Проблем с Тойота Ярис
dibk
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Мнение от zi_zi_top » 04 Дек 2010 13:05
Вярно, заблудил съм се, защото новите са 3-цилиндрови. Моделът от 98 година с 983 кубиковия ДВГ е 4-цилиндров.
Извинявам се за грешката!
Извинявам се за грешката!

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
dibk
Мнение от dibk » 06 Фев 2011 20:33
Здравейте.
Имам проблем със задната скорост на Яриса. В началото като купих колата не винаги влизаше от първия път, но в последно време има случай, когато влиза чак на 5-6 път.Понякога се получава доста неприятно, ако трябва да мърдам назад, за да направя път на друга кола, или пък като паркирам назаден ход и съм посредата на улицата и задръствам цялото движение. Другите скорости при много студено време се превключват по-трудно.
Не знам кога за последно е сменяно маслото на скоростната кутия и се чудя дали проблема не е оттам?
Имам проблем със задната скорост на Яриса. В началото като купих колата не винаги влизаше от първия път, но в последно време има случай, когато влиза чак на 5-6 път.Понякога се получава доста неприятно, ако трябва да мърдам назад, за да направя път на друга кола, или пък като паркирам назаден ход и съм посредата на улицата и задръствам цялото движение. Другите скорости при много студено време се превключват по-трудно.
Не знам кога за последно е сменяно маслото на скоростната кутия и се чудя дали проблема не е оттам?
dibk
Мнение от Dizzle » 06 Фев 2011 20:40
май сам си отговори на въпросаdibk написа:Здравейте.

Toyota Auris 2007, 1.4 D4D
Lexus IS 250
Lexus IS 250
Dizzle
dibk
Мнение от Dizzle » 06 Фев 2011 21:13
масло се сменя не само на определени километри-има си давност. както и обслужването се прави по книжка на 15 000км или 1 година.dibk написа:Все пак исках да се консултирам
Колата е 1999 г. и е на около 82 хил.км.Като я взех почти не беше карана.
Toyota Auris 2007, 1.4 D4D
Lexus IS 250
Lexus IS 250
Dizzle
Bass_Man
nowyaris
dibk
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Мнение от zi_zi_top » 08 Фев 2011 15:07
Това е твоето разсъждение като потребител.
Попитай някой, който се занимава професионално с ремонт на скоростни кутии и той ще ти обясни нагледно защо не могат да и наместят един "тъп синхронизатор" на задната предавка. biggrin.gif Не е, да не са се сетили!
Попитай някой, който се занимава професионално с ремонт на скоростни кутии и той ще ти обясни нагледно защо не могат да и наместят един "тъп синхронизатор" на задната предавка. biggrin.gif Не е, да не са се сетили!
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
zi_zi_top
Мнение от NIXON » 08 Фев 2011 15:50
За твое успокоение и Авенсиса от подписа ми е така със задната скорост. Дори в книжката пише, ако не включи от първия път, да се повтори процедурата. А за маслото на ск. кутия - колегите са ти препоръчали- смяна. Кой знае каква лаеща марка е. Но се консултирай какво да е маслото.dibk написа:Стелката не ми пречи![]()
Според мен е супер глупаво задната да няма синхронизатор. Това създава много ядове и причинява неудобства на всички собственици.
Тойота авенсис Д-4Д 110 к.с. 2001г.
NIXON
Мнение от dibk » 08 Фев 2011 16:59
zi_zi_top написа:Това е твоето разсъждение като потребител.
Не съм професионалист и не споря!

Така че е време вече да се сменя, но ще гледам да ми препоръчат нещо хубаво.

dibk
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Мнение от nowyaris » 08 Фев 2011 19:32
Може и да ти пречи стелката.Зимните са гумени и са доста дебели,което не позволява педала на съединителя да бъде натиснат до край.Щом съм го написал,имам нещо впредвид.Първата зима какво псуване съм псувал-щях да я връшам,докато не вдянах,че стелките понеже не са оригинални са доста дебели и пречат.Лятото го нямаш проблема,нали?
nowyaris
dibk
Обратно към “Общи технически въпроси”
Иди на
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru