CJ's AE86 project

Специални проекти и ъпгрейди - AE86. Фотогалерии за фенове, тунинговани модели, рали шампионати, формула
Публикувай отговор
ALTEZZA

Мнение от ALTEZZA » 27 Юли 2006 10:35

ugabuga написа: samo da potvardish che da ne gi kupim 2 puti :)
ne gi vzimai, az gi opravih wink.gif
->

cj
Обратна връзка:

Мнение от cj » 27 Юли 2006 10:58

Преди минути Altezza ме изнанада приятно с телефонно обаждане. Публични благодарности! biggrin.gif
1984 Тойота Корола 4AGE 20v
2007 Субару Импреза STi
Изображение

cj
Обратна връзка:

Мнение от cj » 27 Юли 2006 19:48

Диференциалната ябълка е свален. Дистанционната втулка, лагерите за пиньон, корона и двата странични също пристигнаха. Следващия вторник планувам минаване през София и ходене до Видин за сглобка.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
2007 Субару Импреза STi
Изображение

Аватар
punkara

Мнение от punkara » 27 Юли 2006 20:26

cj, proveri si i poluoskite na mosta dali sa pravi! za da ne unishtozish noviyat lsd, lageri i pr.! mnogo e vazhno!
smile.gif

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Japanese_fever » 28 Юли 2006 02:47

PAKETA_1 написа:Слушай Лорда и пълней...той неговата я скъса от ремонти и модификации зимъска...лятото му е горещо, зимата студено, есента му било тъжно, а пролетта му се е*е...
Esenta mu bilo tujno, aaaaaaaaaaaa hahahaha ........
laugh.gif
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

cj
Обратна връзка:

Мнение от cj » 28 Юли 2006 08:43

punkara написа:cj, proveri si i poluoskite na mosta dali sa pravi! za da ne unishtozish noviyat lsd, lageri i pr.! mnogo e vazhno!
smile.gif
Едната със сигурност е крива, имам друга резервна - надявам се да се окаже добра. В момента си търся лагер за нея, защото нейният е поръждясал.
2007 Субару Импреза STi
Изображение

Аватар
punkara

Мнение от punkara » 28 Юли 2006 14:19

cj, shom shte rebuildvash mosta, i difa, smeni vsichki vzmoni lageri, i semeringi i garnituri! izchisti mu korpusa i go preboyadisai, prosto napravi go nov, za da stane hubava rabota, i da ne ti zudava poveche yadove.
nikoga nedei da orezvash drebni neshta za da spestih nyakoi lev, ne si zasluzava! nakraja izliza po-skupo!
uzpehi! :thumbsup:

cj
Обратна връзка:

Мнение от cj » 28 Юли 2006 16:34

punkara написа:cj, shom shte rebuildvash mosta, i difa, smeni vsichki vzmoni lageri, i semeringi i garnituri! izchisti mu korpusa i go preboyadisai, prosto napravi go nov, za da stane hubava rabota, i da ne ti zudava poveche yadove.
nikoga nedei da orezvash drebni neshta za da spestih nyakoi lev, ne si zasluzava! nakraja izliza po-skupo!
Още първия път като ребилдвах смених всички и боядисах. Даже настоящите ми лагери трябва да са ОК, ама въпреки това съм поръчал нови. Тъй, че се надявам да се получи най-накрая!
Отгоре на всичко ще ходя до майстор чак във Видин. Нали се сещаш колко "много" други точки в БГ са по-далече от Варна tongue.gif Тъй, че хич не гледам да спестя някой лев... wink.gif tongue.gif biggrin.gif
2007 Субару Импреза STi
Изображение

maxell
Обратна връзка:

Мнение от maxell » 03 Авг 2006 12:57

cj написа:
punkara написа:cj, shom shte rebuildvash mosta, i difa, smeni vsichki vzmoni lageri, i semeringi i garnituri! izchisti mu korpusa i go preboyadisai, prosto napravi go nov, za da stane hubava rabota, i da ne ti zudava poveche yadove.
Още първия път като ребилдвах смених всички и боядисах. Даже настоящите ми лагери трябва да са ОК, ама въпреки това съм поръчал нови. Тъй, че се надявам да се получи най-накрая!
Отгоре на всичко ще ходя до майстор чак във Видин. Нали се сещаш колко "много" други точки в БГ са по-далече от Варна tongue.gif Тъй, че хич не гледам да спестя някой лев... wink.gif tongue.gif biggrin.gif
Що не си купиш една Ладичка ? Те са заводско тунинговани !:) tongue.gif biggrin.gif :whistle:
Много поздрави ,
Maxell

b_d

Мнение от b_d » 03 Авг 2006 14:23

maxell написа:
cj написа:
Що не си купиш една Ладичка ? Те са заводско тунинговани !:) tongue.gif biggrin.gif :whistle:
Ти пък си купи една "Смена 8М" - за да го снимаш, докато дрифтва :thumbsup: :thumbsup:

ugabuga
Обратна връзка:

Мнение от ugabuga » 03 Авг 2006 14:49

laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif :thumbsup:
4efte powered tercel (201 whp @ 14psi)

Аватар
punkara

Мнение от punkara » 03 Авг 2006 16:43

laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif tuka e stnalo mnogo veselo! :thumbsup: :thumbsup: laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif happy.gif tongue.gif cool.gif

cj
Обратна връзка:

Мнение от cj » 07 Авг 2006 09:40

Още по-весело щеше да е ако присъствахте с мен и Асен на сглобката на диффа. Днес ми е първи ден на работа и до сега не ми остана време да докопам нет-а за да ви поразсмея малко. На мене всъщност ми се плаче де... :Р Първо въпросният майстор - не безизвестния бай Боре - не е във Видин, а във Враца - нещо съм се заблудил, но пък в крайна сметка спестих някой лев от път ;) Второ, ако Асен не беше дошъл с мен, не мисля, че въобще щяхме да говорим за сглобка ... за което за пореден път му изказвам благодарности.

Та така де, става въпрос за едно хале от бившия завод за електрокари във Враца. Веднъж прекрачил прага, няма начин да не се изцапаш. Голяма неразбория. "Анти-ред"! Интерес предизвикаха 3 машини, оцеляли от кому-демо прехода - две от тях бяха предназначени за изработка на по-сложни зъбни детайли, а третата - за тестване на зацепване между въпросните детейли. За съжаление нямам снимки - бях толкова мръсен, че ми беше неудобно да си бръкна в джоба даже за телефона.

След като обяснихме на Бай Боре за какво сме дошли - той се съгласи да ни обърне внимание с фразата "ами ша го оправим бе, айде почвайте да разглабяте." И от там насетне Асен влезе в ролята на хирург, а аз на мед сестра... БТВ: имаше и известна визуална прилика с истинските лекари - бели блузки, бели обувчици - което, вземайки в предвид систуацията - не беше в наша полза ;) Поне ръкавиците им да имахме...

Няма да изпадам в подробности относно разглабянето и сглабянето. Само на кратко ще изброя основните постижения за деня:

1. Асен разглоби диффа
2. Майстора отиде да яде
3. Асен изби няколко лагера
4. Майстора се понапи (сериозно) - стана весело
5. Помощника на майстора закачи короната и пиньона на машината за тестване - резултат: има известно износване, но "ще работи!" --Бай Боре--
6. Асен сглоби диференциала
7. Майстора донесе часовниче - луфтомер (или както там се казва)
8. Асен си поигра с часовничето
9. Майсторът също
10. Идваше ми да набия майстора
11. На Асен също
12. тръгнахме си
13. установих, че няма толкова голяма бира, с която да почерпя Асен за помощта!

Същата вечер се видяхме на импровизирана "пица среща" с още няколко члена от форума. Беше забавно! Установихме, че въпреки "Тойота срещата" към момента почти нямаше членове с "вървежни тойоти". wink.gif tongue.gif biggrin.gif

Горе-долу с това се характеризират впечатленията ми. Искам да отбележа, че коментарите ми се отнасят само за работата и услугите, които бай Боре предлага - а не за него самия. Той иначе изглеждаше добряга. Просто не е човека, който се надявах да намеря. Между другото - само за информация - за изработка на корона и пиньон обяви цена 380-400 лв. Не мога да преценя дали е в състояние да извърши услугата прецизно, но със сигурно няма да може да работи само по чертеж и без мостра.
2007 Субару Импреза STi
Изображение

cj
Обратна връзка:

Мнение от cj » 07 Авг 2006 09:47

Добра новина, задните пружини пристигнаха: Swift 6.0 kg/mm

Изображение
2007 Субару Импреза STi
Изображение

Аватар