Total 7000

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 17 Мар 2011 15:59

nowyaris написа:Човека само питаше дали маслото което е намерил за 50 лева ТОТАЛ 7000 става за него.Отговора е категоричен - да , става. Нищо друго не е попитал.Що му пълните главата с друго?
Я прочети въпроса пак и виж и коментарите след това и ако пак не разбираш питай :thumbsup: .
scorpion написа:
Ами защото не се е насочил към правилното масло, което по правило не е препоръчваното от оторизираните сервизи на Тойота (даже с техен етикет) wink.gif и защото във форума на Тойота с маслото започва и свършва всичко biggrin.gif ... имало шум в двигателя - виж си маслото, нещо потропвало - виж си маслото; ама харчи масло - не си сложил правилното масло .... чистачките ми не работят - виж си ... смазването biggrin.gif

Горното в рамките на шегата !
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

А иначе скромното ми мнение е, че каквото пише в съпътстващата книжка за обслужване на автомобила, това трябва да се слага.
Ама според производителя обслужването на колата приключва след изтичане на гаранцията и трябва да се купува нова ! Пробвай да свържеш нещата :thumbsup: !
И много ясно , че всичко ще започва и ще свършва с маслото при положение ,че това е изключително важен консуматив за всеки един ДВГ !!! Ако не си го разбрал лошо за теб !
Ако не може и да разбереш , че маслата от книжката ти са за максимална икономия и екология , а не за максимална здравина на двигателя пак е лошо за теб ! Та в книжката общо взето пише възможно най-евтиното масло с , което могат да се минат съответните еко тестове . Но на пазара има продукти , които многократно превъзхождат качествата на маслото от "книжката" !

Защото ако си беше направил труда да отвориш сайта на Тойота от тази тема : http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=14931
щеше да видиш , че във файла за твоя модел няма препоръчан вискозитет ( за , който ти говориш ) . И щеше да видиш , че има различни интервали за смяна на консумативите в зависимост от условията на екслоатация ! Ама тия неща в твоята книжка бог знае от кого , кога и за къде писана ги няма ! Защото това не е ремонтна или сервизна документация , а една рекламно/информационна брошурка .

Аватар
CuMo

Мнение от CuMo » 17 Мар 2011 22:19

Карах с Total Quartz 7000 10W40 - не е имало грижи, дори се държи много добре на моята карина.

Наскоро смених маслото на една брава със същото и пак никакви грижи - мърка като коте.

:thumbsup:

Изображение

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 18 Мар 2011 00:15

Какви точно грижи трябва да имаш ? С всяко оригинално масло няма да имаш грижи . Както няма да имаш грижи ако ядеш и салам тип "кучешка радост" от 2лв. килото , но със сигурност филе "елена" от 20лв. килото ще ти се хареса повече . Умишлено давам за пример месни производни защото повечето хора ако няма месо на масата не могат да се наядат !

mitoko

Мнение от mitoko » 18 Мар 2011 04:12

СИмо
дори се държи много добре на моята карина.
от кое/кои масло/масла ??

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 18 Мар 2011 06:49

Bass_Man написа:Щом не е въпроса в 15лв. тогава какъв е зора да карате с по-ниско качество консуматив ?
Не е въпрос за 15 лв. на 5 литра.За 15 лв. на литър е въпрос.Защото качествена синтетика за 13 лв/л. няма,ти също го знаеш.ТОТАЛ 7000 е много добро масло за автомобила на колегата и ако не е кръщавано ще му свърши хубава работа. 6 години Пежо 306 ТД с интеркулер -9 смени само с това масло без грижа - а много му вадех душата на автомобила.

mitoko

Мнение от mitoko » 18 Мар 2011 15:44

nowyaris написа:
Bass_Man написа:Щом не е въпроса в 15лв. тогава какъв е зора да карате с по-ниско качество консуматив ?
Не е въпрос за 15 лв. на 5 литра.За 15 лв. на литър е въпрос.Защото качествена синтетика за 13 лв/л. няма,ти също го знаеш.ТОТАЛ 7000 е много добро масло за автомобила на колегата и ако не е кръщавано ще му свърши хубава работа. 6 години Пежо 306 ТД с интеркулер -9 смени само с това масло без грижа - а много му вадех душата на автомобила.
щом ти казваш, значи няма biggrin.gif laugh.gif tongue.gif

nowyaris

Мнение от nowyaris » 18 Мар 2011 19:58

mitoko написа:
nowyaris написа:
Ако има,вземи ми три литра за началото на Април.

mitoko

Мнение от mitoko » 18 Мар 2011 20:47

nowyaris написа:
mitoko написа:
nowyaris написа:Не е въпрос за 15 лв. на 5 литра.За 15 лв. на литър е въпрос.Защото качествена синтетика за 13 лв/л. няма,ти също го знаеш.ТОТАЛ 7000 е много добро масло за автомобила на колегата и ако не е кръщавано ще му свърши хубава работа. 6 години Пежо 306 ТД с интеркулер -9 смени само с това масло без грижа - а много му вадех душата на автомобила.
Ако има,вземи ми три литра за началото на Април.
:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

nowyaris

Мнение от nowyaris » 18 Мар 2011 21:24

Това значи,че има сделка,така ли?

mitoko

Мнение от mitoko » 18 Мар 2011 21:41

nowyaris написа:Това значи,че има сделка,така ли?
утре ще ти потвърдя, сега е на 99% ... 5в40 синтетика в бутилка от 1л цена до 13лева, общо 3 литра и да ти ги пратя в Русе за твоя сметка ?

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 18 Мар 2011 22:54

nowyaris написа:
Викаш качествена синтетика за 15лв. няма но полусинтетиката за 10лв. е с космическо качество ? tongue.gif
Масла колкото искаш ако си мераклия ще измислим нещо biggrin.gif .
Иначе тотала ако е инстински е ОК но аз лично повече с полу-синтетики няма да карам .

Аватар
CuMo

Мнение от CuMo » 19 Мар 2011 00:27

mitoko написа:СИмо
дори се държи много добре на моята карина.
от кое/кои масло/масла ??
След това сложих Mobil 10W40 и двигателят стана по-шумен.
След още 1000км пробег ще се върна обратно на Total. Не съм доволен.

nowyaris

Мнение от nowyaris » 19 Мар 2011 07:11

mitoko написа:
nowyaris написа:Това значи,че има сделка,така ли?
утре ще ти потвърдя, сега е на 99% ... 5в40 синтетика в бутилка от 1л цена до 13лева, общо 3 литра и да ти ги пратя в Русе за твоя сметка ?
Да,разбира се.Ако може обаче да е 5W30,SM,A3,BMW LL-04,MB 229-31.,LOW SAPS. Това,колега , е "КАЧЕСТВЕНА СИНТЕТИКА".Аз в Русе с ПРИСТА 5/40 мога да те удавя,ама тя не е това,което искам.Затова и съм рещил да не обслужвам при дилъра.Иначе съм винаги готов за сделки. :thumbsup: А,даже може и да споделиш предварително какво ще ми изпратиш като модел и марка.

nowyaris

Мнение от nowyaris » 19 Мар 2011 07:26

Bass_Man написа:
nowyaris написа:
Викаш качествена синтетика за 15лв. няма но полусинтетиката за 10лв. е с космическо качество ? tongue.gif
Масла колкото искаш ако си мераклия ще измислим нещо biggrin.gif .
Иначе тотала ако е инстински е ОК но аз лично повече с полу-синтетики няма да карам .
Човека си питаше за това,което му е попаднало,дали ще му върши работа.Колата му е на близо 13 год,с механична помпа,с обикновени дюзи и е на 260 хил.Вече не е с космическо качество и не и е необходимо космическо масло.Отделно дето почти всичката полусинтетика е с ценово разположение там някъде,между 10 и 12 лв./л. за наливно. Обърнал съм всички обяви по форумите за масла,защото на всеки 45 дена сменям 25 л.масло и ми се завива свят като дойде време да го купувам.Между другото за да не правя нова тема-може ли някой колега да сподели дали си е слагал в бензиновия двигател масло BMW,независимо дали е наливно или бутилирано,дали е доволен,и дали някой е пазарувал в магазин "АУТОСИТИ" в София на бул."ГЕО МИЛЕВ" .Питам,защото цените обявени там ми се струват изключително добри/за Русенец/ и целия форум на BMW си пазарува там,като всички са страшно доволни от цени и качество.Благодаря предварително,Басс... :thumbsup:

scorpion

Мнение от scorpion » 19 Мар 2011 14:45

Bass_Man написа:
nowyaris написа:Човека само питаше дали маслото което е намерил за 50 лева ТОТАЛ 7000 става за него.Отговора е категоричен - да , става. Нищо друго не е попитал.Що му пълните главата с друго?
Я прочети въпроса пак и виж и коментарите след това и ако пак не разбираш питай :thumbsup: .
scorpion написа:
Ами защото не се е насочил към правилното масло, което по правило не е препоръчваното от оторизираните сервизи на Тойота (даже с техен етикет) wink.gif и защото във форума на Тойота с маслото започва и свършва всичко biggrin.gif ... имало шум в двигателя - виж си маслото, нещо потропвало - виж си маслото; ама харчи масло - не си сложил правилното масло .... чистачките ми не работят - виж си ... смазването biggrin.gif

Горното в рамките на шегата !
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

А иначе скромното ми мнение е, че каквото пише в съпътстващата книжка за обслужване на автомобила, това трябва да се слага.
Ама според производителя обслужването на колата приключва след изтичане на гаранцията и трябва да се купува нова ! Пробвай да свържеш нещата :thumbsup: !
И много ясно , че всичко ще започва и ще свършва с маслото при положение ,че това е изключително важен консуматив за всеки един ДВГ !!! Ако не си го разбрал лошо за теб !
Ако не може и да разбереш , че маслата от книжката ти са за максимална икономия и екология , а не за максимална здравина на двигателя пак е лошо за теб ! Та в книжката общо взето пише възможно най-евтиното масло с , което могат да се минат съответните еко тестове . Но на пазара има продукти , които многократно превъзхождат качествата на маслото от "книжката" !

Защото ако си беше направил труда да отвориш сайта на Тойота от тази тема : http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=14931
щеше да видиш , че във файла за твоя модел няма препоръчан вискозитет ( за , който ти говориш ) . И щеше да видиш , че има различни интервали за смяна на консумативите в зависимост от условията на екслоатация ! Ама тия неща в твоята книжка бог знае от кого , кога и за къде писана ги няма ! Защото това не е ремонтна или сервизна документация , а една рекламно/информационна брошурка .
Bass-man ... уважавам мнението ти но се очудвам, че определено си се ядосал на шегата. Естествено, че маслото е най-важният консуматив за ДВГ, както важни разбира се и други консумативи... филтри, спирачни течности, охладителни и пр.

Ако има разминаване между препоръчаното от производителя с оглед екология и икономия и техническите изисквания с оглед осигуряване на здравина и дълъг експлоатационен период то толкова по-зле за самият производител ... пък бил той и с претенциите за номер 1 в продажбите и техн.сигурност на продукцията си.

Колкото до ръководството за експлоатация, т.е така наречената книжка не я считам за рекламна, а именно за техническа. Ако е рекламна ... още по зле за производителя, съответно търговеца.

Иначе пак казвам. Напълно съм съгласен с изложеното от теб, като само подчертавам, че съм смея да твърдя доста наясно кое е лошо за мен wink.gif Все пак са ми минали доста автомобили през ръцете, а освен това мой много близък (брат ми) си изкарва хляба с автомонтъорство и съм виждал какви ли не щети причинени по ДВГ от калпаво масло, скапани консумативи но най-вече неправилна експлоатация или направо "жестоко насилване" на техниката.

А ако Тойота и нейните преставители в БГ - ТМ Ауто използват некачествени консумативи и особено за гаранционно облсужваните от тях автомобили то тогава лошо за тях, а за нас изводите дали да продължаваме да бъдем техни клиенти.

:thumbsup:

Публикувай отговор