CuMo написа:А защо не опиташ сам да си помогнеш като няма майстори?
Аз докато не стане съвсем наложително, гледам да не ходя на майстор, особено като съм си в малкия град и на разположение ми е целия инструментариум на баща ми плюс канала на съседа.
Имаме електрожен, флексове, бормашини, ключове, всякакви инструменти. Забравих най-важното - Чукове!
Ако можеш да паркираш колата за неопределено време и разполагаш с необходимите съоръжения, разглабяш и си решаваш проблема сам.
Лошо, ако не разполагаш с горепосоченото, наистина.
Чакай да ти споделя на мен какво ми прави впечатление.
Като съм карал по-дълго време, особено лятото като е горещо, маслото в скоростната кутия явно направо изхвърча от колелата и примерно втора ми изключва с малко повече усилие. Същото вероятно се и дължи и на разширяването на метала при загряване.
Но проблем като твоя до сега не съм имал.
Дано да се справиш успешно!
И понеже спомена - на моята карина при позагряла трансмисия и масло, първа влиза и при движение от 5-10км/ч.
На студено пак влиза, но по-трудно, но аз никога не я напъвам!
Колега за съжаление не разполагам с необходимите инструменти и условия
Днес споделих проблема с един майстор от моя роден град Бяла (на който имам доверие), та той предположи че има вероятност опората на вилката - тази която е твърдо към кожуха, да се е вкопала, или самата вила в мястото където натиска аксиалниа лагер да се е износила и да трябва да се навари (показал съм на снимката).
И друго да попитам, дали старият ми съединител на който пише Valeo е бил оригиналния на колата, или и той някога е сменян?? Аизан ли трябва да е??