е нямало как да не знаеш

Аватар
IvoDobrev
Благодарил/а: 1 път

Мнение от IvoDobrev » 15 Апр 2011 20:58

Малко Off от темата на колегата, но аз ли бъркам или вече е задължително късите светлини да са включени целогодишно. Е дявол да го вземе ако видя патрулка с пуснати фарове ще спра сам до нея и от кеф ше оставя 20 лева бакшиш.

Аватар
Mihalcho1

Мнение от Mihalcho1 » 15 Апр 2011 21:12

НЕ е целогодишно, някой те е излъгал, а верно и аз съм виждал патрулки с неизправни светлини и също полицай шофиращ Астрата да говори по телефона. Ама все нямам възможност да ги снимам, че да имам компромати.....
Yaris P1 1.0 Изображение
Prius Gen 2 Изображение

Аватар
BIS

Мнение от BIS » 15 Апр 2011 21:32

mar29 написа:
stereo_man написа:на мен преди година ми беше изгоряла едната крушка на късите в движение без да разбера. полицая дето ме спря ми обясни че мога да мина с 20 лв. на място или 50 лв. ако ми пише акт. аз избрах 20-тачката и им дадох, а те само ме записаха в един черен стар тефтер. рових след това и бях намерил в закона, че на място могат да ти съставят фиш на стойност 20 лв., който плащаш веднага, но не знам в момента дали не е променено и дали вече могат да взимат пари в брой

Хубаво си избрал 20-тачката,ама после не се косете,че в България полицията е коромпирана.
90% от актовете падат в съда,ама българската психика е такава,че още търси силата на РУШВЕТА.
Защо не си подадеш 20-тачката на един английски полицай.......... mad.gif ?!!!

ПОВТАРЯМ ГО - 90% ОТ СЪСТАВЕНИТЕ АКТОВЕ ПАДАТ В СЪДА .

Хорааа,търсете си правата. Искайте си касовата бележка за всяка покупка,ремонт или услуга.Не се колебайте , да заведете иск към общината за възникнало ПТП , поради лоша пътна настилка и т.н.т :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
+100 :thumbsup:
TOYOTA Avensis D4D-2002g.

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 15 Апр 2011 23:06

desSs написа:мен най ме е яд, че законите не са за всички wacko.gif преди 2-3 месеца видях в огледалото за обратно виждане полицейска астра с неработеща къса светлина. на светофара като спряха до мене накарах полицая да си свали прозореца и му казах за повредата, оня ми се хили и вика "знам" wacko.gif по същото време пък даваха по новините как полицейските коли нямат стикери за гражданска отговорност, питат полицайката защо така, оная се черви и мънка rolleyes.gif обаче ако сме ние обикновените граждани, го отнасяме веднага. особено пък за светлините е много неприятно, щото ако не ти каже някой трудно ще разбереш, ако караш само през деня rolleyes.gif
но колега, в твоя случай сам си си виновен - щом е било през нощта е нямало как да не знаеш
Днес видях патрулка с неработеща къса светлина, ама фотото не ми беше под рака.... :censored:

Аватар
stereo_man
Автомобил: Corolla E210
Благодарил/а: 8 пъти
Получена  благодарност: 4 пъти

Мнение от stereo_man » 16 Апр 2011 11:40

според мен едно 70-80 % от полицейските коли не отговарят на закона и не са технически изправни. като почнеш от къси светлини, крушки на стоповете, гуми (виждал съм патрулки с почти нулев грайфер) и т.н. тях кой ще ги санкционира и кой ще напише акт на шофьора?

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 16 Апр 2011 12:51

еми освен да ги дебнем, да ги снимаме и после на господарите... rolleyes.gif

mar29

СЪГЛАСЕН

Мнение от mar29 » 16 Апр 2011 12:55

desSs написа:еми освен да ги дебнем, да ги снимаме и после на господарите... rolleyes.gif

АБСОЛЮТНО СЪГЛАСЕН :thumbsup:

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 341 пъти
Получена  благодарност: 371 пъти

Мнение от slowtraveler » 16 Апр 2011 13:27

Съгласен съм с Десс, но оправдания от рода 'ама аз нарушавам защото те правят така' никога не са водели до добро....
Имал съм доста контакти с други подобни служби - ами държавата се подиграва с тях... Случвало се е да помагам с пакет хартия и т.н. просто защото държавата изисква от служителите си точно изпълнение, а не предоставя дори най-елементарното - лист хартия и химикал, които често служителите си купуват сами, или разчитат на такива като мен.
Така, че може просто да не са им отпуснали пари за лампи :censored:
Което е тъжно и не ги оправдава, но си е реалност...
Затова - обществен натиск всички да си вършат работата така, както трябва... И когато има нарушения от такива служби - да се показват наяве... :thumbsup:

П.С. Абе Десс, ти няма ли да черпиш вече? :whistle: tongue.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

mar29

Мнение от mar29 » 16 Апр 2011 13:37

slowtraveler написа:Съгласен съм с Десс, но оправдания от рода 'ама аз нарушавам защото те правят така' никога не са водели до добро....
Имал съм доста контакти с други подобни служби - ами държавата се подиграва с тях... Случвало се е да помагам с пакет хартия и т.н. просто защото държавата изисква от служителите си точно изпълнение, а не предоставя дори най-елементарното - лист хартия и химикал, които често служителите си купуват сами, или разчитат на такива като мен.
Така, че може просто да не са им отпуснали пари за лампи :censored:
Което е тъжно и не ги оправдава, но си е реалност...
Затова - обществен натиск всички да си вършат работата така, както трябва... И когато има нарушения от такива служби - да се показват наяве... :thumbsup:

П.С. Абе Десс, ти няма ли да черпиш вече? :whistle: tongue.gif

ПОДОБНИ СЛУЖБИ.......ОК,ама само не ми казвай,че си услужил на катаджия с химикалка,за да ти напише акта ?!!!
Шегувам се КОЛЕГА
СЪГЛАСЕН СЪМ И С КАЗАНОТО ОТ ТЕБ !!! :thumbsup:

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 16 Апр 2011 14:47

slowtraveler написа:П.С. Абе Десс, ти няма ли да черпиш вече? :whistle: tongue.gif
да, вече мога да почерпя, оная вечер най-сетне ни дадоха колата. ай идвай на боулинга, пък после ш`ти дам едно кръгче biggrin.gif

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 97 пъти
Получена  благодарност: 177 пъти

Мнение от Akima » 16 Апр 2011 15:45

Имах познат в полицията,който му дадоха пишеща машина Марица от преди ~ 25 години и човека се принуди да си вземе домашния компютър/не лаптоп/ на работа. sad.gif

Това изяснява въпроса - аз гледам аз да съм изряден и мисля,че така е редно да разсъждават нормалните средно интелигентни водачи! :thumbsup:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

@DesSs
Честито!Много безаварийни км и само хубави емоции с Рав-а! :thumbsup:

А и да не забравите с половинката ти да я "осветите" новата кола,че иначе няма да върви като хората! tongue.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

П.С.Ще се оглеждам за B 5XXX PP - освен ако не е софийски лизинга. wink.gif cool.gif
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 16 Апр 2011 16:06

Akima написа:Това изяснява въпроса - аз гледам аз да съм изряден и мисля,че така е редно да разсъждават нормалните средно интелигентни водачи! :thumbsup:
И как изрядността се свързва с изказването ти в една друга тема за спирачните дискове и спортното каране? tongue.gif

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 97 пъти
Получена  благодарност: 177 пъти

Мнение от Akima » 16 Апр 2011 17:17

Vesko написа:И как изрядността се свързва с изказването ти в една друга тема за спирачните дискове и спортното каране? tongue.gif
Градско карам в рамките на ограниченията 95% от времето - не бъркай спортното каране с бързото каране!

И баш ти с 3-4 литровия гардероб се обади. biggrin.gif tongue.gif biggrin.gif

Въпросът е не дали караш спортно,а дали имаш фарове,за де те видят в тъмното - имам случай с познат,който се прибра в 3 през нощта от Златните без фарове,защото не могъл да си смени бушона/нямал резервен!

Според мен колата ти трябва да е изрядна - спирачки,фарове,аптечка,жилетка,триъгълник,крик и резервна гума,с качествени гуми,по възможност нови.

Идеята е като те спрат,да ти е кеф,че няма за какво да се хванат!

Я да ви питам,Вие сменихте ли си аптечките с тези отговарящи на новите изисквания на инструкция № 1 от 20.02.2008 г. за съдържанието на аптечките на моторните превозни средства, издадена от МЗ? :whistle:
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Публикувай отговор