Чистачки за Тойота Селика

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
chocho9999

Мнение от chocho9999 » 03 Ное 2009 12:30

Абе да ви кажа честно пичове ( и пичонки ;)
аз си купих една чистачка ( с два различни накрайника ) като единия
е уж като за мойта;) За съжаление рамото на чистачката на колата не може да влезне достатъчно навътре в накрайника на новата чистачка,
за да го захвана с винтчетата. ( както се надявах да стане )

Не знам вече, или ще си измисля няква грозна метална планка или ще се опитам да сменя само перата ( гледам, че има няколко метални пластинки които го държат и с една отвертка трябва да стане :)

Аватар
Raya
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Raya » 03 Ное 2009 14:01

chocho9999 написа:..... или ще се опитам да сменя само перата ( гледам, че има няколко метални пластинки които го държат и с една отвертка трябва да стане :)
Да споделя за резултата на един приятел, който реши да ми помогне и сам да смени перата ( преди това не го е правел).

Новите пера се наложи да ги изпробвам в екстремна ситуация: на магистрала, яка буря, видимост 2-3 метра. Не бях сигурна кое чистеше: перата или металните пластинки. 2 часа карах с невероятно скърцане по стъклото :angryfire: ( не мога да спра в аварийната, ще ме отнесе някой с такава видимост). И като резултат: на стъклото ми се изрисуваха няколко ясни, отчетливи дъги.

Съветът ми е, по-добре да ти ги сложи някой , който вече е слагал.
....--Celica 1.8_00г--Avensis 1.6_00г--Avensis 1.8_05г--....

Аватар
beri1

Мнение от beri1 » 03 Ное 2009 15:12

Значи резултата от мненията ни е mad.gif, сега като караш, ще си спомняш за услужливия приятел. :whistle:

chocho9999

Мнение от chocho9999 » 03 Ное 2009 16:39

Супер, wacko.gif
Писна ми с тия чистачки sleep.gif
Ега ти, то ангренажа по-лесно се сменя бе братче.

А някак си не ми се дават 70 лева на иззедниците в ТМ-Ауто ( нищо против самите хора ) за едни чистачки

Аватар
kando

Мнение от kando » 14 Ное 2009 23:47

На ул. Цар Симеон в София има един магазин с огромна табела BOSCH, там само си казваш модела на колата и ти дават коплекта чистачки и ако имате притеснения за смяната човека ще ви ги смени. Цените са нещо средно, нито високи като в ТМ, нито ниски като в МЕТРО, мойте за королата баха 38 комплекта предни и 12 задната.
Toyota RAV4 - 2008 - 2.0 VVTI 150 к.с., AT

Аватар
grunge_is_dead

Мнение от grunge_is_dead » 15 Ное 2009 08:31

Да споделя и аз моите опити с чистачките. Първо смених перата със силиконови. Резултата беше скърцане и мазане. Викам си тия пера не ставват. Купих от Практикер друг комплект пера с графит незнам си к'во. Резултат-същия. Ходих веднъж по работа в Бриколаж и там бяха пуснали някакви чистачки от тези без металната конструкция. 7 лв. едната и имаше различни рамзери. Та взех си аз два броя, 45см и 50см. Пишеше, че стават за рамо със винтчета. Монтират се без винтчетата, самия пластмасов адамптор влиза плътно по рамото до упор. Резултата супер тихи и не мажат много, само на някои места, и нищо общо със старите.Кеф да ти е да си чистиш стъклото. Иначе наистина Бош имат комплект за Селика, предполагам са хубави, ако са истински.
Is there another reason for your stain ?

chocho9999

Мнение от chocho9999 » 17 Ное 2009 12:58

Бе аз си купих няква подобна, но като пробвах да я мушна на рамото на чистачката излезе, че рамото е мн дебело и едвам влиза, но по-лошото е, че влиза само 1 см - 1.5 см и ме е страх, че както са и пластмасови ще се счупят в най-неподходящия момент и ще се окажа блокирал в дъжда :)

Аз успях да си пригодя перото на тази чистачка и да го нанижа на старата ми. Около 30 мин. се мъчих - слагах и масло и к'во ли не wacko.gif , но накрая успях :thumbsup:
Проблемът е, че перото за селиката е с още един допълнителен водач отгоре, който на нормалните пера го няма, ноооо... няма значение.

Мерси за съвета за BOSH - ще го проверя

Ninja

re

Мнение от Ninja » 18 Ное 2009 17:45

Имаш само един единствен избор.
Смяна на перата! Всичко друго което ще чуеш не става.Нито в накрайниците има такива нито в Бош.Скъсах се да търся и накрая - нищо.Смених си внимателно перата /не е голяма философия/ и всичко си е наред.И аз като теб си премерих чистачките, взех същите чистачки като размери, махнах им перата и ги прехвърлих на оригиналните.Само това ти е спасението.
Успех :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
"Toyota is not just a car, Toyota is my religion!"
Ninja

chocho9999

Мнение от chocho9999 » 05 Мар 2010 16:15

Иии след 3 месеца Хахахаха моя отговор :):):)

Ми аз така смених едната, ама суууупер мъчно. Просто перата са различни и е много трудно да се нанижат на оригиналните чистачки

Публикувай отговор