[Corolla E12]Крушка на габарит/LED Mod/
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Искам да те попитам относно LED габаритите. Някой имал ли е подобен проблем на Корола Е12?
Купих си Филипс Т10 6000К и ги монтирах.
http://luxima.bg/PHILIPS-SVETODIODI-T10-6000k.html
Светят перфектно, но фаровете станаха "музикални". laugh.gif
От фаровете се чува посвиркване и постоянно леко пощракват моторчетата за регулиране на фара. Като върнах крушките всичко утихва и при ново поставяне на диодите отново започват да "пеят". Според мен по някаква причина отива някакво ниско напрежение до моторчетата и те издават тези звуци.
Купих си Филипс Т10 6000К и ги монтирах.
http://luxima.bg/PHILIPS-SVETODIODI-T10-6000k.html
Светят перфектно, но фаровете станаха "музикални". laugh.gif
От фаровете се чува посвиркване и постоянно леко пощракват моторчетата за регулиране на фара. Като върнах крушките всичко утихва и при ново поставяне на диодите отново започват да "пеят". Според мен по някаква причина отива някакво ниско напрежение до моторчетата и те издават тези звуци.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Зизи - не се заяждам, но защо реши, че това реално е Филипс ?? Луксима не са особено откровени към клиентите си като цяло, но това НЕ Е мое мнение, а на техни клиенти, които идват после да оправяме разни "пеещи" неща...
На какви ли не Тойоти съм слагал обикновени диодни габарити, примерно виж на autopro.bg - всички са доста сериозно здрави, особено тези от 9лв СМБ и другите подобни... Canbus-a също държат яко, но не светят много силно. Достатъчно според мен, но някои хора искат МАХ ... Та разгледай, но като цяло са много добри. Недоволни няма към момента мисля 

- zi_zi_top
За оригинални са оригинални и са произведени във Франция. Няма значение как ще ги сложиш, винаги светват и дават много добра светлина. Мислех да ги ползвам за дневни светлини.
Да ама... като вкарах колата в гаража на тихо и се заслушах ... тя пее laugh.gif Сега пак съм си с Осрамките и си трае.
Гледах на сайта има стоп-ерор кабел за да се изравни съпротивлението с това на обикновена крушка, но не съм убеден, че трябва да продължа да наливам пари в тази идея.
Ако някой не даде идея как да реша проблема без допълнителни инвестиции ще ги "боцна" на Корсата, която е по-простичка и няма разни електроники и реглажи.
Да ама... като вкарах колата в гаража на тихо и се заслушах ... тя пее laugh.gif Сега пак съм си с Осрамките и си трае.

Гледах на сайта има стоп-ерор кабел за да се изравни съпротивлението с това на обикновена крушка, но не съм убеден, че трябва да продължа да наливам пари в тази идея.
Ако някой не даде идея как да реша проблема без допълнителни инвестиции ще ги "боцна" на Корсата, която е по-простичка и няма разни електроники и реглажи.

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
- zi_zi_top
Честно казано очаквах няколко човека /между които и diesel power/ да се включат по темата. 

- zi_zi_top
LED габаритите Филипс Т10 "лепнаха като шамар на буза" на Корсата. Ефектът е много добър и заради профилираното стъкло на фара.
Нейните фарове нямат никакви претенции и си траят. laugh.gif
На Королата днес пробвах едни най-обикновени "китайци" и няма проблеми с шумове и щракане на фаровете. Не ми стана ясно защо не понася Филипс!?!
Нейните фарове нямат никакви претенции и си траят. laugh.gif
На Королата днес пробвах едни най-обикновени "китайци" и няма проблеми с шумове и щракане на фаровете. Не ми стана ясно защо не понася Филипс!?!

- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Защото са много умни Филиските .... то от умни работи по колите, само проблеми може да очакваш, така че какво ново
Досега такива читави китайци съм слагал на какви ли не Тойоти и няма грижи, няма странични ефекти, няма лошо нищо.... Те така - Тойота са прости коли и сложни работи не им трябват.... поне до 2006-7ма година бяха по-простички 

Re: [Corolla E12]Крушка на габарит/LED Mod/
Привет.
Ето и модовете,които направих аз със габаритите,фаровете за мъгла(ползвам ги за дневни светлини),стоповете и третия стоп.
За задния номер съм използвал тези :http://www.ebay.co.uk/itm/121060355444? ... 1497.l2649.
За Стоп светлините:http://www.ebay.co.uk/itm/P21-5W-380-BA ... 35becacfd8.
За габаритите: http://www.ebay.co.uk/itm/Super-Bright- ... 3f22289df2.
За фаровете за мъгла:http://www.ebay.co.uk/itm/300820915069? ... 1497.l2649.
Сложил съм и на задните светлини 2 х бели,по подобие на стоповете,както и разбира се навсякъде в купето.
(проблема ми със третия стоп си стоии чака решение)
Eто какво се получи:

Ето и модовете,които направих аз със габаритите,фаровете за мъгла(ползвам ги за дневни светлини),стоповете и третия стоп.
За задния номер съм използвал тези :http://www.ebay.co.uk/itm/121060355444? ... 1497.l2649.
За Стоп светлините:http://www.ebay.co.uk/itm/P21-5W-380-BA ... 35becacfd8.
За габаритите: http://www.ebay.co.uk/itm/Super-Bright- ... 3f22289df2.
За фаровете за мъгла:http://www.ebay.co.uk/itm/300820915069? ... 1497.l2649.
Сложил съм и на задните светлини 2 х бели,по подобие на стоповете,както и разбира се навсякъде в купето.
(проблема ми със третия стоп си стоии чака решение)
Eто какво се получи:

Последно промяна от Akima на 23 Юни 2015 23:24, променено общо 1 път.
Причина: Оправени тагове [IMG].
Причина: Оправени тагове [IMG].
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
След 4 години вярна служба предните диодни габарити започнаха да горят/от 5 LED-та светят 3,а останалите премигват периодично/.
Това бяха старите:

Новите LED от ново "ново поколение":

Старите габарити пенсионирах в багажника:
Преди:

След:

Новите габарити инсталирани на фаровете - знам,че фаровете са зле - затова има водна шкурка в багажника:

Това бяха старите:

Новите LED от ново "ново поколение":

Старите габарити пенсионирах в багажника:
Преди:

След:

Новите габарити инсталирани на фаровете - знам,че фаровете са зле - затова има водна шкурка в багажника:

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Хм... Аз все още съм противник на този тип конверсия (след като за няколко месеца ми изгоря ЛЕД сложих оригиналните крушки и с тях карах още над 5 години)....
Лампите на нормална цена са доста некачествени...
Тъкмо преди малко приказвахме с приятел, който си взел за габаритите 4 крушки с по 9 диода...
Включил първия комплект. След 5 минути светодиодите стопили припоя и изпопадали от крушката
Събрал светодиодчетата (едното така и не го намерил) и сложил втория комплект.
Втория комплект след 10 минути почнал да примигва... Гледа нашия човек - куплунга на едната ламБа разтопен от жегата...
Върнал ги на продавача...
Лампите на нормална цена са доста некачествени...
Тъкмо преди малко приказвахме с приятел, който си взел за габаритите 4 крушки с по 9 диода...
Включил първия комплект. След 5 минути светодиодите стопили припоя и изпопадали от крушката

Събрал светодиодчетата (едното така и не го намерил) и сложил втория комплект.
Втория комплект след 10 минути почнал да примигва... Гледа нашия човек - куплунга на едната ламБа разтопен от жегата...
Върнал ги на продавача...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- Akima
Разбирам те,но пропускаш няколко неща:
И аз съм противник на LED телевизорите с пасивно охлаждане,но всички производители ги правят по-този начин - защо ли?
Единственото ми опасение е да не падне габарит във фара/тежички са/ - просто дупките не са малко - дори и новоасфалтираните булеварди.
Забравих да ги претегля на електронната везна и да сравня старите с новите,но ще го преживея някак.
- старите изкараха гаранцията си като брой наработени часове - колите се карат постоянно на фарове - по-горе написах 4 години до първо изгаряне на диоден сегмент;
- новите са с по-голяма площ и пак са 5W - не превишавам предписаното от производителя;
- площта им е по-голяма и разсейват по-добре топлината;
- по-нова технология са и съответно TDP-то им трябва да е по-малко от предните;
- дори и крушките на Осрам/купувам ги от магазина,от който ти си вземаш акумулатори/ развиват прилична работна температура;
- фарът преди фейслифта е с по-добро охлаждане/обем и се надявам да няма проблеми;
- подбирам си покупките - не съм сигурен какво си е взел твоят приятел/колега.
И аз съм противник на LED телевизорите с пасивно охлаждане,но всички производители ги правят по-този начин - защо ли?

Единственото ми опасение е да не падне габарит във фара/тежички са/ - просто дупките не са малко - дори и новоасфалтираните булеварди.
Забравих да ги претегля на електронната везна и да сравня старите с новите,но ще го преживея някак.

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
При телевизорите работата е другояче - там всичко е сметнато и контролирано на всеки диод... Освен това охлаждането е на по-голяма площ...
Докато при автомобилите нещата не са съвсем точно така - диода е 'изпържен', така, че малък/евтин диод да свети поносимо...
Да, ама леко превишаване на тока съкращава драстично живота му...
Ако сложиш яки диоди, но ги държиш на 80% от мощността им, стават практически вечни.
Но яките диоди струват пари... Затова и слагаш малки/кекави и ги държиш на 110% - и горят по-често от крушка с нажежаема жичка (авенсиса доколкото си спомням го продадох на 7-8г предимно градско каране с оригиналните габарити, стопове, мигачи.. Само фаровете бяха изгорели)...
Когато към това добавиш неправилна конструкция с лошо охлаждане, нещата стават трагични...
Докато при автомобилите нещата не са съвсем точно така - диода е 'изпържен', така, че малък/евтин диод да свети поносимо...
Да, ама леко превишаване на тока съкращава драстично живота му...
Ако сложиш яки диоди, но ги държиш на 80% от мощността им, стават практически вечни.
Но яките диоди струват пари... Затова и слагаш малки/кекави и ги държиш на 110% - и горят по-често от крушка с нажежаема жичка (авенсиса доколкото си спомням го продадох на 7-8г предимно градско каране с оригиналните габарити, стопове, мигачи.. Само фаровете бяха изгорели)...
Когато към това добавиш неправилна конструкция с лошо охлаждане, нещата стават трагични...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
- Akima
Съгласен съм с казаното от теб.
При мен заводските габарити на всичките Toyot-и започнаха да горят на 5-тата година.
Диодите изкараха 4 до частично изгаряне.
Заради по-добрата осветеност съм готов веднъж на 4-ри години да си дера ръцете и да ги сменям.
Сега погледнах - новите диоди са със сервизен живот от 60 000 часа - ще видим колко ще изкарат.
http://www.cob-led.com/What-is-cob-LED- ... board.html.
При мен заводските габарити на всичките Toyot-и започнаха да горят на 5-тата година.
Диодите изкараха 4 до частично изгаряне.
Заради по-добрата осветеност съм готов веднъж на 4-ри години да си дера ръцете и да ги сменям.
Сега погледнах - новите диоди са със сервизен живот от 60 000 часа - ще видим колко ще изкарат.
http://www.cob-led.com/What-is-cob-LED- ... board.html.
Здравейте,
Относно лед крушките един познат ми каза, че било препоръчително да са Canbus, дори и тези в купето (за платфона отпред например).
Аз доколкото видях от снимките някои колеги са слагали и обикновени лед крушки за габарити и не са споменали за грешки.
Относно лед крушките един познат ми каза, че било препоръчително да са Canbus, дори и тези в купето (за платфона отпред например).
Аз доколкото видях от снимките някои колеги са слагали и обикновени лед крушки за габарити и не са споменали за грешки.
Като че ли тойотите не дават такъв вид грешки виж немските да.
- Akima
Да беше уточнил колата поне.
Крушките са такива,каквито трябва да бъдат и засега светят по спецификация.

Крушките са такива,каквито трябва да бъдат и засега светят по спецификация.