[Анкета] Откъде пазарувате употребявани гуми за вашия автомобил?
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Докторе,zi_zi_top написа:Личното ми мнение, е че такива теми трябва да бъдат ЗАБРАНЕНИ и да се изтриват веднага.
Гумите втора употреба са като презервативи втора употреба.![]()
Ако някой иска да се трепе, то нека го прави без съучастието на форума.
В повечето гумаджийници има камари употребявани гуми, които могат да бъдат избирани от "мераклиите"!!! laugh.gif
аз също карам само с нови гуми,но имах случай с един Пасат/служебен/ с купени нови гуми от БГ и мой приятел с Шкода и гуми втора ръка,доставени от Германия - познай кои гуми бяха произведени в Европа и кои в Китай,а също и кои бяха по-качествени!Та нека да не се изказваме неподготвени!

не съм.нали става дума за този човек.Впрочем и на мен сте ми трили обява за фотоапарат, така и не го направих на въпрос.Малко са неясни( разводнени ) правилата, а също и прекалено строги за малък форум ( пазар )...пример: на 1 страница се вместват обявите за 1 седмица - кой ще си ъпва обявата всеки ден, това по-скоро ще му носи негативи даже.По-скоро би била лоша самореклама и повод за купувачите да мислят, че е на много на зор.Та като си пише мнения....по-скоро си е спамер човека отколко да зордисва обявата му да е 1-а, а не както е преди ъпа примерно 2-а laugh.gif
Инак и за свалянето на цената -30 лв са малко....но са 20% от цената, което като % не е малко.Не го защитавам, това с нещастниците ( докато чака тук да му отговорят и даже дни след това пише и чака помощ ) е пълна простотия, но че и тук куцат малко нещата, мисля че е така.
Инак и за свалянето на цената -30 лв са малко....но са 20% от цената, което като % не е малко.Не го защитавам, това с нещастниците ( докато чака тук да му отговорят и даже дни след това пише и чака помощ ) е пълна простотия, но че и тук куцат малко нещата, мисля че е така.
- Akima
Това е темата - http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=16587!Akima написа:Само дето обърка темите!mitkoa написа:Location:Велико Търново Interests:Всякакви, бизнес, маркетинг, управление на човешки ресурси, създаване на марки и пазари laugh.gif laugh.gif
то малко тъпо ама сега видях че мАркуч се пише с А! Извинявам се много!!!! laugh.gif laugh.gif
Твоя пост какво общо има с гумите?

Това пише в профила на ивайло....... в ауди форума,а ивайло е ония разбирач с гумите и със сезонната кола. biggrin.gifAkima написа:Това е темата - http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=16587!Akima написа:Само дето обърка темите!mitkoa написа:Location:Велико Търново Interests:Всякакви, бизнес, маркетинг, управление на човешки ресурси, създаване на марки и пазари laugh.gif laugh.gif
то малко тъпо ама сега видях че мАркуч се пише с А! Извинявам се много!!!! laugh.gif laugh.gif
Твоя пост какво общо има с гумите?
A car without TURBO is like a man without BALLS!
Веско е прав. Много хора си продават колите само с гумите които са на колата,без да си дават гумите за другия сезон (летни или зимни).Да не говорим,че много хора в тая криза не могат да си позволят да си купят нови гуми за 400-550лв.и си търсят втора употреба!И между другото наистина има хубави гуми на по един сезон на много добри цени! 

Slow!Според мен за всичко си прав без първа точка!В днешно време много хора се чудят как да изкарат 200-250лв.slowtraveler написа:Винаги съм бил против продажбата на гуми втора употреба защото кой би продал такава гума:
1. Някоя пресметлива душица, дето си е продала старата кола с галошки, защото са досвидели гумичките, и не ги е подарил заедно с колата...
2. Някой крадец, дето е отмъкнал гумите на някой клетник...
3. Автоджамбаз, дето е имал място в микробуса, и го е запълнил с гуми, изхвърлени на боклука....
Нито един от горепосочените не ми е любим персонаж...
Бих си купил гуми втора употреба единствено ако взема та стана дрифтаджия, щото тогава те са консуматив - разходен материал за една вечер.... laugh.gif

- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Приятелю, аз съм толкова добре подготвен за гумите, колкото ти е трудно да си представиш. Случаят за който пишеш, ако е реално съществуващ, е реритет.Akima написа:...Докторе,
аз също карам само с нови гуми,но имах случай с един Пасат/служебен/ с купени нови гуми от БГ и мой приятел с Шкода и гуми втора ръка,доставени от Германия - познай кои гуми бяха произведени в Европа и кои в Китай,а също и кои бяха по-качествени!Та нека да не се изказваме неподготвени!
И друг път не си купувай "китайски гуменки", а истински гуми и то НОВИ.
Аз когато си сменям гумите, старите ги оставям безвъзмедно на гумаджиите (и те са видимо много доволни). Да правят с тях каквото искат! Поне моята съвест е чиста!
Да караш стари гуми е отвъд мизерията!
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- Akima
И двата комплекта бяха една марка,но новите в БГ бяха от аутсорсинг-а им в Китай,а втората ръка бяха от фабриката в Европа.zi_zi_top написа:Приятелю, аз съм толкова добре подготвен за гумите, колкото ти е трудно да си представиш. Случаят за който пишеш, ако е реално съществуващ, е реритет.Akima написа:...Докторе,
И друг път не си купувай "китайски гуменки", а истински гуми и то НОВИ.
Аз когато си сменям гумите, старите ги оставям безвъзмедно на гумаджиите (и те са видимо много доволни). Да правят с тях каквото искат! Поне моята съвест е чиста!
Да караш стари гуми е отвъд мизерията!
От моя гумаджия разбирам,че това не е изолиран случай - явно големите производители ни имат за маймуни!

- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Рая, няма значение с кои гуми е. само единият комплект върви с колата. Като се замислия купих зимните гуми, жена ми ходи два пъти ди добрич и сед това колата отлаза да пали... така че по-добре да я продам със летните. Зимните са на около 2500км самоRaya написа:Веско, обади се на купувача пролетта (или есента, ако я продадеш с летните), когато дойде смяната на гумите и му ги предложи

защо мислиш че няма китайски гуми втора ръка и германски нови???Akima написа:
Докторе,
,много ми е съмнително как закупчика ви е отишал и е поръчал гуми,без да види какви са и без някой да го пита какво иска...никой не ви кара да купувате най евтиното--точно това беше идеята на темите,че не с епести от гуми.
и китайските гуми не са забранени в евопа ,стига да отговарят на изискванията,,има различни класове като качество и цена гуми.
никой не ви кара да купувате новигуми от бг...1/3 от гумите които съм купил последните 3 години са от чужбина. като цяло в бг и новите гуми са залежали,особено екзотични размери.