El Camino написа:Аз (въпреки, че нямам за цел да започвам дори градивен спор в случая) съм все още на мнение, че МС не може да се доближи като усещане до сток ЕКУто и за това много искам някой да ме опровергае biggrin.gif.
Чесно казано, ако сам си правех "swap"-а, най-вероятно щях да ползвам сток ЕКУ-то поради една проста причина: НИЩО НЕ РАЗБИРАМ от насройки на афтърмаркет компютри!
Според мен основният (понякога повече от достатъчен) "плюс" на фабричното ЕКУ е, че крайният резултат се знае предварително и е гарантиран.
От друга страна почти всички модифицирани (или с по-сериозни амбиции) автомобили използват някакъв "aftermarket ECU". В моят случай - това е MS. Не съм достатъчно компетентен за да мога да направя пълен технически и функционален SWOT анализ на сток ЕКУ, Мегаскуирт и всички други алтернативи на "stand alone management system", но аматьорските ми впечатления се свеждат до следното:
MS е доста "flexible", отчита и изобразява много информация, "оpen source" е, което го прави достъпен и непрекъснато се развива, и не на последно място - при "engine swap" с друг двигател (примерно пак 16v) промените по "harness"-а са значително по-малко.
Както споменах, основният му проблем е настройката. Аз мисля, че Асен се справи повече от чудесно.

Колата работи много добре и въпреки, че не върви както се надявах, то здраво й се кефя. biggrin.gif Двигателчето изглежда балансирано. Може и да се заблуждавам - но чувствам по-плътен въртящ момент, а и разполагам с около 1000 смислени оборота в повече, което за мен определено е от значение при дрифт.
El Camino написа:Звука как е?

Уф, ужас е

- основно заради аспухната система и липсата на гарнета. Възнамерявам да слагам тапа, а ако и тя не помогне - резонаторно гърне. Плюсовете на добра (в повечето случаи и шумна) аспухна система всички ги знаем. Но минусите за мен са 2 основни:
1. Чуват те надалеко - привличаш внимание, съответно дразнения (ако се кефиш на някой завой по-дълго време) и познай кой идва след няколко минути да види що за купон си си организирал
2. При гонка си издаваш стила шофиране и някои маневри
Аз лично предпочитам тихи коли - по-цивилизовани "слийпъри"

Не мисля, че за 5 к.с. в моя случай си струва, защото напоследък ми е все по-трудно да си намирам места за каране.