Икономичен автомобил ли е Prius?

Публикувай отговор

Какво мислите по въпроса?

Да
110
51%
Не
25
12%
Зависи от шофьора
80
37%

Общо гласове: 215

Аватар
Мишен
Получена  благодарност: 1 път

Re: Икономичен автомобил ли е Приус?

Мнение от Мишен » 28 Апр 2015 19:02

Кажете на новия, моля ви, с няколко думи как се е развила тази тема досега (91 стр.) и какви са настроенията в форума?
Прикрепяте заснетият материал, описвате ситуацията и заставате зад твърденията си с имена и координати за връзка. „Пътна полиция” преглежда кадрите, създава АУАН и Ви кани да се разпишете като свидетел.
https://www.facebook.com/sdvr.stolichnapolicia

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 28 Апр 2015 19:17

offtopic.gif Темата е „мамата си трака“. biggrin.gif
Май само за плетки и готварство не е ставало на въпрос, но може и да греша.
Според мен, ако искаш да разбереш за какво става на въпрос си вземаш една седмица отпуск, много пуканки и много бира, засядаш пред компа и почваш да четеш! Може и капки за очи да вземеш, че много четене ще падне! w00t.gif

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 335 пъти
Получена  благодарност: 366 пъти

Мнение от slowtraveler » 28 Апр 2015 20:53

Мишен написа:Кажете на новия, моля ви, с няколко думи как се е развила тази тема досега (91 стр.) и какви са настроенията в форума?
Горе има анкета - там можеш да видиш систематизирано как се е развила темата и какви са настроенията tooth.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
BOz
Благодарил/а: 6 пъти
Получена  благодарност: 199 пъти

Мнение от BOz » 28 Апр 2015 23:20

Мишен написа:Кажете на новия, моля ви, с няколко думи как се е развила тази тема досега (91 стр.) и какви са настроенията в форума?
Накратко от мен - ако я караш като стандартна кола - газ-спирачка, то е икономична колкото един дизел. Или казано е по-икономична от "стандартен" бензинов автомобил.
Но ако се възползваш от възможностите ѝ и условията (метеорологични и пътни такива) го позволяват, то става и по-икономичен от дизела градско и горе долу дизелов еквивалент извънградско.
От снимки няма нужда. Лесно се манипулират - не като снимка, а като показания заради снимката като такава.
Важна е статистиката в крайна сметка. Моя разход на Приуса може да го видиш в подписа ми. Това за сега е статистиката на база една година, от както имам колата.
Поздрави.
Разход на хибрид-> Изображение
Разход на дизелов автоматик -> Изображение

mirott
Благодарил/а: 15 пъти
Получена  благодарност: 19 пъти

Re: Лъжат ли ви борд компютрите и колко ?

Мнение от mirott » 29 Апр 2015 09:24

prius 3 написа: Вземи под наем една, ако дават такива и не се вози на таксита! Така сам ще установиш колко харчи, ако имаш подобно желание в което се съмнявам. Желанието ти най-вероятно е да покажеш колко неикономични са Приусите, но фактите говорят, съвсем друго. Най-простото нещо е да отвориш http://www.spritmonitor.de/ и там да видиш как стоят нещата в реалността. Даже ще ти е безплатно. :thumbsup:
Приус е доста по-лаком от много автомобили. От 7 таксита в които съм се качвал в София всички скърцаха и тропаха вътре все едно ще се разпадат пластмасите. И да-мнооого пластмаса, тесен интериор, много висока цена на пазара за това, което предлага такъв автомобил. Ако се кара внимателно, леко, плавно-може и да достигне разхода на...Айго, примерно. Ама бензиново. Щото ако Яйцето е Д4-Д, Приус няма шанс. Примерно:)!
Борда лъже ли последно на тая кола или не? Щото ако е не-6.7/100 съм го виждал с очите си-занулен разход преди 650 км "Софийско" градско! Или шофьора не е добър?! Преди време се говореше, че такъв разход за Приус е немислим, недопустимо невъзможен...и сега, последно?!
Нямам желание да доказвам нищо-фактите са си факти!

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 29 Апр 2015 09:42

mirott, въобще не си прав за широчината на интериора. Точно Приус в това отношение е напред в сравнение с конкурентите си в своя клас. За справка - виж размерите, които са дадени.
А и да не ги гледаш, особено на задния ред има огромно място, което в някои случаи е дори по-голямо от автомобилите в следващия клас.
И за разхода на Айгото не си прав.
Ето ти чистата статистика, за да не си говорим празни приказки:
Айго
Приус

Както се вижда разликата не е голяма, но все пак е в полза на Приуса. Не, че въобще е и коректно да сравняваш двата автомобила, ама това е вече трета бира. biggrin.gif

Но за едно си прав - лично за мен това е най-скапаната кола в интериорно-качествено изпълнение, в която съм имал удоволствието да се возя. Като в списъка са ми коли като Дачия, Шевролет и подобни ниско-бюджетни автомобили. Просто не съм се возил в по-грозно скърцаща кола на тези километри.
В едно се убедих - ако нямаш проблем със скърцанията, то не е болка за умиране. Но ако искаш тиха кола по родните ни пътища, то или я купуваш чисто нова, за да може да се наслаждаваш известно време на автомобила, или просто трябва да го подминеш.

mirott

Мнение от mirott » 29 Апр 2015 10:01

Ами като седна отпред в дясно ми е мнооого по-тясно и неудобно от Авенсиса ми. Отделно, че той ми изпразва джоба по-малко на 100 км от всеки Приус! Не, че съм имал/карал Приус...ама като гледам подписа ти с 5.6/100 бензин някак не ме грабва:)!
Имам честта да управлявам Айго 1.0 по софийските улици. Никога не е давало повече от 5/100, пълно-пълно. А като гледам с Приус не е така! Да, нямат база за сравнение, просто изразих мнение и опит...

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 29 Апр 2015 12:16

mirott написа:Ами като седна отпред в дясно ми е мнооого по-тясно и неудобно от Авенсиса ми. Отделно, че той ми изпразва джоба по-малко на 100 км от всеки Приус! Не, че съм имал/карал Приус...ама като гледам подписа ти с 5.6/100 бензин някак не ме грабва:)!
Имам честта да управлявам Айго 1.0 по софийските улици. Никога не е давало повече от 5/100, пълно-пълно. А като гледам с Приус не е така! Да, нямат база за сравнение, просто изразих мнение и опит...
Гарантирам ти, че с който и да било Авенсис ще даваш с поне 3 литра отгоре над разхода, който ми е в подписа. biggrin.gif
И за да ти го докажа косвено, искам ти една снимка на БК (колкото и да не е точен), при който имаш поне 300км разстояние със средна скорост от порядъка на 15-16км/ч.
Чакам.

И накрая да изкажа и моето мнение. Сигурен съм, че с един съвременен скутер ще направя горе долу под половината на разхода на Айгото, което имаш честта да управляваш. :thumbsup:

mirott

Мнение от mirott » 29 Апр 2015 12:36

Нямам борд. Гори 10-11 LPG в София, максимум! При днешните цени на горивата Приус трябва да гори 4.3 бензин. Все тая...
п.с. Разликата между скутер и Айго е огромна, гокато при Приус и Айго не чак толкова... :whistle:

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 29 Апр 2015 12:59

mirott написа:Нямам борд. Гори 10-11 LPG в София, максимум! При днешните цени на горивата Приус трябва да гори 4.3 бензин. Все тая...
п.с. Разликата между скутер и Айго е огромна, гокато при Приус и Айго не чак толкова... :whistle:
Е, че то и Приус с газ си под половината на твоите пари. В случая какво ще направиш?
И 11 газ се надявай да даде в режима, в който се кара Приуса. Просто очевидно ти го казвам, че представите ти за градско са доста оптимистични.
Щом нямаш борд, ще те помоля в момента на подаването на контакт да пуснеш хронометър на телефона ти и в момента на изключването да го спреш. И засечи 10-на пъти колко километра за точно колко време ги минаваш. Искам просто да видя средната ти скорост.
Аз залагам, че ще е нещо от порядъка на 25км/ч при разхода, който споменаваш.

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 29 Апр 2015 21:22

Сигурно Приус е много икономичен автомобил.Сигурно хибридната технология пести гориво и пази природата.Сигурно е че е иновативна технология и бъдещето на автомобилния транспорт ще се върти някъде около нея (петролните шейхове и те са хора biggrin.gif ).
Въпроса е всичко това струва ли си като вариант когато се закупува нов или употребяван ПРИУС за основна (и единствена) семейна кола в България (не само София).За такси,за служебна,за фирмена,за любовница - ясно - подходяща е. Ама дали си струва да се дават такива пари за ежедневна семейна кола с която например жената да прави днес десетина километра в Русе.
Според мен има и доста други по-разумни алтернативи. :thumbsup:
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 30 Апр 2015 16:51

Що е то Приус ?
Нещо за което всички говорят но никой не си купува :thumbsup:
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007

nowyaris

Мнение от nowyaris » 30 Апр 2015 16:57

SFINKS написа:Що е то Приус ?
Нещо за което всички говорят но никой не си купува :thumbsup:
Не е точно така-чат пат някой се излъже.............

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 30 Апр 2015 17:09

nowyaris написа:Сигурно Приус е много икономичен автомобил.Сигурно хибридната технология пести гориво и пази природата.Сигурно е че е иновативна технология и бъдещето на автомобилния транспорт ще се върти някъде около нея (петролните шейхове и те са хора biggrin.gif ).
Въпроса е всичко това струва ли си като вариант когато се закупува нов или употребяван ПРИУС за основна (и единствена) семейна кола в България (не само София).За такси,за служебна,за фирмена,за любовница - ясно - подходяща е. Ама дали си струва да се дават такива пари за ежедневна семейна кола с която например жената да прави днес десетина километра в Русе.
Според мен има и доста други по-разумни алтернативи. :thumbsup:
И какво пречи да си купиш?
Каквото е Приус, такова е и Ярис, такова е и Аурис...
Гледаш някаква кола, имаш някакви възгледи над живота и спрямо тях си правиш избора. Не е атомна енергетика този избор.
То няма и никаква далавера да си купиш чисто нов автомобил, като за 7 години ще му навъртиш някакви си 40к но ето, че има хора, които го правят. tooth.gif

nowyaris

Мнение от nowyaris » 30 Апр 2015 17:36

Не е вярно-има голяма далавера.Даваш едни пари и забравяш.Няма повреди,няма сервизи,няма части за подмяна,няма участия в техническите теми.Само караш и си свиркаш.И така с нашето темпо 20 години спокойствие.Не мислиш какво е било,гледаш само какво ще бъде.Аз съм вече над 50 и това вероятно ще е последния ни семеен автомобил.Искам да не го мисля,само да го ползвам безпроблемно . Затова си купих нов,от магазина,ТОЙОТА.Гори 5/100,на 18 месеца 100 лв за обслужване.
И за какво ми е ПРИУС ? Стар съм вече и отдавна не съм суетен.Щото за мен Приус като единствен семеен автомобил в България е само СУЕТА и нищо друго :thumbsup:

Публикувай отговор