Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
-
Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Мнение
от Bass_Man » 06 Мар 2011 15:24
to4nia написа:
Като се има в предвид че полепващите частици не се наслагват единствено само на износените детаили,те довеждат до увеличаване на проблемите.Моето мнение е че добавките /уплатнители/за масло трябва да бъдат забранени със закон,за другите добавки за бензин за дизел и т.н. съм съгласен че са ефективни .
Колега , а не мислиш ли , че трябва да бъдат забранени със закон ДВГ-тата въобще ?
Иначе ако разбираше поне малко от охлаждащо/смазочни течности щеше да знаеш , че те без добавки не могат да съществуват ! Така , че мнението ти е абсолютно некоректно и се базира на голяма незапознатост с технологиите към момента !
За тази цел с колегите сме направили ВАЖНА тема за маслата в техническия раздел така , ако обичаш запознай се първо с нея . Но недей да правиш подобни изказвания .
Bass_Man
-
zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Получена благодарност: 33 пъти
Мнение
от zi_zi_top » 06 Мар 2011 17:46
Ген. Рачо Петров преди 100 години е казал една велика мисъл.
"Умните живеят от глупавите, а глупавите от работа!"
Ако възстановяването на ДВГ беше толкова лесно автомобилните производителите щяха да закрият заводите.
Да вярваш в добавки за възстановяване на лагерите и бутално-цилиндровата група е все едно да вярваш в магия.

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
-
Bass_Man
Мнение
от Bass_Man » 06 Мар 2011 17:59
Почти същото е , като да вярваш , че едно лекарство може да те излекува .
Bass_Man
-
zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Получена благодарност: 33 пъти
Мнение
от zi_zi_top » 06 Мар 2011 18:16
Басмане, да се спори с теб е все едно да се спори с Радио "Веселина"! laugh.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
-
Bass_Man
Мнение
от Bass_Man » 07 Мар 2011 00:14
Без доводи е трудно да ме убориш biggrin.gif ! Вече ако извадиш информация от някъде мога да млъкна веднага

. Не знам само защо се опитвате да изкарате , че от Искаро по-дълбоко няма ? Днешните масла без добавки няма да съществуват ! Абсолютно всички принципи на добавки работят в някаква степен . Въпроса е да се намери пдходящата добавка за конкретния случай . И ако си стигнал добавките да те спасяват така или иначе си отекъл но може да забавиш ремонта малко . За това трябва да се ползват превантивно ! Има химикалчета , които са по-доказани от маслото дето го наливат навсякъде в БГ . Друг е въпроса дали знаете кога , как и къде трябва да ги ползвате . Със сигурност няма универсална добавка , която да оправя всичко ! Както няма и универсално лекарство . За това има много добавки и много лекарства . Някой помагат други пречат зависи от доктора какво лечение ще предпише

.
Bass_Man
-
slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Мнение
от slowtraveler » 07 Мар 2011 11:44
Да, но имат и странични ефекти тея 'лекарствата'...
А също така към някои се получава 'пристрастяване', и в момента в който спреш 'лекарството', и се оказва, че двигателя за хиляда-две хиляди километра след смяна на маслото и е задрал
Факт е, че добре поддържан двигател издържа стотици хиляди километри без 'присадки'..
Под присадки имам предвид допълнителни отвари, дето се продават в магазините с капкомер и се наливат на час по лъжичка...
И една присадка би се използвала само за 'замазване' на очите преди продажба....
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
-
Bass_Man
Мнение
от Bass_Man » 07 Мар 2011 12:37
Също така е факт и , че с правилните присадки ресурса на здрав двигател може да се повиши до над 100% !
Пак казвам за силните лекаства трябва рецепта и читав доктор

!
Bass_Man
-
slowtraveler
Мнение
от slowtraveler » 07 Мар 2011 13:25
Bass_Man написа:Също така е факт и , че с правилните присадки ресурса на здрав двигател може да се повиши до над 100% !
Пак казвам за силните лекаства трябва рецепта и читав доктор

!
Това е химера като комунизма - силно правилно лекарство и читав доктор....
Съответно резултата е също толкова хипотетичен....
Аз залагам на точната дефектация и подмяна на износените резервни части с качествени такива....
Как мислиш, дали големите корабни двигатели, дето се въртят денонощно ги карат с допълнителни присадки към маслото?
Дали корабособствениците нямат ресурс да си наемат добър 'доктор' да ги отвори по въпроса и да увеличат двойно ресурса на двигателя/механизма?
Та затова плащат по хиляда евро дневно на сервизен инженер, който да наблюдава ремонта по подмяна на частите?
За мен това си е достатъчно добър довод за да не се доближавам до присадките към маслото.... Иначе съм ползвал присадка за охладителна течност - реши ми въпроса, докато подменя радиатора... laugh.gif
slowtraveler
-
SFINKS
Мнение
от SFINKS » 07 Мар 2011 13:57
Много търговци станаха във форума ....., и как все по случйност тва дето те го продават е нумеро уно .....
Те производителите на масла са лумпени и не могат да си произведат и добавят в маслата си въпросните мехлеми , смяаааах
P.S./ Аз добавки не слагам , никакви
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
SFINKS
-
moloko
Мнение
от moloko » 07 Мар 2011 14:25
slowtraveler написа:Как мислиш, дали големите корабни двигатели, дето се въртят денонощно
Хайде да не правим от мухата слон .... корабни , ракетни , самолетни и др. .... става въпрос за автомобилни мотори, които нямат НИЩО общо с изброените... И въобще нека да не сравняваме каквито и да е промишлени машини с машини за общо , индивидуално ползване .....
Съвсем ясно е , че НЯМА производител в света които да прави масов продукт със супре качество . Дори съм 100 % сигурен , че умишлино се правят ДА НЕ ИЗДЪРЖАТ прекалено дълго време стоките ( под стоки имам предвид масовото производство за обикновения потребител в това число и автомобили)
Нима не сте чували че стремежа е да се осигури не качество за потребителите , а непрекъснат процес на продажба, респектривно ПЕЧАЛБА за производителя.......
moloko
-
moloko
Мнение
от moloko » 07 Мар 2011 14:33
Тези ,които не ползват добавки и нямат такова манерение може съмсем спокоино да пропуснат ТЕМАТА и коментарите.....
Тя е за тези които ползват и се интересуват от всяка възможност да си осигурят по-продължителна и безпроблемна работа на возилото с минимални средства....
Моля "баровците" , които карат "оригинални коли" , "само с оригинални части" и всичко са купили с "оригинални пари" ако не харесват темата да не я обръщат за пореден път в спор за нещо друго и поредното мерене на ........... знаете си....
moloko
-
ace
Мнение
от ace » 07 Мар 2011 15:05
moloko, разбирам гледната ти точка, но не мисля, че има логика. Например мен живо ме интересува въпросът за добавките и ми се иска в една подобна тема да видя всички мнения - за и против. След това ще мога да взема информирано решение дали да ползвам и каква добавка. Ако в дискусията участва само едната страна то не мисля, че би било от полза на някой.
ace
-
Me4oKyX
-
Обратна връзка:
Мнение
от Me4oKyX » 07 Мар 2011 16:55
slow - пак пропускаш факта, че не случайно казвам, че го тествах на нашите коли, като общо досега са минати над 30000км след третиране на двигател, скорости, ГНП и серво и НИТО една кола няма проблеми или неправилно износване или каквото и да дето го говорите!!! Просто има продукти, които просто РАБОТЯТ и правят това, което пише! ПРЕДСТАВЯШ ли си!!! Знам, че е трудно, но е факт! Затова ги казвам на хората като решение, затова и ги давам с отстъпките, а НЕ щото ще направя милионите като продам 20 добавки laugh.gif
СФИНКС - ти си се доказал като майстор на мисълта, ама пак нямаш общо с истината, щото КАКТО винаги не четеш изписаното, а просто плясваш нещо безмислено..... ВСИЧКИ масла имат добавки, като тези, може и по-добри - Басчо го написа ясно и точно, ама ти си СМЯААХХ..... Играй си на хубавото Alien-че и не драскай безмислици, без да прочетеш за кво иде реч брат!
Me4oKyX
-
SFINKS
Мнение
от SFINKS » 07 Мар 2011 17:31
щом не е за пари защо си предлагаш услугите ????????
самрянин ще ми дойдеш , айде plssssssssss laugh.gif
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
SFINKS
-
slowtraveler
Мнение
от slowtraveler » 07 Мар 2011 17:54
@moloko, защо си мислиш, че има голяма разлика между различните ДВГ?
И по какво се различава например двигател, монтиран на камион с друг такъв, монтиран на генератор или на кораб, или дори монтиран на автомобил?!
Те са ми 'еталон' точно защото са 'промишлени' двигатели, където параметрите се следят много по-точно отколкото при лек автомобил. И самите те са средство за изкарване на пари, затова и техническото им състояние се следи под лупа, а възможностите за икономии се използват до дупка (за справка - горенето на мазут, който като е студен е твърд като асфалт).
И друго - явно не си сърбал попарата с 'неоригинални' части и затова прие поста ми като опит за самоизтъкване или нещо подобно....
Просто практиката показва, че доста често 'евтиното излиза скъпо'... Последния пример от предходната седмица - след основен ремонт на двигател и работа без натоварване от 10 минути се налага нов основен ремонт заради надрани цилиндри и 'лакиран' хонинг, което се е получило от кофти неоригинални сегменти... Тълкувай го както щеш..
@Мечо - явно не ми разбра идеята... Не споря, че имат краткотраен 'залъгващ' ефект. Та нали затова дето има автоджамбази почти всички слагат присадки, и колата започва да 'мърка', ама не за дълго....
Въпроса е чиста икономика: ако смяташ да експлоатираш автомобила още 50-100-200х.км не разчиташ на никакви добавки, а правиш един добър ремонт и не се занимаваш с глупости следващите години....
Ако смяташ да въртиш 20-50х.км след което да я продадеш (действаш както автоджамбазите) - тогава явно има полза от добавките..... Иначе нямаше да ги търсят...
slowtraveler