Добавка за дизел

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 27 Окт 2009 18:34

DanielzZz написа:Според мен на Rompetrol и OMV са най-добрите горива.
:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Аватар
papoboss

Мнение от papoboss » 27 Окт 2009 21:19

аз сипвам само на Лукойл и съм доволен

Аватар
DanielzZz

Мнение от DanielzZz » 27 Окт 2009 21:41

Аз пък съм най-недоволен от там.

Аватар
dany.killmister
Благодарил/а: 1 път

Мнение от dany.killmister » 28 Окт 2009 11:34

за новите дизеларки трябва ли добавка

Аватар
kristian

Мнение от kristian » 28 Окт 2009 18:34

На някои присадки пише ,че са специално за CommonRail двигатели.
Има доста писаници ,че на тези двигатели не трябва да се слагат други присадки освен тези които са специално за тях.Дали е така и защо,досега никой не ми е дал смислен отговор.
В представителство на Пежо,са ми отказвали да ми продадат присадка за дизел(която е тяхна,с надписи и емблеми на Пежо) но не е за Common Rail.Питах защо ,ами те били много финни дюзите,големи налягания,малки хлабини и т.н.Неразбрах как точно друите присадки повреждат дюзите ,ама все тая.
Аз лично ,честичко слагам на Licky Moly -SYSTEM PFLEGE.
http://www.vbox7.com/play:124bedab
TOYOTA PICNIC 3S-FE
"TOYOTA" 807

scorpion
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от scorpion » 29 Окт 2009 09:25

dany.killmister написа:за новите дизеларки трябва ли добавка
И аз това питам но май ще трябва да почакаме да поостареят дизелите ни за да почнем и ние да сипваме добавки wink.gif

Вероятно ако ползваме прехваления Алпин Дизел няма смисъл от добавки !
Досега ползвах Шел V-power Diesel но за зимния период ще премина на Алпин пък каквото сабя покаже.

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 29 Окт 2009 15:34

scorpion написа:
dany.killmister написа:за новите дизеларки трябва ли добавка
И аз това питам но май ще трябва да почакаме да поостареят дизелите ни за да почнем и ние да сипваме добавки wink.gif

Вероятно ако ползваме прехваления Алпин Дизел няма смисъл от добавки !
Досега ползвах Шел V-power Diesel но за зимния период ще премина на Алпин пък каквото сабя покаже.
Грешка! Колкото по-нов дизела, толкова по-капризен - следователно, иска добавка. Мръсното гориво ти запушва и чупи дюзи, пътища на горивото, нафтовата помпа. Колкото по-нов common rail дизел караш, толкова по-фини са помпата, дюзи и всичко и на все по-високо налагяне работят. Като се затлачат от гадното гориво, което става и за 1500км - влошава работата на двигателя, при това ако си малко по-опитен шофьор - чувствително! Един приятел не слагаше на новия Hilux и на 45000км му смениха гаранционно 4 дюзи.... А 2.5 д4д е много по-разтоварен от 2.0 и 2.2 д4д, да не говорим за 3.0д4д, който и МЕГА капризен. А новите D-CAT двигатели също са от най-капризните, защото и те вече са с новите супер фини пиезо кристални дюзи.....

Извод - слагайте си добавка поне на всеки втори резервоар, за да ви е мирна главата :thumbsup: А за невярващите - да сипят половин литър нафта в бутилка, да го оставят да се утаи и да видят какво ще се получи.... Или може да ги пъхнете в камерата да замръзне и пък гледайте и се майте rolleyes.gif

П.П. Шел - дори най-скъпото им гориво е пълен ЛЕШ! ОМВ - по-добре, но определено не е толкова добро, че да не му трябва добавка - Hilux-a само от ОМВ го зареждаха, ама потроши дюзите :whistle:

scorpion

Мнение от scorpion » 29 Окт 2009 17:35

Me4oKyX написа:
П.П. Шел - дори най-скъпото им гориво е пълен ЛЕШ! ОМВ - по-добре, но определено не е толкова добро, че да не му трябва добавка - Hilux-a само от ОМВ го зареждаха, ама потроши дюзите :whistle:
Направо ни успокои колега, нас с новите дизелаци wink.gif
Какво да се прави. В менте държава живеем, в която всичко е менте или поне всичко онова от което има голям келепир. Е горивата са точно такъв келепир. Факт !

Все пак ще питам в тойота официално за становището им по отношение на добавките и съответно препоръка за такава. СПоред мен е важно за гаранционните автомобили, както и по възможност да се пазят бележките от зарежданията.

p_zarkov

Мнение от p_zarkov » 03 Ное 2009 09:37

Да вмъкна и аз . Да кажем сипвате на " петрол " обикновен дизел в кола която е примерно 2006г и не слагате никаква добавка - ОК ! А ако решите да заредите по-качественият ПРОФОРС дизел дали ? Ще сипете или ще се откажете ? Напротив- нали е по-добър ,а какво има вътре -добавка !!!! Е до какъв извод стигаме ? Та МЕЧО КУХ добре го е казал ! А за колегите които все още не са си купили коли от магазина оставам сами да решават .

п.с.А визирам петрол защото ползвам тяхната добавка,но знам че така е и при всякя друга бензиностанция.

nenko70

Мнение от nenko70 » 03 Ное 2009 12:08

И аз сипвам само на Шел и то предимно на една и съща бензиностанция(на цариградско посока Пловдив до макдоналдс).
Карам Аурис с 2.0 D-4D и до преди два дни нямах никакъв проблем.
От два дни, след като застудя, колата сутрин пали от втори, а днес от трети път. Сипвам само V-Power дизел, но явно и това гориво е под всякаква критика. За всеки случай си пазя всички бележки от Шел от първото зареждане до сега. Незнам, какво доказателство са при авария, но си ги пазя все пак.
Колата е със старт бутон и сама определя времето за подгряване.
При 0 градуса времето за подгряване е около секунда и явно не стига за нашите "хубави" горива.
Говорих със тойота и първата реакция беше да съм карал колата на диагностика и ако нищо и нямало трябвало да си платя диагностиката, а ако има, който се покрива от гаранцията щяло да е безплатна и диагностиката. :)
След кратък разговор (колата е едва на 10 000км) стигнахме до консенсус да съм сложел първо добавка и ако пак пали не от първия път, тогава да говорим пак.
Та въпроса ми е от Тойота ли да си купя добавка или да потърся друга. Чувал съм, че в България предлаганите масла, добавки, и други неща от оторизираните сервизи не са от най-качествените.

Ще е добре и някой друг да сподели опит с паленето в студено време с тази страт-бутон система.

scorpion

Мнение от scorpion » 03 Ное 2009 17:44

nenko70 написа: ...
Та въпроса ми е от Тойота ли да си купя добавка или да потърся друга. Чувал съм, че в България предлаганите масла, добавки, и други неща от оторизираните сервизи не са от най-качествените.

Ще е добре и някой друг да сподели опит с паленето в студено време с тази страт-бутон система.
Може да не са качествени но при всеки проблем може с документ (фактура, бележка и пр.) да докажеш, че повредата се дължи на този некачествен консуматив. Не напразно задължително трябва да се минат гаранционните обслужвания при тях с техни консумативи.
Когато купувах Авенсиса ми препоръчаха при мой въпрос за горивото да сипвам само от вериги бензиностанции като само при този случай (но разбирай с някакво доказателство) биха извършили какъвто и да е гаранционен ремонт при повреда дължащ се на лошо гориво.
Аз затова засега пазя бележките.

nenko70

Мнение от nenko70 » 03 Ное 2009 18:26

Само се чудя как с касовите бележки, че е купувано гориво от дадена бензиностанция, може да се докаже, че именно това гориво е сипано в дадена кола.
Аз и плащанията 99% ги правя от дебитна карта така, че имам и транзакциите към Шел, но и това не доказва кой знае какво.
Виж, ако имаш пътни листове и към тях фактури е друго, ама как да стане тази работа за личен автомобил.

Аватар
nikolov22

Мнение от nikolov22 » 03 Ное 2009 18:46

колеги даите се разберем каква добавка търсите за почистване или нещо друго ако е за почистване не я сипваите в никакъв случаи в резеорвара тя не е интелигентна да знае кое е дюза кое тръби кое помпа всичките мизерии отиват в дюзите това се прави с два маркуча и става за половин час и има голям ефект особено при ком.р. нека някои
да му обясня как става апък тои да снима и да го посне че ще си прецакате колите
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl

MilenXX

Мнение от MilenXX » 08 Ное 2009 10:01

Прочетете какво пише на добавките-"не се препоръчва за нови мотори", едва ли е случайно. Никой не споменава добавката на Вюрт, мисля, че професионалистите в сервизите ползват това. Вюрт предлагат и много хубав спрей против образувалите се мизерии по изпарителя на климатика, като унищожава бактериите и предотвратява миризмите. Скъпички са мисля около 45 лв.

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 08 Ное 2009 15:21

MilenXX написа:Прочетете какво пише на добавките-"не се препоръчва за нови мотори", едва ли е случайно. Никой не споменава добавката на Вюрт, мисля, че професионалистите в сервизите ползват това. Вюрт предлагат и много хубав спрей против образувалите се мизерии по изпарителя на климатика, като унищожава бактериите и предотвратява миризмите. Скъпички са мисля около 45 лв.
Може да го пише на някои добавки, ама аз не съм виждал такава rolleyes.gif

Публикувай отговор