Разлики между Land Cruiser за България и такъв за ЕС?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 04 Юли 2010 21:19

gena_bs написа:... Все едно са сглобявани в Турция! За съжаление не си спомням датата на производство.
По-полека! Турското производство на Тойота е едно от най-добрите след японското.
По мнение на компетентни хора дори е по-добро от английската сглобка на Авенсис.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
dimvex
Обратна връзка:

Мнение от dimvex » 04 Юли 2010 23:12

gena_bs написа:За Land Cruiser 200 series нищо не мога да напиша, освен, че се произвежда и в Tianjin China. Моделът е на базата на платформа Lexus от 2008.
Служебните ни Hilux с 4 врати всичките са от Дърбан, РЮА (Република Южна Африка). Има си етикети навсякъде, където не се виждат от пръв поглед. Вносител - ТМ. Да не ви казвам какво е качеството... Все едно са сглобявани в Турция! За съжаление не си спомням датата на производство.
Това инфо от Уйкипедия за китайските ЛК200 е ясно.Никъде обаче не се споменава факта,че е им забранено да изнасят извън Китай.Ако някой си е купил от там,то е инцидентно.Нека си го кара със здраве smile.gif За Хай лукса-знае се че в Япония не се произвежда.Тайланд е един добър производител на модела,на добра цена.Къде е ЮАР бе човек?Трябва съвсем без пари да го дават,за да си купиш чак оттам smile.gif
Хубавата кола е като хубавата жена-консумативите й са скъпи...

Nixter

Мнение от Nixter » 04 Юли 2010 23:17

gena_bs написа:Да не ви казвам какво е качеството... Все едно са сглобявани в Турция! За съжаление не си спомням датата на производство.
Айде стига си разпалвал заблудата, че в Турция Тойотите се сглобяват зле!
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007

gena_bs
Автомобил: служебен
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 91 пъти

Мнение от gena_bs » 05 Юли 2010 19:38

Оттеглям си мнението за турските сглобки! Да не вземете да ме линчувате за глупости! wink.gif
РЮА сглобката на Hilux е отвратителна, според мен! Возил съм се в 4 екземпляра от тази доставка и при всички е едно и също. Не съм си го купил аз, а фирмата, в която работя. Както винаги далаверата е преди всичко!
Няма почти никакво обезшумяване на купето към двг D4D 136к.с. (не съм сигурен кой точно е). При по-високи обороти ми се струва, че някой клапан или бутало ще ме удари в челото. Не искам да обидя никого, обаче е нетърпимо шумно в колата! Като ниво е сравнимо с това на Dacia Logan, но е в друг честотен обхват.
Това достатъчен аргумент ли е за вас?

Аватар
didak
Благодарил/а: 3 пъти
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от didak » 05 Юли 2010 19:50

gena_bs написа:Оттеглям си мнението за турските сглобки! Да не вземете да ме линчувате за глупости! wink.gif
РЮА сглобката на Hilux е отвратителна, според мен! Возил съм се в 4 екземпляра от тази доставка и при всички е едно и също. Не съм си го купил аз, а фирмата, в която работя. Както винаги далаверата е преди всичко!
Няма почти никакво обезшумяване на купето към двг D4D 136к.с. (не съм сигурен кой точно е). При по-високи обороти ми се струва, че някой клапан или бутало ще ме удари в челото. Не искам да обидя никого, обаче е нетърпимо шумно в колата! Като ниво е сравнимо с това на Dacia Logan, но е в друг честотен обхват.
Това достатъчен аргумент ли е за вас?
колко километра си изминал с Hilux и имал ли си технически проблеми?
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 05 Юли 2010 21:02

gena_bs написа:...Няма почти никакво обезшумяване на купето към двг D4D 136к.с. (не съм сигурен кой точно е). При по-високи обороти ми се струва, че някой клапан или бутало ще ме удари в челото. Не искам да обидя никого, обаче е нетърпимо шумно в колата...

това е генерален проблем на всички японски коли,нали за да са по-евтини трябва някъде да се спести,за съжаление са избрали точно това шумоизолиране на купето.мен също ме дразни много и им правих рекламaция,при което облепиха цялата ламарина между купето и мотора с битумни плоскости отвътре.малко понамаля шума,но не е баш както трябва да бъде.
явно обез6умяването оскъпява твърде много колите,защото единствено премийните марки са ок-мб,ауди,бмв,също туарег е много добре обезшумен.все коли които струват няколко пъти повече от която и да е тойота или мазда или която и да е друга в съответния клас.
специално тия пикапи не вярвам да има такъв прилично обезшумен,все пак е кола за работа,а не толкова за високи скорости или пък да се изисква някакъв завишен комфорт. wink.gif

дори LC който не бих нарекъл евтин е зле обезшумен.
има начини,ако човек му се занимава,да си обезшуми купето,някои ентусиасти тук го бяха правили с много добри резултати.но е много играчка и иска време и желание,както и някоя стотинка за материали.
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
dimvex
Обратна връзка:

Мнение от dimvex » 06 Юли 2010 00:20

jim_beam написа:
gena_bs написа:...Няма почти никакво обезшумяване на купето към двг D4D 136к.с. (не съм сигурен кой точно е). При по-високи обороти ми се струва, че някой клапан или бутало ще ме удари в челото. Не искам да обидя никого, обаче е нетърпимо шумно в колата...

това е генерален проблем на всички японски коли,нали за да са по-евтини трябва някъде да се спести,за съжаление са избрали точно това шумоизолиране на купето.мен също ме дразни много и им правих рекламaция,при което облепиха цялата ламарина между купето и мотора с битумни плоскости отвътре.малко понамаля шума,но не е баш както трябва да бъде.
явно обез6умяването оскъпява твърде много колите,защото единствено премийните марки са ок-мб,ауди,бмв,също туарег е много добре обезшумен.все коли които струват няколко пъти повече от която и да е тойота или мазда или която и да е друга в съответния клас.
специално тия пикапи не вярвам да има такъв прилично обезшумен,все пак е кола за работа,а не толкова за високи скорости или пък да се изисква някакъв завишен комфорт. wink.gif

дори LC който не бих нарекъл евтин е зле обезшумен.
има начини,ако човек му се занимава,да си обезшуми купето,някои ентусиасти тук го бяха правили с много добри резултати.но е много играчка и иска време и желание,както и някоя стотинка за материали.
Е,ВСЕ ПАК СИ Е ДИЗЕЛЧЕ.НЕ МОЖЕ СЪВСЕМ ДА НЕ БРЪМЧИ.А И КАКТО СЕ СПОМЕНА ТЕ СА СИ РАБОТНИ КОЛИ,МАКАР ЧЕ НА L200/136CC /СЪЩИЯ КЛАС ,MOTОРА СИ МЪРКА ДОСТА ПРИЯТНО.КОЙТО НЕ ИСКА ШУМ-ДА СИ ВЗЕМЕ ХАЙ-ЛУКС 2,7 БЕНЗИН.ТОЙ НЕ ШУМИ. biggrin.gif
Хубавата кола е като хубавата жена-консумативите й са скъпи...

Публикувай отговор