Мнение за Honda Civic!?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Аватар
andrian999999
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 1 път

Re: Мнение за Honda Civic!?

Мнение от andrian999999 » 06 Дек 2012 23:14

Scott написа:
Japanese_fever написа:Защото всичките БМВ-джии се барат голяма работа, големи дрифтъри...
На пътя винаги бих предпочел някой който е 'пробвал' колата си (и естествено себе си) на какво са способни, отколкото някой който иначе е най-внимателния шофьор, но хабер си няма как да реагира в екстремна ситуация. Първите са предвидими в реакциите си, а вторите са като 'маймуна с граната'.
аз съм на твойто мнение 100% :thumbsup:
професионален мапер

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas

Мнение от Japanese_fever » 07 Дек 2012 01:39

andrian999999 написа: не знам как с автомат може да задържиш колата на (примерно 2предвка) за да дрифтиш, по хубаво нещо от сняг + задно няма, незнам за кво стискаш палци

BMW-то със сигурност има Tip Tronic и може да си го караш на която предавка искаш до прекъсвач,
което м/у другото е много идобно за да ползваш скоростите като спирачка през зимата.
Работата е там, че едно такова БМВ на по-дълбог сняг почва да трака, защото всички те му системи се активират - ABS, EPS, блокировка на дифа и т.н.
Въпреки че тези системи помагат на повечето пишман водачи да не се отрпят зимата.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

E60_Power

Мнение от E60_Power » 07 Дек 2012 21:58

andrian999999 написа:
E60_Power написа:Не се вълнувам особено от това, че колата не е е най-удачния избор за градски автомобил / това действително е факт /. В един момент започнах да правя прекалено тънки сметки, но все пак не всичко в този живот трябва да е практично, а от време на време трябва и да си доставяме удоволствие. Вече свикнах да сменям скоростите от волана, а това съчетано с леко дрифтиране дава голям кеф от карането! Разбира се, стискам палци да не натрупа много сняг :laughing6:
не знам как с автомат може да задържиш колата на (примерно 2предвка) за да дрифтиш, по хубаво нещо от сняг + задно няма, незнам за кво стискаш палци
Кутията в автомат steptronic, като има обция и за manual режим, т.е. ръчни скорости, макар, че този режим е далеч от класическата ръчна кутия. Когато говоря за снега, имам предвид да не натрупа преспи.

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas

Мнение от Japanese_fever » 08 Дек 2012 04:48

E60_Power написа: Когато говоря за снега, имам предвид да не натрупа преспи.
Аз пък си мислех, че нямаш зимни гуми и не можеш да караш на сняг. biggrin.gif
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
xpact2

Мнение от xpact2 » 08 Яну 2013 16:02

E60_Power написа:След изпадане в краткотрайно умопомрачение :laughing6: / Е класа, японски коли / сърцето не издържа на продължителната липса от "радостта от шофирането" и ..... BMW 330D Coupe, 2008г., 231 к.с., автомат. Изобщо не отговаря на потребностите ми, но както се казва - един път се живее. Наздраве!
Аре честита да ти е, аз лично си взех за коледа БМВ 118д 2009г. автоматик 143 к.с. и също е много добро като градски автомобил, единственият недостатък е задното, но чак тази година започнаха да правят единички с Хдрайв. БМВ-то се държи изключително добре със системите, имал съм и Е36 преди, разликата е огромна. Все пак за снега РАВ4-ката е по-добре.
Toyota RAV4 2003 VVT-i

BMW X3 2013 30d

mitoko

Мнение от mitoko » 10 Яну 2013 10:31

:help: малее тука станало БМВ форум.... drool.gif

Аватар
andrian999999
Благодарил/а: 1 път

Мнение от andrian999999 » 10 Яну 2013 11:53

xpact2 написа:
Аре честита да ти е, аз лично си взех за коледа БМВ 118д 2009г. автоматик 143 к.с. и също е много добро като градски автомобил, единственият недостатък е задното, но чак тази година започнаха да правят единички с Хдрайв. БМВ-то се държи изключително добре със системите, имал съм и Е36 преди, разликата е огромна. Все пак за снега РАВ4-ката е по-добре.
Задното предаване хич не е недостатък а даже преимущество, 1-цата за мен е перфектния семеен автомобил много ми харесва Икономичен , компактен, става и за градско и за дълги пътувания , и най-важното когато искаш може да излезеш вечер и да се попързаляш
професионален мапер

Аватар
xpact2

Мнение от xpact2 » 12 Яну 2013 19:42

Задното предаване хич не е недостатък а даже преимущество, 1-цата за мен е перфектния семеен автомобил много ми харесва Икономичен , компактен, става и за градско и за дълги пътувания , и най-важното когато искаш може да излезеш вечер и да се попързаляш

Eденичката, че пълни душата пълни я !!! :thumbsup: Върви бързо като 5-чка БМВ 530 и двете ги дават около 7.8~7.9сек до 100км, което е така, но за разлика от 5-чката гори 2 пъти по-малко дизел. Супер е !!! Почти няма кой да ме мине по пътя.

Виж обаче семейна кола не е, по-скоро е ергенска или келешка като от класа на Ауди А3 или Гоуф. Аз обаче вече съм улегнал тип cool.gif , жена деца туй-онуй wink.gif , бегачки не ми трябват, 1-чката беше мечта на жената.

Идеалната кола за мен е : Toyota FJ Cruiser (Land Cruiser не ми харесва), BMW X1, Toyota 4Runner или Lexus 400h, в този ред.
Toyota RAV4 2003 VVT-i

BMW X3 2013 30d

Публикувай отговор