Може ли скоростомера да показва реалната скорост?
Е това се казва добра конспирация, но понеже разхода се мери винаги с грешката, този производствен трик се подминава 

http://www.youtube.com/watch?v=D1R-jKKp3NA
Corolla - 2C
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Estate
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Hatchback
Corolla - 2C

Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Estate
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Hatchback
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Mecho, tova che strelkata pokazva greshno ne oznachava che pri smiataneto na razhoda greshi biggrin.gifMe4oKyX написа:Никоя не показва точно с оригиналния размер гуми, не само за ПТП-та, а предимно и най-вече като трик за разхода - при Корола Версо от 100 нагоре разликата е 8 до 16км в отчитането - така си мислиш, че си минал 10% повече километри и разхода ти излиза по-малък laugh.gif
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
те са си в правото, въпросът е че ако скоростомера показваше вярно можех д акарам с още 8 километра/ч повече за същите пари biggrin.gifdrishko написа:Попадал съм на клипчета в Youtube за Форд, влиза се суперлесно в едно сервизно меню и ти дава скорост директно от ЕКУ-то.
Тия нямат ли сърце? За 12 километра отгоре на магистрала... АААААА, да се гръмнат!
Ами аз си знам че скоростта ми реално е с 4-8км /при 90 и при 130км/ч/ по-ниска от показанието на таблото но не виждам какво значение има това за обикновения водач ? Така ако поддържаш максимално разрешената скорост няма опасност да те спрат заради 10км/ч превишение....не че го правят де !
1.4 D-4D много добър мотор !
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Е след като не е вярна, как да поддаржаш максимално разрешената скорост?stivi написа:Ами аз си знам че скоростта ми реално е с 4-8км /при 90 и при 130км/ч/ по-ниска от показанието на таблото но не виждам какво значение има това за обикновения водач ? Така ако поддържаш максимално разрешената скорост няма опасност да те спрат заради 10км/ч превишение....не че го правят де !

ПП: Имам идея как да покажа вярната, ама трябва да режа жици из колата

Ами поддържам я по километраж а си знам че реално ми е маааалко по-ниска като застраховка срещу нагли кукиVesko написа:Е след като не е вярна, как да поддаржаш максимално разрешената скорост?stivi написа:Ами аз си знам че скоростта ми реално е с 4-8км /при 90 и при 130км/ч/ по-ниска от показанието на таблото но не виждам какво значение има това за обикновения водач ? Така ако поддържаш максимално разрешената скорост няма опасност да те спрат заради 10км/ч превишение....не че го правят де !![]()
ПП: Имам идея как да покажа вярната, ама трябва да режа жици из колата

1.4 D-4D много добър мотор !
- Raya
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
И аз така правя. Със GPS проверявам колко е отклонението на 50,90,130км/ч. От там нататък по скоростомера+отклонението. Веско, тези + 8км (или колкото и да е) дори и да ти показва, нима ще караш взирайки се в цифрите?? Само да си отклониш погледа от уреда за 2 минути и скоростта си променил +(минус едва ли) с няколко километра.
....--Celica 1.8_00г--Avensis 1.6_00г--Avensis 1.8_05г--....
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Ставаш ли ми лубовница? ;)Scott написа:Е чак пък жици...ти за един DRL направи OBD порт адаптер, та за скоростомера ли няма biggrin.gifVesko написа:...Имам идея как да покажа вярната, ама трябва да режа жици из колатаТука нещо се мъти май?Raya написа:... хвани си една любовница и ще забравиш да си мътиш главата със жици.