Мишен написа:
събота нощна от 17 до 05ч
По твоята логика и с 10км/ч да даде снимка, то все едно да караш с 10км/ч извънградско. Само, че ако с Приус караш с 25км/ч извънградско, постоянна скорост, то със сигурност ще даде доста по-висок разход.SFINKS написа: Мани нощната , все едно си карал извънградско с 25 км/ч , дай снимка на дневната да видим как е положението
Разхода е крива, която започва от висок разход (+ безкрайност при 0км/ч), намалява до своя минимум при скорост някъде около 60-90км/ч, след което се увеличава отново....SFINKS написа:....Ако караш с Приус с 25/км/ч извънградско и има повече от 4/100 разход , ебаси и смешната кола .. много дизели ще дадат 4/100 с 25 км/ч че и с по-висока скорост..
Много бъркаш.SFINKS написа:Boz ти май не разбра какво имах предвид . Нощна смяна на бакшишите в София особенно след 2-3 часа през ноща си е каране на празни улици където бакшиш с Приус може да си регенерира на воля и ако трябва да спре пред Биад може да почне да регенерира още от Младост 4 laugh.gif .
Ако караш с Приус с 25/км/ч извънградско и има повече от 4/100 разход , ебаси и смешната кола .. много дизели ще дадат 4/100 с 25 км/ч че и с по-висока скорост..
Дневна нощна няма нищо общо с температурата както вече можеш да се досетиш а с трафика който през ноща просто го няма а през деня го има..
SFINKS написа:Приус съм карал точно 2 пъти и установих че не е моята кола , виж GS 450 H или LS 600 H са ми доста по вкуса
Точно тук е разковничето, темата не е дали Приусът е икономичен в твоите ръце! Всяка кола може да е и икономична и ламя, дори на баща ми старата ладата за времето си можеше да иде до морето с около 6 на 100. На мойта съвсем спокойно докарвам както разход 5,1 на 100 (по колонка!) карайки в дясна лента на магистралата зад ТИР с постоянна скорост 80/90 кмч, така и разход от 12 на 100 взимайки разстояние от 420 км за 2 часа и 58 минути по магистрала без никакъв трафик и без ограничения (поддържайки над 170 кмч). За какво ги давам тея примери, не става дума в моите и твоите ръце дали са икомонични тези коли, а и в крайна сметка икономията не се отразява в някви голи числа, а в комплекс от фактори. И добре, четейки и други мнения и особено тези от немските форуми и говорейки и познавайки хора с Приуси и Ауриси хибридни мога да ти кажа, че работата не изглежда никак зле по отношение на разхода, просто си зависи от потребностите и за това е излишно да генерализираме, изхождайки от моя и твоя стил на каране и изисквания към кола. И някой да не каже, че защитавам сляпо няква теза. Напротив, самият аз не съм фен на Приус, мноооого е грозен и никога не бих го купил, а да не говорим, че за тия пари на нов Приус тук при мен си намирам Лексус 300Н на 2000 км (даже се замислям сериозно за бъдеща покупка)!!! Но да се спори смисъл няма, за всяка кола си има клиенти и в това няма нищо лошо и е излишно да пишем ние с теб в ТАЗИ тема щом за нас Приусът не е КОЛАТА.SFINKS написа:... 1 каране е достатъчно за да разбереш какъв е разхода на даден автомобил при твоят си стил на шофиране
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта