Затъмнени стъкла
-
- Благодарил/а: 177 пъти
- Получена благодарност: 116 пъти
Затъмнени стъкла
Питам се и следния въпрос. Ако си затъмня задните стъкла на Лексуса в Германия в лицензирана фирма, която спазва предписанията, ми издават един сертификат, с който минавам на TÜV и колата е абсолютно легална. Който и след това да ме спре ..нямам проблем, колата има TÜV. А какво става, ако дойда в България (този сценарий най вероятно ще се случи в близко бъдеще) и ме спре КАТ? Би ли стигнала TÜV-плакетата на задния ми номер, за да пледирам за законност по линията "колата е правена по всички предписания, минала е на преглед и имам право да я карам така"? Има ли някой идея?
Toyota Corolla 1,6 Valvematic 2012 Luna Navi-> ех
Toyota Avensis 1,8 Valvematic 2017 Elegance MT
Lexus IS300h 2020 Luxury Line -> https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html
Toyota Avensis 1,8 Valvematic 2017 Elegance MT
Lexus IS300h 2020 Luxury Line -> https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html
-
- Автомобил: Тойота корола
- Благодарил/а: 69 пъти
- Получена благодарност: 38 пъти
Затъмнени стъкла
Ее дааа,в малък град може,където всеки знае всеки. Но в по - голям град няма шанс.
Като цяло чочти няма някой който да не е осъдил кат за актове и какво ли не, защото са неграмотни.
Ако трябва да пазят номера на всеки, който ги е съдил..ня а да му видиш края
Като цяло чочти няма някой който да не е осъдил кат за актове и какво ли не, защото са неграмотни.
Ако трябва да пазят номера на всеки, който ги е съдил..ня а да му видиш края
- Ивайло Димов
- Автомобил: Seat Toledo1,8 20V AGN
- Благодарил/а: 162 пъти
- Получена благодарност: 154 пъти
Затъмнени стъкла
В нашата държава сичко е възможно братле ....Щом може да се режат здрави хора за точене на НЗОК ....Тук е така за съжаление
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Затъмнени стъкла
За задни стъкла никой нищо няма да каже. За предните съм сигурен, че моите коли ще ги спрат от движение на момента в Добрич.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
- ufer
- Автомобил: MR2 AW11 (MK1a)
- Благодарил/а: 25 пъти
- Получена благодарност: 77 пъти
Затъмнени стъкла
Ако ченгето е гладно пък и си българин с немски номер, най-много да ти каже, че си затъмнил след ТЮФ-а и пак да изкрънка някой лев...

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Затъмнени стъкла
Изпитвам съмнения, но ако наистина се приемат сертификатите им - супер...

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- Ивайло Димов
- Автомобил: Seat Toledo1,8 20V AGN
- Благодарил/а: 162 пъти
- Получена благодарност: 154 пъти
Затъмнени стъкла
Задното стъкло може си го боядисаш с боя ко искаш,условието е страничните ти огледала да са изправни .Има маса служебни коли с плътно брандирани задни стъкла .Кат ги вълнува предните странични и панорамното пред водача .Отзад ако искаш с баданарката ги подкарай.
- Rocky112
- Автомобил: Avensis 1.8 VVTI
- Благодарил/а: 19 пъти
- Получена благодарност: 8 пъти
Затъмнени стъкла
slowtraveler,
Ако КАТ не признаят сертификатите, обжалваш в съда. Въпроса е, че си направил всичко необходимо: имаш сертификат от производителя и от фирмата извършила поставянето на фолиото. А фирмата в Хасково TGR-design е единствената в България издаваща такъв. Освен това собственика е ходил на специален курс на обучение в София за над 1500лв.
Ако КАТ не признаят сертификатите, обжалваш в съда. Въпроса е, че си направил всичко необходимо: имаш сертификат от производителя и от фирмата извършила поставянето на фолиото. А фирмата в Хасково TGR-design е единствената в България издаваща такъв. Освен това собственика е ходил на специален курс на обучение в София за над 1500лв.
Avensis 1.8 VVTI /06г.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Затъмнени стъкла
Изпитвана ли светлопропускливостта след монтажа на фолиото със съответен сертификат (че са сертифицирана лаборатория)? Това ме съмнява... Предполагам, че са намерили 'канал за одобрение' или вратичка в КАТ и нещата стават, макар, че ако се зарови по-дълбоко - навярно нямат право да се одобрятRocky112 написа: ↑21 Фев 2022 22:40 Въпроса е, че си направил всичко необходимо: имаш сертификат от производителя и от фирмата извършила поставянето на фолиото. А фирмата в Хасково TGR-design е единствената в България издаваща такъв. Освен това собственика е ходил на специален курс на обучение в София за над 1500лв.

Ще е интересно ако можеш да споделиш / снимаш какви документи издава тази фирма..
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
-
Затъмнени стъкла
Собственика ако ще и на луната да е ходил за 8 000 не екритерии.
Както по - рано казаха,
1. кат не ги интересуват задните джамове
2. пропускливостта се мери с уред
Толкова. Всички дискусии по темата са излишни. Всички актове без задължителния реквизит падат в съда.
Отделен въпрос е че дори из софия се движат каруци със силно затъмнени джамове, които няма как да отговарят на изискванията. Но предполагам са мицифайки, които като ги спрат минават с номера "колега, не ме занимавай с глупости"
Както по - рано казаха,
1. кат не ги интересуват задните джамове
2. пропускливостта се мери с уред
Толкова. Всички дискусии по темата са излишни. Всички актове без задължителния реквизит падат в съда.
Отделен въпрос е че дори из софия се движат каруци със силно затъмнени джамове, които няма как да отговарят на изискванията. Но предполагам са мицифайки, които като ги спрат минават с номера "колега, не ме занимавай с глупости"
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Затъмнени стъкла
Точно.slowtraveler написа: ↑22 Фев 2022 07:52 Изпитвана ли светлопропускливостта след монтажа на фолиото със съответен сертификат (че са сертифицирана лаборатория)? Това ме съмнява...
Аз съм 99.9% сигурен, че не го правят законно.
Няма как да поставиш фолио със сертификат, защото няма изискване самото фолио да отговаря на някакви норми. Важна е светлопропускливостта да е в граници и затова няма никакво значение, че някой бил ходил някъде си за някакво си обучение.
За да ти продадат нещо, някои фирми са готови да правят страшни глупости.
Само ги запитай да ти дадат информация на уреда, с който ти измерват светлопропускливостта, след това го провери тук и ще разбереш колко лъжат.
Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

Разход на дизелов автоматик ->

- Monster
- Автомобил: Rav4 PHEV, Zoe ZE40
- Благодарил/а: 156 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
Затъмнени стъкла
Аз знам за няколко случая на познати, които са ги спирали катаджии и са ги карали да си разлепят фолиата на място (на улицата). Случаите са от София и става въпрос за предните странични стъкла. За задните не мисля, че се прави проблем, тъй като е законно да са затъмнение (предвид, че и новите коли идват с определен процент затъмнени задни странични и задно стъкло).
-
Затъмнени стъкла
То може да те питат и лодка дали имаш в случай на наводнение и ако вържеш може и да те глобят. Както не еднократно вече е написано, кат имат уред с който мерят или би трябвало да имат. Който трябва да отговаря на някакви условия. Всичко друго е напълно незаконно и минава номера защото 90 % са нарушители и винаги има къде да се хванат мицифайките.