шум в скоростната кутия-какво следва?
- Ael
- Получена благодарност: 4 пъти
- Обратна връзка:
Колеги ,да питам нещо на същата тема. Мойта ск. кутия вие (буквално ,все едно си в тролей) на 1-ва и на 2-ра като съм. На свободна, 3, 4, 5 и 6 няма нищо. Може ли да се разбере къде е проблема без да се разглобява скоростната кутия. Други колеги със същия модел имат виене на различни скорости (2-ра и 4-та примерно). Благодаря предварително.

-
- Местоположение: VARNA 1999-toyota corolla AE 111 2007-honda accord sport
- Обратна връзка:
я да питам и аз въпреки че проблема ми е за хондата а не за тойотата,но принципа на кутиите е един и същ-преди година ми се появи един шум,който наподобява мелене на кафе при студена кола(колкото времето е по студено толкова е по чуваем).Това само на неутрална ,при натискане на съединителя шума изчезва и като се подаде газ(при изключена предавка и ненатиснат съединител) става съвсем отчетлив.Няма шум или виене при движение на скорост или поне аз не го чувам в купето и скоростите си работят перфектно.Странното е че след потегляне на колата след 1 км примерно шума изчезва напълно.Тъй като колата беше гаранционна ми смениха аксиален лагер??? и масло ,но проблема си остана.Ходих в официалния сервиз на хонда в софия слушаха я и казаха че ще сменят лагерите на първичния вал.Съгласен съм че те биха могли да бъдат източника на шума ,но няма логика след като кутията се постопли шума да изчезва..по скоро би било обратното...какво мислите вие?