► Виж съдържание
Офтопик
Ако това ви успокоява - на повече от двойно по-скъп от Королата автомобил всичко бе ЛЕД (и ксенон за основните фарове), включително всички интериорни крушки, предни мигачи, мигачи в огледалата подсветка на номер и т.н. (задният габарит май бе някаква газоразрядна фигурна лампа)...
С изключение на долните стопове (третият също бе ЛЕД) и задните мигачи, които си бяха обикновени крушки с нажежаема жичка... Да, и за мен е идиотия да спестиш точно от тези важни крушки, ама така е решил производителя... Вероятно не е успял да сертифицира (на време) другото - не знам... Маздата ми бе със светодиодни стопове и габарити, ама мигача пак бе с нажежаема жичка... Много странни 'дизайнерски' решения...
Сравнение между Тойота и ВАГ групата (и по принцип немските автомобили) на тема 'екстри' не е коректно...
Просто стратегията на японците и на германцие е различна - японците предлагат няколко добре подбрани нива на комплектация и практически почти нямаш бягане от тях - нямаш възможност за свободен избор на друга комбинация екстри... Немците ти продават автомобил без нищо (някои дори нямат жабка

), ама ако искаш - почваш да добавяш екстри от дълъг списък. И цената набъбва мнооооооого....
На времето бях решил да си направя комплектация на БМВ... И някои неща изглеждаха много примамливи... От рода 'автоматични дълги светлини' за около 160лв... Само дето тази опция можеш да я избереш само ако преди това си взел например навигация на 9000лв
При японците комплектациите са много добре подбрани според търсенето - поне при мен винаги съм успявал да подбера почти 'идеалната' за моите изисквания комплектация... А когато произвеждаш масово автомобили с една и съща комплектация цената логично спада и е по-евтина от варианта, при който избираш екстрите една по една и ти правят автомобил 'за теб'...