Доставка на НОВИ автомобили 2022 - срокове и процедури ?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Заключено
Аватар
venciru
Автомобил: Corolla 1.6 CVT 2020
Благодарил/а: 45 пъти
Получена  благодарност: 13 пъти

Мнение от venciru » 26 Юли 2023 11:44

При нас - "поръчката" беше направена от мен. Капарото също беше платено от мен. Но колата е записаха на жена ми, понеже тя беше лизингополучателят. Нямаше никакъв казус и не искаха "доказателства", че ми е жена :D .
Забравих да пиша - плащането го направи тя цялата суна, а аз за капарото (което тогава беше смешно) получих гумени стелки и гумена стелка за багажника tongue.gif
Вярно, че беше 2020 и колата дойде за няма три месеца.
Горното е изцяло мое лично мнение, с което не ангажирам никое друго лице. И казаното от мен в никакъв случай да не се счита за категорична препоръка и/или провокация към други лица.
Corolla 1.6 CVT 2020 132hp бивша; DS7Crossback 2.0 2020 180 hp

xm_net
Получена  благодарност: 4 пъти

Мнение от xm_net » 26 Юли 2023 14:11

WoLF написа: 25 Юли 2023 23:41 А капарото как е документирано? Независимо как го наричат, дори и устната уговорка се счита за договор. Зависи адвоката колко е добър tooth.gif
Капарото се води депозит, възстановиха ни го на следващото плащане (Toyota прави транзакции във вторник и четвъртък) без никакви условия. Днес си взехме новият автомобил от друга марка, на всички чакащи пожелавам търпение! :cheers:

Аватар
ivied
Автомобил: Yaris Cross
Благодарил/а: 8 пъти
Получена  благодарност: 10 пъти

Мнение от ivied » 26 Юли 2023 21:25

Да, споделя впечатления от днес - в Германия. Провициален дилър - средно голям. Представител на Тойота и Хюндай. Ами имат си в наличност всичко, квото ви душа сака... От Айго до Лексъс h450... От 16-70.000 €
Предполагам, че който плаща в брой/на куп/кеш/ на ръкойку/ няма дилема да чака автомобил в БГ... Ами ще си го вземе от Европа.
Значи чакането е свързано с налични/поръчани/очаквани бройки за лизинг/финансиране в БГ - доколкото разбирам.
А иначе лихвата и тук пак е 5,99%...

И въпроса според мен (също) е - защо се измислят някакви зондер - специални модификации за БГ ли, за Балканите ли - а не разпостранените в Европа нива на оборудване ?

Така, че да попълват запасите си БГ дилърите/ или дилъра ако е един - от заседялите тук... Защото имаше бройки от 2-3 месеца поне...

P.S. Поръчах си оригиналния комплект гумени стелки - 60 €
И уред за защита с/у едни гризачи - малки невестулки - дето тука се врът където не им е работа между кабели и изолация - за всеки случай - 81 € - с монтажа ще излезе 120 €
По света има все по-малко мотики, върху които не е стъпвал човешки крак.
Какво е жизнен опит? Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 27 Юли 2023 07:50

На кораба в Холандия имало предимно Мержедеси и нямало Тойоти и Рено... Почти 3000 автомобила...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
FearSoft
Автомобил: Corolla Hybrid 1.8. Tук е!
Благодарил/а: 63 пъти
Получена  благодарност: 100 пъти

Мнение от FearSoft » 27 Юли 2023 08:16

Аз имам чувството, че предвид инфлацията и повишените цени някак си се опитват да ни откажат нас, с по-ниските оферти. Да ни свърши търпението и да си продадат колите на по-висока цена. Няма да се очудя да пропуснем модел 23-та и от 22 да ни прехвърлят на 24. С по-висока цена.
Знам, че звучи твърде конспиративно, но без ясна информация човек е склонен да влиза в такива размисли... ermm.gif
Toyota Corolla 1.8L (HEV Special), Ex+, MC23

Аватар
itzoa
Автомобил: Yaris Cross Hybrid 2023
Благодарил/а: 68 пъти
Получена  благодарност: 54 пъти

Мнение от itzoa » 27 Юли 2023 08:49

Онзи ден в Търново шоурума беше пълен с автомобили. И още няколко нови навън. А преди година като поръчвах беше пустош. Така че явно навсякъде е почнало да се пълни.

nino_mihov@abv.bg
Благодарил/а: 24 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти

Мнение от nino_mihov@abv.bg » 27 Юли 2023 11:32

FearSoft написа: 27 Юли 2023 08:16 Аз имам чувството, че предвид инфлацията и повишените цени някак си се опитват да ни откажат нас, с по-ниските оферти. Да ни свърши търпението и да си продадат колите на по-висока цена. Няма да се очудя да пропуснем модел 23-та и от 22 да ни прехвърлят на 24. С по-висока цена.
Знам, че звучи твърде конспиративно, но без ясна информация човек е склонен да влиза в такива размисли...
Абе съмнява ме, поръчал съм РАВ4 Стайл Хибрид декември миналата година и преди няколко дена изтеглих от сайта ценоваталиста и на нея пише -ЦЕНИ 2024Г.

Аватар
FearSoft

Мнение от FearSoft » 27 Юли 2023 12:31

Хубаво, ама не мен цената по поръчка ми е 52 бона, а актуалната в момента е малко над 60. Та, ако се откажа (както някои вече правят) и колата дойде все някога - ето ти едни 8 бона плюс. И за дилъра добре, и за продавача по-голяма комисионна... Не знам 2024 какви ще са цените, но не вярвам да паднат. В най-добрия случай ще останат същите. Ама като им набутат непожелани екстри и готово, цената порастна :whistle:

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 27 Юли 2023 14:32

В момента има бензинови Корола седан и хибридни C-HR с ценова отстъпка и бърза доставка до месец. Който е на зор има варианти.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
ivied
Автомобил: Yaris Cross
Благодарил/а: 8 пъти
Получена  благодарност: 10 пъти

Мнение от ivied » 27 Юли 2023 14:47

Промоциите и финансирането в момента в Германия
C-HR - (е без първоначална вноска)
през юни/юли бяха други модели

https://www.toyota.de/angebote-finanzie ... enangebote
Прикачени файлове
4t1.jpg
4t1.jpg (133.26 KiB) Преглеждано 1545 пъти
4т2.jpg
4т2.jpg (140.01 KiB) Преглеждано 1539 пъти
По света има все по-малко мотики, върху които не е стъпвал човешки крак.
Какво е жизнен опит? Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.

Аватар
FearSoft

Мнение от FearSoft » 27 Юли 2023 17:02

zi_zi_top написа: 27 Юли 2023 14:32 В момента има бензинови Корола седан и хибридни C-HR
Това е много хубаво, ама са ми над бюджета sad.gif Мога да се напъна, ама човек трябва да си знае лимитите. Все пак е движима собственост cool.gif

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 27 Юли 2023 21:41

Всеки сам си Преценя! 😉
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
FearSoft

Мнение от FearSoft » 28 Юли 2023 12:32

Току що се връщам от среща в "Тойота Тиксим" Пловдив. Агентът ми (мъж), едва ли не се обиди, че се срещам с друг, на малко по-високо ниво (жена) rolleyes.gif Но много по-отзивчива и ми отдели достатъчно време за обяснения и извинения, за разлика от моя, с който си приказваме много добре уж - майтапи, свойски разговори, но нищо конкретно като информация.
Оказа се, че проблемът е достигнал сериозни размери откъм клиентски оплаквания, рушене на имидж и т.н. Жената ми показа нейни имейли към ръководството, с които настоява за по-сериозно отношение, връзка с клиентите, разумни доводи и официални извинения за причиненото неудобство. За съжаление, без резултат до момента!
Разказа ми интересен случай, при който на клиент са продали налична, бензинова версия, докато чака поръчаната от него с ангажимента да я изкупят обратно и продадат на друг, след като неговата пристигне. Но човекът просто ги е подпалил отвсякъде, за разлика от повечето останали, които чинно чакаме нещо да се случи.
По принцип не съм конфликтен човек, но и на мен взе да ми се изчерпва търпението, макар и да имам какво да карам. Причините при мен са други, но няма да влизам в подробности.
В крайна сметка и агентите не знаят реалните причини за забавянето, което е още по-обезпокоително за името Тойота и по-специално за отношението към нашия пазар (България).
Видях и графика (поне актуалният към момента) и наистина срокът ми за получаване на колата е Октомври. Което означава 17 месеца чакане! Ако нещо пак не се промени.
Знам, че хората не са виновни и само обират негативите, но това по никакъв начин не ми стопля сърцето. За съжаление, за тези пари не мога да взема друг подобен автомобил, така че не ми остава друг избор, освен чакане. И горчивия вкус в устата... sad.gif

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 28 Юли 2023 13:03

Аз поръчах Корола Крос на 6 декември 2022 с прогноза за доставка 5 август 2023.
Получих я 2 месеца по-рано. В момента на влизане в производство ме информираха. После корабът се забави малко и предварителната прогноза около 20 май се "проточи" до 12 юни.
Нямам никакви забележки към ТМ АУТО ЗАПАД.
Мога да дам оценка 10/10.

GreenText-Pepe
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 5 пъти

Мнение от GreenText-Pepe » 28 Юли 2023 13:35

Сега към Пазарджик на магистралата засякох 4 автовоза с Короли Крос, ще има зарадвани.

Заключено