На Авенсис 2 механизмите за затваряне на врататите са взети от Лексъс. Затварят се като на премиум автомобил.digitalpr написа:Единственото, с което не съм съгласен е това за вратите. На Авенсис II се затварят толкова леко...

Така си мислиш, защото не си затварял врата на БМВdigitalpr написа:Точно затова едната струва 50 000лв а другите две 100 000лв. Единственото, с което не съм съгласен е това за вратите. На Авенсис II се затварят толкова леко...
Има и още нещо - заради ценовата разлика, обикновено се сравняват коли различни поколения и размери (дето са влезли в една ценова група) и изводите са .... найш квой хубу Айгуту, никога нЕма си зема тЪкъв кИнеф Голф повИчИmartod написа:...защото сравнява неговият Авенсис със коли , едната авгоматик, другата куатро ....
Вакум се лага на много автомобили и със сигурност го няма на всяко БМВ . Най-вероятно е на модели , който започват от 80-100 000лв. БМВ най-често имат вакум на багажниците . Общо взето смесването на класовете е нещото , което почти винаги прави нещата несравними .martod написа:Така си мислиш, защото не си затварял врата на БМВнапоследък ..
На по новите модели, само я доближаваш да опре на първото зъбче и тя се затваря сама (автоматично) ..
Има и винаги е имало . Всъщност не знам как така изведнъж всички решиха , че ВАГ правят феноменални дизели ? Всъщност ВАГ никога не са имали дизел по добър от Пежо , БМВ , Мерцедес , Фиат или , който и да било друг . А относно икономичност обикновенно френските или италианските дизели са най-икономични в ниския клас и на БМВ и МБ във високия клас . Тойота винаги са били някъде по средата . А това за Гинес общо взето не е особенно показателно да не кажа хич .martod написа: ВАГ-ините няма кой да ги бие на икономичност при дизеловите мотори, не напразно са и в книгата на Гинес ..![]()
По-скоро е невярно.martod написа: П.П. В случай, че помислишлиш мнението ми за разхода на гориво, за пристрастен : И аз карам 2 Японски дизела (единият с Европейско участие), просто гледам да съм обективен .. biggrin.gif
Никъде не съм казал "феноменални"Bass_Man написа:
Има и винаги е имало . Всъщност не знам как така изведнъж всички решиха , че ВАГ правят феноменални дизели ? Всъщност ВАГ никога не са имали дизел по добър от Пежо , БМВ , Мерцедес , Фиат или , който и да било друг . А относно икономичност обикновенно френските или италианските дизели са най-икономични в ниския клас и на БМВ и МБ във високия клас . Тойота винаги са били някъде по средата . А това за Гинес общо взето не е особенно показателно да не кажа хич .
Да, ама не. Когато ми покажеш едно Ауди А6, което /не по каталог/ харчи по-малко от Авенсис Д4Д 2.0 ще те черпя.martod написа: Ако сравни неговото D4D с дизелово А6 само с предно предаване и там ще се изненада .. biggrin.gif
ВАГ-ините няма кой да ги бие на икономичност при дизеловите мотори,
До колкото Лупо може да е кола . Принципно в клас нормални автомобили , а не дизелови картинги и рикши Фиат , Пежо и Рено ги убиват , като мачета от дирек . За двигатели до 2.0 нагоре БМВ и Мерцедес продължават боя от дирека .martod написа:Никъде не съм казал "феноменални"
а икономични - има известна разлика ..
А като мислиш че има по икономични, дай примери ..![]()
Ама едва ли ще намериш ..Може за теб да не е показателна книгата, но за сега там е записано единствено Лупото, като първата кола с разход под 3/100, а и мисля все още е единствената ..
Съжалявам че е дело на ВАГа не на Тойота, но това е действителността ..
Ами по това време, бяха заети с разработката на първият 12 цилиндров W образен двигател (1001 к.с.)Bass_Man написа: Защото реално не мога да се сетя къде бяха ВАГ когато БМВ имаха TDS или когато Тойота вървеше из Африка и Азия без да спира . И къде точно беше ВАГ когато всички правеха комон рейл , а те мислеха великата помпа дюза и точно когато Тойота пусна първия си хибрид .
laugh.gif laugh.gif laugh.gifТвойта няма да е ТДС, иди виж пак какво имаш под капака, че май си в грешка. Хората горе ти казаха ... няма начин тва да е вярно, щом не ти пука главата не си с тдс.
Първо да се разберем - не мразя никого просто мисля ,че това е най-измислената фирма на света и има безброй факти за това .martod написа: Ами по това време, бяха заети с разработката на първият 12 цилиндров W образен двигател (1001 к.с.)![]()
Знам че искрено ги мразиш, ама и те са дали нещо на светът ...![]()
Даже и в момента произвеждат едни от най икономичните бензинови мотори, които са продължение на GDI технологията на Мицубиши ..
Всяка марка си има и добри и лоши страни ..И добрите понякога трябва да се признават, въпреки че сме фенове на други марки ..
ВАГ са наложили точно едно голямо нищо защото почти всички преди тях го правеха . Щом си мислиш , че помпа-дюза носи на нещо повече значи въобще не знаеш за какво говориш ! Този тип система е много по-капризна и много по-зависима от всякакви фактори . Като се добави и некадърната изработка си става точно ВАГ .gicho написа: laugh.gif laugh.gif laugh.gif
ВАГ основно наложиха директното впръскване за леки автомобили с TDI-тата, първия комън рейл е на Denso, първото масово ползване за леки коли е в Алфа 156 и Мерцедес (Бош).
Помпа дюзата е станно животно наистина, ни рак, ни риба, и не е за комфортни леки автомобили, макар и по другите параметри да не остъпва на комон рейла.
А минаха на комън рейл защото това е модерно - все си мисля, че PD моторите им по-носят на нашенските условия от комън рейл?
Ами вземи си едно PD вече ги има почти за без пари .gicho написа: Да си признаят тука колко от потребителите зарязаха дизелите за да не треперят дали не са уцелили кофти нафта, дали няма да им замине дюза или помпа за 4-цифрена сума? Аз съм първият в списъка ...
Всъщност това въобще не е вярно . През 90-те години ВАГ нямат нищо , което да е по-добро от Пежо , БМВ , Мерцедес , Тойота или който и да е друг . Ако говорим за мощност БМВ винаги са имали най-мощните двигатели на пазара и с TDS си затвърждават позицията . Докато дизелите на Пежо по това време са еталон за малък дизел . Като цяло френските дизeли доминират на пазара в клас до 2000 cm3 . Като по това време са и точно най-здравите дизели на Тойота и на Мерцедес . Та за това казвам , че не ми е ясно как така изведнъж 2010г. разбрахме как ВАГ са доминирали на пазара на дизели 90-те . При положение , че тогава всяка една марка е имала по-добър продукт от техния . Друг е въпроса ВАГ какви цени имаха до средата на 90-те . и какъв клас автомобили имаха . И как изведнъж след средата на 90-те решиха , че те повече народни коли няма да правят и минават в премиум сегмента . Нищо , че всъщност осносвните им продажби винаги са били в ниския клас автомобили .gicho написа: Но старото ТДИ (пак бошовска помпа е всъщност) е нещото, което наложи дизелите през 90-те години (барабар с по-масово прилагане на турбото). После практически всички производители направиха подобни мотори (форд, опел, рено, .... ). И ВАГ не са направили много, просто го направиха масов.
Всъщност S показва доста неща от , които основното е , че ако срещнеш това БМВ по Аутобана и не си поне 2,5 литра винтилов бензин по-добре си карай кротко , че може да останеш лошо изненадан . А ТД БМВ имат от преди това да не говорим за ТД на Мерцедес във 123 от който няма по-феноменален дизел може би правен някога . Как може да се изтъква ТД на ВАГ при положение ,че той живее с ТД на МБ ?!?!? Това е абсолютно безумие ! Говорим за някакво супер евтино и убито двигателче в едни раздрънкани и невероятно неудобни ВАГ-ове ( през 80-те и началото на 90-те ) при положение ,че тогава са 123-124 на МБ , Пежо с всичките си модели , БМВ със всичките си модели , Тойота със всичките си модели и години традиция преди ВАГ при дизелите , Нисан и Исидзу и изведнъж ВАГ са доминиращи ?!?!?!?gicho написа: А от времето на първите TDS( S май показва само, че има интеркулер, без него си остава ... - просто TD) си има много мотори, дори и на ВАГ - 1.6ТД. Който (ВАГ-а) е много желязно животно - с турбо таймер и ел. водна помпичка да хлади турбото няколко минути след като спреш (турбото там се охлажда и с антифриза, да) ... Ех, колко ми липсва това на новите дизели ...
Абе всяка фирма си има славни и позорни моменти, без иключения ...
В България може и да не е още, но в някои страни вече е най-популярната за добро или лощо. Като например страната с най-голямия авто пазар и други най-най работи. biggrin.gifdigitalpr написа:Не бих искал Toyota да е най-масовата кола.
В момента работя във Виетнам и ще споделя впечатленията си.Над 90 % от колите са Toyota а такситата са 100% Toyota.Както казва колегата не знам за добро или лошо.digitalpr написа:Не бих искал Toyota да е най-масовата кола.
Продават ли там 'евопейски' модели и какви са им цените /нови/?elec написа:В момента работя във Виетнам и ще споделя впечатленията си.Над 90 % от колите са Toyota а такситата са 100% Toyota.Както казва колегата не знам за добро или лошо.digitalpr написа:Не бих искал Toyota да е най-масовата кола.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта