Преди около седмица - две се прибирам вкъщи и минавам през мост, под който има река. Всеки, който е учил правилника знае, че спирането по какъвто и да е повод на мост е абсолютно забранено, освен ако не е аварирал автомобила хептен и няма как да се придвижи до края му, да не говорим, че пътя е международен.
Та прибирам се аз и гледам някаква кола в средата на моста на аварийни (рекох си, че явно човека е аварирал) .. видях го в последния момент, но карах с съобразена скорост и спрях навреме .. пускам мигача да го заобиколя, но чакам да минат колите в насрещното .. в тоя момент слиза някакъв човек и тръгва напред към колата. В това време аз тръгнах и си минавам по край колата, очаквах човека да си отвори капака ... обаче на 50 метра поглеждам в огледалото и го гледам нашия прескочил мантинелата и отишъл да гледа реката. Побеснях, директно завъртях и се върнах ... той вече се качваше пак в колата.
Питам го ... луд ли сте, на годините на баща ми сте .. щяхме да се пребием, а той гузен просто ми отвърна "Пуснал съм аварийни."
Продължих да го хокам още около 10 секунди и тръгнах, защото бяхме запушили движението.
Беше около 45-50 годишен и просто се замислих тоя човек ако има деца как ще очаква от тях да разсъждават, като той не го прави ?
Аз лично загубих близък в катастрофа именно на магистралата преди известно време, докато кара моя роднина отзад някакъв се опитва да изпревари и го удря в заден ляв калник, в следствие на което той се преобръща и трагедията е на лице.
Очите не на 6, а на 16 ... щото в тая държава хората вече са много разсеяни и дебелооки и мене ако ме питате и скорост от 110 километра е висока за нашите магистрали... куцо и сакато вече са с коли, нали ги гледам .. карат по 30 часа взимат книжката и газ на голфа колкото може, а едно паркиране немогат да направят. Най-големите трагедии стават от това, че няма никакъв контрол нито от инструктори, нито от пътна полиция.
На времето е имало полигони, изпити ... ся няма нищо, дай хилядарката и довиждане.. никой инструктор не мисли, че утре блъснатото дете може да е неговото