Toyota ili ... ?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 22 Яну 2010 10:09

Засега Аурис-а ме устройва,но бих си взел при първа възможност и една Celica :)
Toyota Auris 2007, 1.4 D4D
Lexus IS 250

Аватар
EMPEROR
Обратна връзка:

Мнение от EMPEROR » 22 Яну 2010 10:18

Далеч от автоматици на Ауди :) Ако търсиш автоматик, Ауди не е твоята марка :) Колкото до познатите ти... ако не са сменили ремъка като са купили колата... нормално е да го скъсат. На немските коли ремъка се сменя на 50к.
Колкото до 1,9ТДИ 90кс, автоматика го е спъвал. Това на 1ва и 2ра много се раздава макар и завидно малкото коне. Все пак е турбо дизелак и в ниските си е лудница. А пък kelesha баш с такова само че леко пипано (около 220 коня по спомен) даваше завидни времена на Божура laugh.gif
Иначе 110, 130 и 150 коня 1.9ТДИ са с турбини с променлива геометрия и бягат по цялата дължина laugh.gif
Само че го има и тоя момент, че дизелите в БГ идват малко по-сдухани.

Ама и аз много се отплеснах от темата. Не казвам, че А3 е най-добрия избор, казвам ти просто да го имаш впредвид като избор с малък разход на бензин/дизел и доста добра надеждност. Така че ако имаш възможност се качи и покарай (ама не автоматик).

Аватар
martod

Мнение от martod » 22 Яну 2010 11:18

Dizzle написа:Много се отдалечихме от темата - трябва ми малка,здрава,икономична градска кола за момиче :) Celica бих взел за себе си :)
Аз те предупредих че така ще стане... laugh.gif
Тема за Мицубиши, се пуска във форума на Мицубиши, тема за А3 в Ауди и те така... tongue.gif
Ти търсиш кола, те взеха да те насочват към Евро-бангии... laugh.gif
Иначе правилно си се насочил.. Или колт или сивик са колите за градско...
Невероятно здрави и икономични ...
И мазда 323 става, но погорява повече от другите две...
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 22 Яну 2010 11:34

Току що открих на мобилето Toyota Paseo и май много повече ми допада.Тъй като няма много такива в БГ (или поне аз не съм виждал) дали ще има проблем с подръжката и намирането на части?
Lexus IS 250

diver

Мнение от diver » 22 Яну 2010 13:45

Dizzle написа:А3 късат ремъци на поразия и поддръжката е скъпа имам няколко познати с такива.. Тва си е голф с купе на ауди,само дето разходите са като за мерцедес :D
Понеже нощеска некой ме е отнесъл на паркинга да ти кажа - броня за А3 80лв... Дебело викаш....Сигурен съм че за мерцедес и повечето японки ги раздават на по 40...Тва с късането на ремъка е специфичен дефект.. за некой смотльо дето му се свидят 60 кинта на 60 000 км и кара с оргиналния турен от производителя... Викаш на японките не се къса... сигурно е тъй. Високата цена на тойота си има логично обяснение. Обикновенно са здрави и безпроблемни коли. За съжаление и те както повечето производители, след 2000г го удрят през просото. За мицубуши с новото ГДИ викам да е кат за умрелия. Или добро или нищо и понеже с родните прекрасни горива нищо добро не те чака, по-добре да замълчим...
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

diver

Мнение от diver » 22 Яну 2010 13:52

martod написа:
Dizzle написа:Много се отдалечихме от темата - трябва ми малка,здрава,икономична градска кола за момиче :) Celica бих взел за себе си :)
Аз те предупредих че така ще стане... laugh.gif
Тема за Мицубиши, се пуска във форума на Мицубиши, тема за А3 в Ауди и те така... tongue.gif
Ти търсиш кола, те взеха да те насочват към Евро-бангии... laugh.gif
Иначе правилно си се насочил.. Или колт или сивик са колите за градско...
Невероятно здрави и икономични ...
И мазда 323 става, но погорява повече от другите две...
Хонда да ако е бензин, ако е дизел е с двигател ровър (няма иконка за повръщане). Мазда 323, по-добре да си купи Форд Фиеста. На митсукошито, кат му се прецунка ГДИ-то ти ли ще му платиш ремонта? Пасеото е добър избор. Старлета също (на една база са май с пасеото) макар лично да се съмнявам да намериш запазен. Погледни и за корола Е11 компакт. Има с 1.4 и 1.6 6 скорости, много блага колица...
Изображение

scorpion
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от scorpion » 22 Яну 2010 14:34

Съвсем уверен в това което ще кажа: Рено Клио
Малък, надежден, маневрен автомобил. С отлично съотношение цена, качество, подръжка и т.н. Отлична мека и стабилна возия. Приличен разход. Освен за градско, спокойно може да се пътува извън града.

За парите, които сте приготвили спокойно може да намерите отлично запазен и поддържан автомобил.

Успех !

Апропо: Не пренебрегвайте и Фиат Браво !

reedy

Мнение от reedy » 22 Яну 2010 14:36

Ти сам си го написал в темата ТОЙОТА ИЛИ... smile.gif smile.gif ,всичко останало е компромис... :thumbsup:

PESHO OT MARS

Мнение от PESHO OT MARS » 22 Яну 2010 14:41

Аудито е добра алтернатива но има и забележки:
-1.6 мотора е мъртвец и харчи като за 2.0
-1.8 без турбо пак харчи и върви малко повече
-1.8. турбо бензин става ако е запазено е най-добрата бензинова алтернатива

-1.9 с 90/110 коня относително прост и здрав мотор (не очаквай да намериш обаче на малко километри)
-1.9 PD върви много харчи малко обаче е доста по-скъп за купуване и с подобието на нафта в БГ има шанс за проблеми

Маздата 323 не е лоша алтернатива но наистина от японките си пада по-харчеща.

Форд Фиеста/Мазда 121 има от тези години дето се различават по емблемите само не са добра оферта, колкото съм гледал имат следи от гнилочи по купето което е срамно за кола 99-та година.

Тойота-та има защо да по-скъпа, Пасето има малко ядове относно това че неможеш да намериш ламарини и пластмаси втора употреба (т.е. фарове, брони и т.н. а за женска кола това е важно) Старлета го има същия проблем супер кола но отново относителен проблем с чарковете по купето, и по принцип се продават на такива цени че по-добре да додадеш стотинки и да се качиш на Корола. Там лично за мен най-добрия избор е онова дизайнерско недорозумение Е110 но с по-старите мотори (говоря за бензиновите версии) 4A-FE или ако има 4A-GE грозна но здрава относително компкатна икономична за вървежа и има резервни части.

Митсубулшета не знам защо ама не бих се престрашил да си взема такова (нямам обективна причина), но като цяло от японските марки се проявяват като най-капризните и скъпи за поддръжка (но това не е личен опит)
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V

scorpion
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от scorpion » 22 Яну 2010 14:53

reedy написа:Ти сам си го написал в темата ТОЙОТА ИЛИ... smile.gif smile.gif ,всичко останало е компромис... :thumbsup:
Ако се отнася за моето мнение (написано по-горе) ще кажа следното:

Карал съм много автомобили от различни марки и производители.
Ако кажа, че тойота е върхът на сладоледа то ще излъжа (Изключвам поделението за луксозни автомобили Лексъс!) Просто един от многото чудесни автомобили, предпочитани заради доказана здравина, сигурност и т.н.

Това, че караме тойоти не бива да ни слага капаци и да отричаме качествата и на другите производители. Лично мнение !

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 22 Яну 2010 15:40

Съвсем не си мисля,че Тойота са най-добрите,но както и голяма част от света си мисля,че са най-надеждните.Най-малко искам да съм кон с капаци :D отворен съм за предложения,но рено,фиат и алфа за нищо на света не бих си купил втора ръка и то на 10 години - просто прекалено много оплаквания съм чувал от тях дори при добра подръжка.Просто съм доволен от Тойотата и досега не ми е създавала никакви проблеми. Не разбирам от коли затова искам нещо здраво,което да не се преебава през 2 месеца при положение ,че го обслужвам както си му е реда - така,че да обобщя-на японските им се носи славата на много здрави,но прилична тойота за тези пари трудно се намира и затова се насочих към по евтин вариант- Мицубиши Колт.Та въпроса ми беше заслужава ли си или не,а не каква друга кола да търся wacko.gif biggrin.gif
Lexus IS 250

diver

Мнение от diver » 22 Яну 2010 15:47

scorpion написа:
reedy написа:Ти сам си го написал в темата ТОЙОТА ИЛИ... smile.gif smile.gif ,всичко останало е компромис... :thumbsup:
Ако се отнася за моето мнение (написано по-горе) ще кажа следното:

Карал съм много автомобили от различни марки и производители.
Ако кажа, че тойота е върхът на сладоледа то ще излъжа (Изключвам поделението за луксозни автомобили Лексъс!) Просто един от многото чудесни автомобили, предпочитани заради доказана здравина, сигурност и т.н.

Това, че караме тойоти не бива да ни слага капаци и да отричаме качествата и на другите производители. Лично мнение !
Точно че повечето тук сме минали през повечето автомобили и сме стигнали до извода, че като здравина трудно ще намериш друго освен тойота. Изключвам последните модели, но и на останалите производители качеството е последното за което мислят....
Изображение

diver

Мнение от diver » 22 Яну 2010 15:54

Dizzle написа:....- Мицубиши Колт.Та въпроса ми беше заслужава ли си или не,а не каква друга кола да търся wacko.gif biggrin.gif
Мицукошите има проблемите дето може ти ги осигури всеки един средностатистически европейски автомобил. Огледай се за сивик бензин или изброените по-горе тотки. Може да пробваш и некое суби, дето освен че е харчовито заради 4х4 други недостатъци трудно ще намериш.
Изображение

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 22 Яну 2010 15:57

Колега, поддържам scorpion...
Автомобила втора ръка си е риск, без значение от марката...
Затова е по-важно конкретно на какъв автомобил ще попаднеш...

Колкото и да не е за този форум (и колкото и да подценявам френските автомобили) - докато за 2г експлоатация на Авенсис 1 се нагледах на проблеми, един приятел си взе Ситроен Ксара(или Ксантия), и за същия период не го пипна....
Така-че си отваряй добре очите при избора на конкретния автомобил.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

reedy

Мнение от reedy » 22 Яну 2010 15:59

то ако почнем с приятелите-аз пък имам няколко с Пежо-Ситроен след 98-не могат да излезат от сервиза.... laugh.gif laugh.gif

Публикувай отговор