Новия Авенсис

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 23 Фев 2011 10:51

Лично на мен въпросното Verso 2006 ми е много неудобно за шофиране.Възможно е и да се свиква...Възможно е и да е до човек (водач).А новия Avensis наистина ми харесва много.Малко ме дразни ръчната, че ако ти е паднал акумулатора става проблем...Иначе автомобила е страхотен-моя любим избор е 1.8 ValveMatic Elegance Wagon 6 M/T.Не съм претенциозен за цвета! biggrin.gif
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 23 Фев 2011 13:06

Владислав написа:Иначе автомобила е страхотен-моя любим избор е 1.8 ValveMatic Elegance Wagon 6 M/T.Не съм претенциозен за цвета! biggrin.gif
Ако някой реши да ми направи подарък и аз няма да се заглеждам в цвета! rolleyes.gif biggrin.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

gh0s7r1d3r

Мнение от gh0s7r1d3r » 23 Фев 2011 13:41

savapopov написа:На АВЕНСИС КОМБИ размера на багажника е 543 литра, а доколокото си спомням на ВЕРСОТо е под 500. Че е по голям, по-голям е, но не е там въпроса. Идеята за този форум беше да разбера плюсове и минуси на Авенсиса и дали си заслужава от Корола Версо 2006 г да се кача на Авенсис комби 2011г.
Ами, ако не си много нетърпелив, все си мисля, че към края на годината или началото на следващата година, би трябвало да излезе фейслифт... Иначе, не виждам защо да не си заслужава - качваш се в съвсем различен клас автомобил, пък и чисто нов (аз принципно след Ярето не съм фен на чисто новото, ама то си е до разбиране).
SUBARU Outback 3.0 H6 2005
Toyota Yaris Sol 1.3 VVTi 2008

Аватар
BIS

Мнение от BIS » 23 Фев 2011 15:11

Определено си заслужава! А пък и комбито на новия Авенсис е доста красиво. :thumbsup:

Аватар
Kiki

Мнение от Kiki » 23 Фев 2011 16:44

BIS написа:Определено си заслужава! А пък и комбито на новия Авенсис е доста красиво. :thumbsup:
И на Авенсис 2 също е красиво!
А и не съм виждал по-красиво комби на никоя друга марка.

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 23 Фев 2011 17:32

Kiki написа:...И на Авенсис 2 също е красиво!
Въпрос на вкус. На мен комбитата на Хонда Акорд, Мазда 6 и Опел Инсигния ми харесват много повече.
Авенсиса също не е за изхвърляне, но чак №1 по дизайн не е! :thumbsup:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

baba_metca

Мнение от baba_metca » 24 Фев 2011 14:36

Между седана и комбито има няколко основни разлики. Няма да ги подреждам по важност, защото за всеки е различно.

- Багажника на комбито е плосък, докато на седаната не е. При комбито много по-лесно се товарят неща, защото нещата се плъзгат, докато при седана, първо падат, после трябва да ги вдигаш. От личен опит знам, че разликата между вкарването на багаж в кола с плосък под и кола с вдлъбнат под е огромна и е много по-лесно в плоския под, защото само плъзгаш ( или търкаляш, ако има колела като куфар например).
- Под багажника на комбито има кутия която побира огромно количество неща. Общо взето благодарение на тази кутия, основната част на багажника е повдигната и така се изравнява с бронята и задните седалки и така става плосък багажник. При седана такова няма, но може и да може да се поръча, не съм сигурен.
- Комбито има много повече обем като цяло и по-бавно се затопля/изстудява, но и по бавно се изпотяват стъклата, когато си в режим на вътрешна вентилация. Отделно заради обема, е и маааалко по-шумно (имам възможност да се возя и в седан и съм си правил експеримент, като и двете коли бяха с едни и същи гуми. Е не съм ползвал уред, но аз лично улавям разликата. Предполагам, че ако нямаш така двете версии една до друга, за да пробваш, няма да забележиш изобщо).
- Като че ли височината при задните седалки е повече при комбито, отколкото при седана. Мерил съм го по мен си, като съм сядал и затова казвам "като че ли". Погледнато отстрани при седана има една дъга, която слиза към багажника, докато при комбито тази дъга я няма и може и наистина бисочината отзад да е повече при комби версията.
- Комбито е мааалко по-дълго (10см).
- Ако имаш домашни любимци (куче, котка, ...) в комбито е по удобно, защото има постоянен поток на свеж въздух, температура и светлина към багажника, докато в седана, трябва да сваляш седалка, иначе може да си умъртвиш животните.

Nixter

Мнение от Nixter » 24 Фев 2011 20:01

gh0s7r1d3r написа:
tntony написа:Колеги не спорете за багажника Авенсиса има огромен багажник докато на Версото е доста по малък. В моя Авенсис който е седан събирам сгъваемо детско легло, количка и остава място за 3 касетки :thumbsup:
аз не видях никой да спори - и двамата караме такива и двамата се оплакваме, че едвам събираме големите колички в багажниците. незнам багажниците ли са малки или количките големи, ама проблема е факт.
Ами количките са ви големи, колега tooth.gif Ние нашата количка я събираме в багажника на Айгото, като гумите се свалят за секунди.
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007

Аватар
Kiki

Мнение от Kiki » 24 Фев 2011 20:14

zi_zi_top написа:
Kiki написа:...И на Авенсис 2 също е красиво!
Въпрос на вкус. На мен комбитата на Хонда Акорд, Мазда 6 и Опел Инсигния ми харесват много повече.
Авенсиса също не е за изхвърляне, но чак №1 по дизайн не е! :thumbsup:
Никой не може да каже кое е номер едно.
Важното е да те кефи най-много.

Публикувай отговор