Пак въпрос за Д4Д и масло.

Публикувай отговор
scorpion
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от scorpion » 21 Май 2010 11:25

nowyaris написа:
Vesko написа:
nowyaris написа:Не сменяй масла в сервиз на Тойота.
При "баш майстора" в съседният гараж със сигурност е по-добре :thumbsup:
Добре де,сменяй в сервиза на Тойота,но не слагай масло Тойота.Поне не в Русе.
Не карайте въобще автомобили Тойота. И въобще за да минете без смяна на масло, качвайте се смело на двутактов Трабант или Вартбург, сипвайте смело в бензина М10Д и си свъркайте с най-дълта кола в света - 3 метра кола 10 метра опашка biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Колеги, несериозно е, особено когато говорим за нови и гаранционни автомобили да прескачаме упълномощените сервизи на автомобилния дилър. Ако не сте доволни от сервизното обслужване в даден серв.център има начини за изпращане на сигнал, оплакване, както и за възражения по повод действие или бездействие, както и при установено умишлено влагане на некачествени резервни части и консумативи.

Не искам да съм досаден но ето Ви пресен пример от вчера: Оставих автомобила в 8.00 ч в ТМ Ауто София Изток. Часът ми беше за 9.00. Към 9.30 ми се обадиха да ме питат дали искам да ми сменят възд.филтър, защото бил замърсен. Към 10.00 ме бяха търсили няколко пъти (бях на срещи) за да ме уведомят, че автомобилът е обслужен, че трябва да платя съответната сума и че до 19.30 мога да си взема автомобила по всяко време.
Към 19.00 бях там. платих с карта, получих документи, заверена сервизна книжка. Атомобилът беше на паркинга, седалката беше покрита със калъфка от найлон ... запалих и тръгнах.
От какво да съм недоволен. Хората бяха учитви. При оставянето на автомобила ми повикаха такси. Имаше и бонбонки, лучкета с надпис Тойота.

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 338 пъти
Получена  благодарност: 369 пъти

Мнение от slowtraveler » 21 Май 2010 12:57

scorpion написа:.....Имаше и бонбонки, лучкета с надпис Тойота.
Хм.. В духа на колегите, писали по-горе:
А ти знаеш ли как си се набутал...
Това не са бонбонки Тойота, а Лакта, но от Тойота им лепят емблемите отгоре, за да ти ги дадат на тройна цена...
Абсолютни ментета (сигурно ги купуват насипно в чували/от варел/, а не всеки опакован по отделно) :whistle:
Тойота бонбонки не произвежда dry.gif
Затова отиди в първата бакалия и си купи оригинална Лакта - ще ти излезе по-евтино отколкото да ходиш в официалния сервиз tongue.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
max-2
Благодарил/а: 42 пъти
Получена  благодарност: 111 пъти

Мнение от max-2 » 21 Май 2010 13:20

Вярно, сигурно някой щеше да го каже. biggrin.gif
Carina E 4AFE LB 1992

scorpion

Мнение от scorpion » 21 Май 2010 13:28

Аз затова поясних, че са лукчета biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Вероятно и маслото е с опаковка тойота с масло ЛукЧойл biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 21 Май 2010 14:16

slowtraveler написа:
scorpion написа:.....Имаше и бонбонки, лучкета с надпис Тойота.
Хм.. В духа на колегите, писали по-горе:
А ти знаеш ли как си се набутал...
Това не са бонбонки Тойота, а Лакта, но от Тойота им лепят емблемите отгоре, за да ти ги дадат на тройна цена...
Абсолютни ментета (сигурно ги купуват насипно в чували/от варел/, а не всеки опакован по отделно) :whistle:
Тойота бонбонки не произвежда dry.gif
Затова отиди в първата бакалия и си купи оригинална Лакта - ще ти излезе по-евтино отколкото да ходиш в официалния сервиз tongue.gif
laugh.gif laugh.gif laugh.gif Ма то Тойота не произвежда и хартия-как така ти дават "оригинални" фактури?
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

Scott

Мнение от Scott » 21 Май 2010 15:04

scorpion написа:... Хората бяха учитви...
Това са съвсем нормални неща, факта че им се радваме е направо шокиращ.
scorpion написа:При оставянето на автомобила ми повикаха такси...
Предполагам не са ти платили таксито. Всеки фирмен гараж, който съм ползвал докато са ми гаранционни колите е имал т.нар courtesy car, безплатен оборотен автомобил. Не го казвам да се заяждам, а да покажа колко са назад ТМ Ауто.
П.П. Относно гаранционното обслужване - аз например предпочитам да правя нещата, които мога (масло, филтри, спирачки) сам. Доставя ми удовлетворение, не мисля че съм по-вързан ръцете от средно-статистически автомобилен механик.

scorpion

Мнение от scorpion » 21 Май 2010 16:09

Scott написа:
scorpion написа:... Хората бяха учитви...
Това са съвсем нормални неща, факта че им се радваме е направо шокиращ.
scorpion написа:При оставянето на автомобила ми повикаха такси...
Предполагам не са ти платили таксито. Всеки фирмен гараж, който съм ползвал докато са ми гаранционни колите е имал т.нар courtesy car, безплатен оборотен автомобил. Не го казвам да се заяждам, а да покажа колко са назад ТМ Ауто.
П.П. Относно гаранционното обслужване - аз например предпочитам да правя нещата, които мога (масло, филтри, спирачки) сам. Доставя ми удовлетворение, не мисля че съм по-вързан ръцете от средно-статистически автомобилен механик.
Естествено, че това са нормални неща и трябва да се приемат нормално. За съжаление в България трябва да почнем от малките неща, да ги ценим и след това да градим и ползваме след тях повече и повече. Проблема не е само Тойота ...
Аз също обичам да се занимавам с автомобилите си. Имам и брат, който ми поддържа колите. Има си сервизче и ми излиза безплатно но ... в моя случай и с тази гаранционна кола твърдо НЕ! След като изтече гаранцията, живот и здраве обслужването ще си поема сам.
Поздрави и приятни празници на всички !

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 21 Май 2010 17:11

Scott написа:...
Всеки фирмен гараж, който съм ползвал докато са ми гаранционни колите е имал т.нар courtesy car, безплатен оборотен автомобил...
да това също тук в австрия е така,винаги са ми давали тяхна кола и горивото е от тях.оставял съм си колата за по 3-4 дена за гаранционни ремонти,това е обслужване еваларка!
и нещо друго,ако сервиза продава и лексус(не всеки тойота има право да го прави) е длъжен при гаранционен ремонт или сервизно обслужване да осигури поне същия клас лексус на клиента за времето на сервиза!
пак ще го кажа-това е качествено обслужване на клиентите!
и мисля това е една от причините да сме при тях!
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 21 Май 2010 21:23

jim_beam написа:и нещо друго,ако сервиза продава и лексус(не всеки тойота има право да го прави) е длъжен при гаранционен ремонт или сервизно обслужване да осигури поне същия клас лексус на клиента за времето на сервиза!
Кривите ламарини гаранционен ремонт ли са? smile.gif

Аватар
martod

Мнение от martod » 22 Май 2010 07:50

scorpion написа:
Не карайте въобще автомобили Тойота. И въобще за да минете без смяна на масло, качвайте се смело на двутактов Трабант или Вартбург, сипвайте смело в бензина М10Д и си свъркайте с най-дълта кола в света - 3 метра кола 10 метра опашка biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Не се ебавай с "Немските" коли, че на последък като гледам темите във форума и Тойота се нарежда при най дългите коли(и то без да и сипваш М10Д в бензина)... laugh.gif biggrin.gif laugh.gif

А по темата : Веско, изобщо не се притеснявай че си пресрочил смяната с 4к км. ... Италианците го сменят на 120к маслото .. biggrin.gif
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 22 Май 2010 10:36

martod написа:
scorpion написа:
Не се ебавай с "Немските" коли, че на последък като гледам темите във форума и Тойота се нарежда при най дългите коли(и то без да и сипваш М10Д в бензина)... laugh.gif biggrin.gif laugh.gif

А по темата : Веско, изобщо не се притеснявай че си пресрочил смяната с 4к км. ... Италианците го сменят на 120к маслото .. biggrin.gif
И на 121 000 ги продават на българи от Дупница.

Аватар
Rudy

Мнение от Rudy » 22 Май 2010 12:10

nowyaris написа:
martod написа: ... Италианците го сменят на 120к маслото .. biggrin.gif
И на 121 000 ги продават на българи от Дупница.
Само да уточня, че като кажете италианци, обединявате хора, които са толкова различни едни от други, че нормално биха били различни народности. Държава създадена преди по-малко от 150 год.? Не освободена или обединена, а създадена?

Ако ми кажете кое е общото между неаполитанец, сицилианец (на юг), римлянин и тосканец (централна Италия) и един версалиец (на границата с Швейцария) например? И климата, и манталитета, и дисциплината, пък и отношението им към автомобилите е различно.
Изображение

Аватар
Georgimitrovich

Мнение от Georgimitrovich » 22 Май 2010 12:30

Офф-топик !!! dry.gif
1992 Celica 2,0 GTI cabriolet
1982 Camri GLi (sold)
1997 RAV4
2000 Lexus GS300

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 22 Май 2010 16:18

Georgimitrovich написа:Офф-топик !!! dry.gif
Жоре - свиквай бре!!! biggrin.gif

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 22 Май 2010 19:05

А какво общо има между еди българин от Дупница и един от Русе ? Отговора е прост-маслото за неговата Тойота.

Публикувай отговор