Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
-
SFINKS
Мнение
от SFINKS » 02 Сеп 2010 12:25
Да , този вариант е най-разпространен и отработен .
Засега се опитвам да постигна лед ленти във фаровете , ако не успея може да мина и на намалена сила на дългите
Така или иначе ми предстои отваряне на единият фар че една крушка направо гръмна и има парчета вътре във фара .
Не ми пречи да пробвам със светодиодни ленти ако намеря достатъчно ярки диоди разбира се , ако не стане не губя нищо

ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
SFINKS
-
a_stankov
Мнение
от a_stankov » 02 Сеп 2010 13:18
SFINKS написа:Външни ламби няма къде да сложа на бронята на королата и второ не искам да си правя колата елха . Иначе съм съгласен че са може би по добрият вариант .
Ако успея да намеря достатъчно ярки диоиди ще сложа вътре във фара
Интересното е че съм виждал , макар и само един автомобил със сполучливо монтирани диодни ленти вътре във фара .
Трябва да го дебна по светофарите да го питам какви са и откъде biggrin.gif
А има ли вариант просто да сложа диодни или обикновенни крушки с по малка яркост директно на мястото на крушките на дългите

Има такива лампи със светодиоди, не светят кой знае колко, но за дневни светлини ще са идеални.
-
Прикачени файлове
-

- H7_LED.jpg (10.43 KiB) Преглеждано 2825 пъти
a_stankov
-
SFINKS
Мнение
от SFINKS » 02 Сеп 2010 14:21
доста добър вариант

S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
SFINKS
-
Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Мнение
от Bass_Man » 02 Сеп 2010 15:17
SFINKS написа:..............
Ако успея да намеря достатъчно ярки диоиди ще сложа вътре във фара ......................
Ако вземеш да се обадиш на хората от линка дето съм ти дал може и да намериш

! Както казах там правят и всякакви рейки по поръчка . Другите , които внасят диоди но може би ще са малко по-скъпи са
http://www.comet.bg/main/index.html .
Но от първия линк може да купиш и по над 50W диоди .
SFINKS написа:............................
Не ми пречи да пробвам със светодиодни ленти ако намеря достатъчно ярки диоди разбира се , ако не стане не губя нищо

Май нещо те лови скрелозата а ? Като хванеш едно изречение и докато не го напишеш 100 пъти не мирясваш

. Диоди има колкото искаш стига да имаш желание и средства да си купиш .
Стига да намерел ?!?! Ами каде искаш да ги намериш ? До кофите , в мазето , под дивана ? Егати промитите мозъци !
И никой не те кара да слагаш "ламби" , а ти искаш да си сложиш светодиоди . Човека ти е обяснил с какво трябва да се съобразиш аз съм ти казал от къде да вземеш диодите . Айде сега да те видим колко ти е акъла .
Bass_Man
-
SFINKS
Мнение
от SFINKS » 02 Сеп 2010 16:37
аз склероза нямам , ама ти невроза май май да biggrin.gif
НАПИСАЛ СЪМ ЧЕ ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ ЩЕ РАЗГЛОБЯВАМ ЕДНИЯТ ФАР ЗАЩОТО ИМАМ СТЪКАЛЦА ВЪТРЕ . НАПИСЪЛ СЪМ ЧЕ НИЩО НЕ ГУБЯ ДА ВИДЯ КАКЪВ ЩЕ Е ЕФЕКТА СЪС ГОТОВА СВЕТОДИОДНА ЛЕНТА
Та сега разбра ли защо искам да пробвам с готова светодиодна лента ????
Ясно ми е че по поръчка и оная ми работа ще ми направят да свети но искам да пробвам да си го направя сам , е почти сам
Иначе съм си отбелязал линка който ми даде

S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
SFINKS
-
Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
Мнение
от Bass_Man » 03 Сеп 2010 01:53
Честно казано не знам какво разбираш под лента ?!?! Но принципно 1-3W диод не си го представям на лента

. Но е съвсем евтино и просто да му се направи рейка или платка . Не струва почти нищо и така или иначе пак ще трябва да си го направиш сам . Явно просто не можеш да разбереш за какво ти говоря или ти не знаеш точно какво търсиш ?!?!
Диоди и от двете места можеш да си купиш на бройка и да си ги връзваш ако искаш с ласе ( сезал ) . Това са магазини за ел. компоненти не за потребителски готови продукти .
А иначе получавам тотална невроза само , като видя някой да повтаря олигофренично едни и същи безмислени слова във всеки един пост , тема и тн . За пример " ако намеря достатъчно ярки светодиоди " , ами най-ярките светодиоди в света ги има на БГ пазара и може да си ги купиш още утре . Какво повече има да търсиш ?
Относно разглобяването твоя си работа ! Въобще не ми дреме дали ще си ги сложиш във фара или в мигача . Колата си е твоя прави каквото искаш .
Bass_Man
-
SFINKS
Мнение
от SFINKS » 03 Сеп 2010 09:32
ти тая година да не си пропуснал лятната почивка , внимавай с нервите , не се възстановяват
Знам какво търся , мощни диоди на платка или рейка всички които са пробвали казват че топлят и то яко .Трябвало им охлаждане и т.н.
иначе или горят дидодите или рефлектора гори
Тоест не става

S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
SFINKS
-
mitoko
Мнение
от mitoko » 03 Сеп 2010 10:07
SFINKS написа: охлаждане

стана сериозно

mitoko
-
diver
Мнение
от diver » 03 Сеп 2010 10:16
SFINKS написа:ти тая година да не си пропуснал лятната почивка , внимавай с нервите , не се възстановяват
Знам какво търся , мощни диоди на платка или рейка всички които са пробвали казват че топлят и то яко .Трябвало им охлаждане и т.н.
Тоест не става

Греят чушки. Елементарна електорника кара 8 диода да харчат като 1 без разлика в интензитета на светене. Странно че титан на мисълта и виден капацитет в областта на ядрените реактори не го знае....
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
diver
-
a_stankov
Мнение
от a_stankov » 03 Сеп 2010 11:49
diver написа:SFINKS написа:ти тая година да не си пропуснал лятната почивка , внимавай с нервите , не се възстановяват
Тоест не става

Греят чушки. Елементарна електорника кара 8 диода да харчат като 1 без разлика в интензитета на светене. Странно че титан на мисълта и виден капацитет в областта на ядрените реактори не го знае....
Това е интересно, би ли разяснил за електрониката.
a_stankov
-
diver
Мнение
от diver » 03 Сеп 2010 12:24
a_stankov написа:diver написа:SFINKS написа:ти тая година да не си пропуснал лятната почивка , внимавай с нервите , не се възстановяват
Тоест не става

Диода има свойство "послесвет" laugh.gif laugh.gif laugh.gif Примерно палиш за 1 милисекунда спираш за 8... Съответно консумация 1/8, температурно отделяне почти никакво laugh.gif laugh.gif laugh.gif
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
diver
-
slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Мнение
от slowtraveler » 03 Сеп 2010 14:45
diver написа:....Диода има свойство "послесвет" laugh.gif laugh.gif laugh.gif Примерно палиш за 1 милисекунда спираш за 8... Съответно консумация 1/8, температурно отделяне почти никакво laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Абе точно светодиода няма 'послесвет' ама нейсе

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
-
a_stankov
Мнение
от a_stankov » 03 Сеп 2010 15:23
diver написа:a_stankov написа:diver написа:
Диода има свойство "послесвет" laugh.gif laugh.gif laugh.gif Примерно палиш за 1 милисекунда спираш за 8... Съответно консумация 1/8, температурно отделяне почти никакво laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Знаех си аз че не са ти ясни много нещата, ама все пак реших да питам.
Диода има свойството свет/несвет, а не послесвет.Не бях се сетил за динамично управление на светодиодите.
Динамичното управление се базира на инертноста на човешкото зрение , а не на функцията "послесвет" на светодиода.

А и електрониката за реализацията не баш толкова елементарна.
a_stankov
-
slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Мнение
от slowtraveler » 03 Сеп 2010 15:42
Абе иначе казано - ако светодиода имаше инертност, то оптиките нямаше да ги има....
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
-
Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
-
Обратна връзка:
Мнение
от Vesko » 03 Сеп 2010 17:35
diver написа:SFINKS написа:ти тая година да не си пропуснал лятната почивка , внимавай с нервите , не се възстановяват
Тоест не става

Още малко и перпетум мобиле

Vesko