AE86 4АГТ

Специални проекти и ъпгрейди - AE86. Фотогалерии за фенове, тунинговани модели, рали шампионати, формула
Публикувай отговор
Аватар
punkara

Мнение от punkara » 26 Яну 2005 03:18

jamie написа:Ще видим дали ще се намери кит за рециклиране за тях.
Пънки, ти беше взел дискове от Версо (после май ти ги бяха откраднали :-( ). Интересува ме "дълбочината" им, офсета - понеже нямам данни за толкова нова кола (2002- ).
Инак ми мина една щура идея през ума - да си направя спирачни дискове от 2 части, като използвам старите на БМВ-то и Тойотата (имам и двата комплекта). Дали ще е проблем - ако използвам 8 стоманизирани 6 мм болта за захващане на двете части от диска ?
ofseta mai beshe s 12-13-se mm po dulbok, ot originalniyat, ama tochni cifri nemoga da se setya sega. ne vizdam problem da si napravish custum diskove, ako shte e taka, napravo dai da ti napravyat shapkite ot aluminii po starite diskove, i posle gi zategni kum bmw diskovete.
wacko.gif smile.gif

duco

Мнение от duco » 26 Яну 2005 17:34

A pompata nqma li doide malka za tiq aparati nali ima po 4 cilindur4eta

jamie

Мнение от jamie » 26 Яну 2005 17:39

*deleted*
Последно промяна от jamie на 17 Апр 2006 12:14, променено общо 1 път.

Аватар
punkara

Мнение от punkara » 02 Фев 2005 00:32

jamie написа:За помпата ще видим - все пак тия цилиндърчета имат двойно по-малък ход, а и са с по-малък диаметър.
Пънки, тук едва ли някой ще ми прави алуминиеви "шапки", пък и ще е по-слабо отколкото с адаптер направен от старите дискове - така мисля.
a kakvo stava sus samata kola be jamie? dovurshiha li kurpene, boyadisvane i pr?
haide razkazi dokude si stignal i kakvo po-natatuka... smile.gif

jamie

Мнение от jamie » 02 Фев 2005 14:13

*deleted*
Последно промяна от jamie на 17 Апр 2006 12:17, променено общо 1 път.

jamie

Update:

Мнение от jamie » 19 Апр 2005 14:56

*deleted*
Последно промяна от jamie на 17 Апр 2006 12:18, променено общо 1 път.

Аватар
punkara

Re: Update:

Мнение от punkara » 20 Апр 2005 00:53

jamie написа:Колектори - в полуготов вид, но вече с яснота за форми и размери :-)
ПП: Извитата част сочи нагоре към капака. И не, П-винкела отдолу се маха преди монтажа - служи само за да не се изкривяват при заварките biggrin.gif

http://samodisel.lorddigital.com/razni/AE86/Headers/
super stava :thumbsup: biggrin.gif s kvo shte pravish finalnite zavarki? telopodavachna, ili elektrozen? smile.gif

Аватар
PAKETA_1
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 4 пъти

Мнение от PAKETA_1 » 20 Апр 2005 08:27

евала за колекторите
защо сочат нагоре обаче...нали ще ходят към турбото, а то няма да е отгоре wacko.gif ...може ли да сложиш някаква рисунка...по принцип колкото повече завои прави тръбата толкова повече пада налягането а с него и потока на газове...но май трябваше и всеки цилиндър да изпитва един и същ спад ...затова то си е цяло изкуство
поправете ако греша или използвам български термини неправилно ... ама поне се опитвам на кирилица wink.gif :thumbsup:

Аватар
punkara

Мнение от punkara » 20 Апр 2005 16:46

PAKETA_1 написа:евала за колекторите
защо сочат нагоре обаче...нали ще ходят към турбото, а то няма да е отгоре wacko.gif ...може ли да сложиш някаква рисунка...по принцип колкото повече завои прави тръбата толкова повече пада налягането а с него и потока на газове...но май трябваше и всеки цилиндър да изпитва един и същ спад ...затова то си е цяло изкуство
поправете ако греша или използвам български термини неправилно ... ама поне се опитвам на кирилица wink.gif :thumbsup:
tuboto shte e bash otgore, shtot pri ae86-cata, nyama kude da go zavresh otdolu...
dulzinata na trubite po princip tryabva da e ednakva pri vuzmoznost, no 5-6mm razlika e dopustima. smile.gif

jamie

Мнение от jamie » 20 Апр 2005 17:45

*deleted*
Последно промяна от jamie на 17 Апр 2006 12:19, променено общо 1 път.

ugabuga
Обратна връзка:

Мнение от ugabuga » 20 Апр 2005 18:51

a az se chudeh za kvo praviat takiva izvanzemni zavoi tia trabi. vijdal sam tolkova opleteni che da se chudish kak sa praveni. makar che moje da se barkama ama naliaganeto na gazovete varti turbinata, tai che shto shte iskash po nisko naliagane?

Аватар
PAKETA_1

Мнение от PAKETA_1 » 20 Апр 2005 23:50

ugabuga написа:
a az se chudeh za kvo praviat takiva izvanzemni zavoi tia trabi. vijdal sam tolkova opleteni che da se chudish kak sa praveni. makar che moje da se barkama ama naliaganeto na gazovete varti turbinata, tai che shto shte iskash po nisko naliagane?
ne naliaganeto a potoka na gazove varti turbinata...kolkoto po barzo se dvijat gazovete tolkova po malko e naliaganeto...Bernoulli's principle...i praviat nenujni chupki poniakoga za da e ednakav spada...my 2 cents

Аватар
punkara

Мнение от punkara » 21 Апр 2005 02:13

jamie написа:Сори бойз ама и двамата не познахте - турбото е надолу и леко изхвърлено навън от блока. Място има :-) При "кутията" с преход към фланеца на турбото тръбите се изравняват - премерих как да стане.
Финалната заварка уж с СО2 апарат - няма смисъл с електрожен.

ПП: Следващия ще е за атмосферка - малко по-компактен и с равни дължини (модификацията се оказа проста).
jamie, vnimavai da ne e tvurde nisko, shte ti nagryava mnogo, i shte ti pravi mizerii! kakto i da ya uvivash i zashtitavash, mnogo zega izhvurlya taya turbina! ohmy.gif

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Japanese_fever » 21 Апр 2005 07:14

PAKETA_1 написа:...kolkoto po barzo se dvijat gazovete tolkova po malko e naliaganeto...Bernoulli's principle...
Tova za men neobrazovaniq fen zvu4i kato 6ah s pe6kata?!?

Ako moje da mi obqsni6 za6to nalqganeto e po-nisko, ako te murzi - zdrave da e! smile.gif
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
PAKETA_1

Мнение от PAKETA_1 » 21 Апр 2005 08:10

Japanese_fever написа:
PAKETA_1 написа:...kolkoto po barzo se dvijat gazovete tolkova po malko e naliaganeto...Bernoulli's principle...
Tova za men neobrazovaniq fen zvu4i kato 6ah s pe6kata?!?

Ako moje da mi obqsni6 za6to nalqganeto e po-nisko, ako te murzi - zdrave da e! smile.gif
napishi bernoulli's principle / equation v google i cheti :thumbsup: ... rolleyes.gif ...

Публикувай отговор