gena_bs написа:...Няма почти никакво обезшумяване на купето към двг D4D 136к.с. (не съм сигурен кой точно е). При по-високи обороти ми се струва, че някой клапан или бутало ще ме удари в челото. Не искам да обидя никого, обаче е нетърпимо шумно в колата...
това е генерален проблем на всички японски коли,нали за да са по-евтини трябва някъде да се спести,за съжаление са избрали точно това шумоизолиране на купето.мен също ме дразни много и им правих рекламaция,при което облепиха цялата ламарина между купето и мотора с битумни плоскости отвътре.малко понамаля шума,но не е баш както трябва да бъде.
явно обез6умяването оскъпява твърде много колите,защото единствено премийните марки са ок-мб,ауди,бмв,също туарег е много добре обезшумен.все коли които струват няколко пъти повече от която и да е тойота или мазда или която и да е друга в съответния клас.
специално тия пикапи не вярвам да има такъв прилично обезшумен,все пак е кола за работа,а не толкова за високи скорости или пък да се изисква някакъв завишен комфорт.
дори LC който не бих нарекъл евтин е зле обезшумен.
има начини,ако човек му се занимава,да си обезшуми купето,някои ентусиасти тук го бяха правили с много добри резултати.но е много играчка и иска време и желание,както и някоя стотинка за материали.