Нова Corolla E21 /2019 - / - обща дискусия и конкретни въпроси по експлоатация
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Toyоta corola 2019г.-въпроси.
За Андроид Ауто също съм с много големи резерви... Отдавна съм забравил къде си държа ключа на автомобила, а телефона ми обикновено е в някой джоб...
Да го изкарвам всеки път и да го включвам - няма нужда... Да го зареждам? Ако се наложи - имам quickcharge... А ако искам удобство - безконтактно зареждане.
Ама да вкарвам всеки път кабел в телефона за да имам някаква функция - айде няма нужда...
'Китаецът' ми има такива възможности, ама не си и играя да включвам телефона в него...
Да го изкарвам всеки път и да го включвам - няма нужда... Да го зареждам? Ако се наложи - имам quickcharge... А ако искам удобство - безконтактно зареждане.
Ама да вкарвам всеки път кабел в телефона за да имам някаква функция - айде няма нужда...
'Китаецът' ми има такива възможности, ама не си и играя да включвам телефона в него...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- urb
- Получена благодарност: 2 пъти
Аз ползвам навигация един два пъти в месеца, мога и да не ползвам. Но когато я ползвам е WAZE - трафик, камери на КАТ, патрулки, всичко ! Сега ако ми кажете че вашите навигации имат патрулите на КАТ евалла ви правя. Отделно има и други благинки. Иначе без да го свързвам телефона мога да стриимвам музика, отделно когато вляза в колата и вече е свързан на bluetooth. Nice,a? Ползвам си и Tidal (там имам акаунт).
Имам два телефона , за да ползвам които си реша - него свързвам и вече той е pair-нат. Без настройки без нищо. Автоматично. Следващия път без да го свързвам вече си работи.
Имам два телефона , за да ползвам които си реша - него свързвам и вече той е pair-нат. Без настройки без нищо. Автоматично. Следващия път без да го свързвам вече си работи.
Toyota Corolla E12 4ZZ-FE LPG
- slowtraveler
Днес WAZE-то на навигацията не ми показа патрулите по пътя около Плевен - явно не са минавали скоро други с Waze... И да- китаецът си е отворен и не му пука дали е Waze, или Google Maps...
За мен това е по-умното решение - достатъчно отворено...
За онзи автомобил, дето те дразнеше пък имаше афтърмаркет WIFI модул, който вземаше и даваше сигнал на щатния дисплей от и към телефона...
Натискаш и задържаш бутон на волана и се 'превключваш' към екрана на телефона (но може да го управляваш през щатния дисплей). Безжично - дори и да е в джоба ти телефона...
Което за мен е умното решение... Твърдо оплитането в кабели е стъпка назад...
- urb
- Получена благодарност: 2 пъти
Когато ми е безплатно не ми е стъпка назад. Предпочитам да си платя за 4х4, отколкото някаква навигация. Реално имам и два телефона в джоба и със една стойка от алиекспрес за 5 лева всичко е ток и жица.
Важното е да върши работа. И никакъв автомобил не ме е дразнил. Все ми е тая. Даже повечето време си карам королата набор '02. Скоро ще и честваме пълнолетие. Поздрави и наздраве ! След 4-5 години може и да си взема нова Корола и тогава ще го мисля. Много ми се иска следваща ми кола да е поне Plug in hybrid. За Tesla нямам пари, най-много да е Kona .

Toyota Corolla E12 4ZZ-FE LPG
-
- Автомобил: Toyota corola 2019
Съжалявам,че Ви прекъсвам разсъжденията.
Обърнахте моята тема с въпроси свързани с моето ниво-comfort в коментари и разсъждения,които не ме касаят.
Обърнахте моята тема с въпроси свързани с моето ниво-comfort в коментари и разсъждения,които не ме касаят.
- gimara
- Автомобил: Verso 1.8/CVT, 2016
- Благодарил/а: 49 пъти
- Получена благодарност: 111 пъти
Темата е за Тойота Корола 2019, има колеги, които ги касаят тези въпроси. Кой е пуснал темата е без значение.
Toyota Manuals/Сервизни ръководства/Ръководство на потребителя
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016

- nicktodorov
- Автомобил: велосипед
- Получена благодарност: 1 път
Колкото и да чакам този ъпдейт, аз не съм толкова заслепен.
Първо, че не ползвам Андроиди, но най вече защото нито Епълското решение, нито Гугълското имат всички екстри и интеграции като фабричните навигации.
Навигиране с Гугъл мапс/Уейз и т.н. през Андроид Ауто/КарПлей никога няма да ви покажат маневрите на дисплея пред волана или Хедъп дисплея. Не може да видите няколко неща едновременно както е Хоум-а на стандартната - аз например искам да виждам аудио, карта и Energy.
Отделно дори Гугъл мапс през Андроид ауто е доста орязано като екстри от това, което има на телефона.
И реално мога да направя сравнение на навогацията на Тойота (която всички по клипове из нета не харесват) и тази на VW групата (които пск тия същите от клиповете превъзнасят).
Да, VW имат по-добър интерфейс, обаче тук ме грабнаха следните неща, които правят чакането на Епъл Карплей доста безгрижно:
Имаме Гугъл ПОЙ сърч - дори даден обект/номер на блок и тн. да го няма в базата на Тойота, то го намираш щом го има в Гугъл.
Има търсене по координати - произволна точка по света намерена на мапс на компютър/телефон може да се зададе и от колата по нейноте координати.
Имаме Стрийт вю
Има някакви камери/радари за които пищи и показва
Имаме търсене на бензиностанции по цена взета от нета и вече проверено в 4 държави - цените бяха верни. Не знам от къде ги взима.
Имаме изпращсне на маршрут/дестинация от можилното приложение Toyota MyT - по този начин вчера ме закара до AirBnB в Загреб, а днес до хотел във Франкфурт...
----------------
Да споделя и нещо странно.
Вчера карах до Загреб през Сърбия със адаптивния КК на 120-125 или по-малко на ограничения. Духаше доста вятър. Разход по борд 7.4.
Днес Загреб - Франкфурт през Словения и Австрия. Минах през алпите, па макар и основно през тунели. Задавах по-високи скорости - 125, 135 и в Германия предимно 140 с инцидентни ускорения до към 170. А разхода 6.6...?!
Вчера бях с БГ и сръбски бензин, днес хърватски и немски. Може ли да е от това?
Първо, че не ползвам Андроиди, но най вече защото нито Епълското решение, нито Гугълското имат всички екстри и интеграции като фабричните навигации.
Навигиране с Гугъл мапс/Уейз и т.н. през Андроид Ауто/КарПлей никога няма да ви покажат маневрите на дисплея пред волана или Хедъп дисплея. Не може да видите няколко неща едновременно както е Хоум-а на стандартната - аз например искам да виждам аудио, карта и Energy.
Отделно дори Гугъл мапс през Андроид ауто е доста орязано като екстри от това, което има на телефона.
И реално мога да направя сравнение на навогацията на Тойота (която всички по клипове из нета не харесват) и тази на VW групата (които пск тия същите от клиповете превъзнасят).
Да, VW имат по-добър интерфейс, обаче тук ме грабнаха следните неща, които правят чакането на Епъл Карплей доста безгрижно:
Имаме Гугъл ПОЙ сърч - дори даден обект/номер на блок и тн. да го няма в базата на Тойота, то го намираш щом го има в Гугъл.
Има търсене по координати - произволна точка по света намерена на мапс на компютър/телефон може да се зададе и от колата по нейноте координати.
Имаме Стрийт вю
Има някакви камери/радари за които пищи и показва
Имаме търсене на бензиностанции по цена взета от нета и вече проверено в 4 държави - цените бяха верни. Не знам от къде ги взима.
Имаме изпращсне на маршрут/дестинация от можилното приложение Toyota MyT - по този начин вчера ме закара до AirBnB в Загреб, а днес до хотел във Франкфурт...
----------------
Да споделя и нещо странно.
Вчера карах до Загреб през Сърбия със адаптивния КК на 120-125 или по-малко на ограничения. Духаше доста вятър. Разход по борд 7.4.
Днес Загреб - Франкфурт през Словения и Австрия. Минах през алпите, па макар и основно през тунели. Задавах по-високи скорости - 125, 135 и в Германия предимно 140 с инцидентни ускорения до към 170. А разхода 6.6...?!
Вчера бях с БГ и сръбски бензин, днес хърватски и немски. Може ли да е от това?
Последно промяна от Akima на 02 Дек 2019 00:43, променено общо 1 път.
Причина: Слети мнения.Моля прочетете правилата и важните теми.Има бутон за редакция.
Причина: Слети мнения.Моля прочетете правилата и важните теми.Има бутон за редакция.
-
Не съм много съгласен с преименуването на темата ми и превръщане за общо ползване,но не ги решевам аз тези въпроси.
Запотяване на предно стъкло.Натиска се бутон "G".Включва се климатика,но скороста на обдухване си остава бавна.
А би трябвало да е на макс за бързо премахване на запотяването.Трябва ръчно да завъртя копчето "А",за да се усили.
Колата е с обикновен климатик,ако това има значение.В упътването не е описано как точно става.
Та въпроса е-защо при натискане на копчето за обдухване на предно стъкло не се включва вентилатора на макс?
Запотяване на предно стъкло.Натиска се бутон "G".Включва се климатика,но скороста на обдухване си остава бавна.
А би трябвало да е на макс за бързо премахване на запотяването.Трябва ръчно да завъртя копчето "А",за да се усили.
Колата е с обикновен климатик,ако това има значение.В упътването не е описано как точно става.
Та въпроса е-защо при натискане на копчето за обдухване на предно стъкло не се включва вентилатора на макс?
- slowtraveler
Ами сигурно защото:
Кое да реши с каква сила трябва да духа?
Относно бутоните G,A и т.н. - не знам какво имаш предвид, но конкретният въпрос дори не зависи от автомобила (също както и физичните процеси, предизвикващи запотяването на стъклата)...
При всеки автомобил за избягване на запотяване и по-бързо изсушаване принципът е един и същ - климатизацията в режим ВЪНШЕН ВЪЗДУХ (а не рециркулация), насочване въздушната струя към стъклата, включване на отопление и климатика (второто - за да изсуши въздуха)... Това многократно сме го обсъждали из форума....

-
"Кое да реши колко бързо да духа"-ами бутон G,който е за бързо изсушаване на предното стъкло.
Да,климатика се включва,но вентилатора си остава на бавна скорост.
Проверил съм с търсачката за подобен проблем и не ми излезе.
Обаче оставам с впечатление за хъса с който ми се отговаря.
Не ми харесва и това ще е последния ми пост в този форум.
Бъдете здрави!
Да,климатика се включва,но вентилатора си остава на бавна скорост.
Проверил съм с търсачката за подобен проблем и не ми излезе.
Обаче оставам с впечатление за хъса с който ми се отговаря.
Не ми харесва и това ще е последния ми пост в този форум.
Бъдете здрави!
- slowtraveler
Относно бутоните - неслучайно подчертах, че не знам какво имаш предвид под тези наименования и би било добре да покажеш например снимка какво имаш предвид... Не знаех, че през 2019 се предлагат Короли и с ръчно управление на климатика, а не климатроник...
Този прословут бутон G не е ли бутона за насочване на въздушната струя към челното стъкло, налична на всеки автомобил?
Т.е. команда за посока, а не за управление на силата на струята?
- stereo_man
- Автомобил: Corolla E210
- Благодарил/а: 8 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
Според мен отговора се крие във въпроса - при обикновения климатик силата на обдухване се настройва ръчно и няма опцията да си определя автоматично колко силно да обдухва в зависимост от зададената настройка. Предполагам че бутон G е да насочиш въздушния поток към предното стъкло, но без да завъртиш бутона няма как да тръгне максимално силно
Corolla E12;
Corolla E210
Corolla E210
- alexander79
На Опела имаше такъв бутон (колата бе с обикновен климатик) и освен климатикът и вентилаторът тръгваше на макс. Бутонът беше със същия символ като на сегашната с климатроник и изпълняваше задачата по същия начин.
Поразгледах темата и въпреки, че човекът няма намерение да пише повече тук, бих си позволил да му препоръчам да си прочете задълбочено инструкцията. Аз я погледнах и за да се случи очакваното от колегата, трябва да натисне не бутон G, а бутон I. Над него пише FRONT и има лампичка, която свети докато функцията е активна. Убеден съм, че при натискането на този бутон, освен климатикът ще тръгне и вентилаторът на максимална скорост.
Поразгледах темата и въпреки, че човекът няма намерение да пише повече тук, бих си позволил да му препоръчам да си прочете задълбочено инструкцията. Аз я погледнах и за да се случи очакваното от колегата, трябва да натисне не бутон G, а бутон I. Над него пише FRONT и има лампичка, която свети докато функцията е активна. Убеден съм, че при натискането на този бутон, освен климатикът ще тръгне и вентилаторът на максимална скорост.
Toyota Corolla 50th Anniversary 2017
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
При мен е същото - ако е зададена ръчна степен на обдухване бутонът за премахване на влага на предното стъкло не увеличава силата на духане, а се съобразява с избраната степен.
Това е коректният начин на работа в случай, че искаш да шофираш в този режим продължително без да причинява ураган.
За случая, когато искаш максимално обдухване си има степени на вентилатора или ауто. Което ауто е чудесно за постоянна употреба. Няма смисъл да настройваш ръчно, освен в случай че обдухваш предното стъкло и желаеш по-ниска степен.
Това е коректният начин на работа в случай, че искаш да шофираш в този режим продължително без да причинява ураган.
За случая, когато искаш максимално обдухване си има степени на вентилатора или ауто. Което ауто е чудесно за постоянна употреба. Няма смисъл да настройваш ръчно, освен в случай че обдухваш предното стъкло и желаеш по-ниска степен.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
- alexander79
Човекът няма климатроник, съответно бутон AUTO.
Toyota Corolla 50th Anniversary 2017