Докато няма персонална отговорност за професионални грешки на държавните и други служители - така ще е...
За мен решенията са две - частична персонална отговорност - т.е. например % от падналата наказателна отговорност до някакъв лимит (например 40% от заплатата)... Или пък пълен %, ама да си плаща персонално застраховка професионална отговорност..
Имали сме случай не с КАТ, а с данъчното.. Май бе някъде 1995г... Написан акт за 800х лева = 800х.марки, който бе обжалван, но за да продължи да работи фирмата - бе платен... Някъде около 1999г съда отмени идиотското решение на висша инстанция и ни върнаха 800х.лева... Деноминирани

Направихме софра с нощувка за скромната ни фирмичка (двадесеттина човека със съпругите) - парите стигнаха точно за това

Най-скъпото агне което съм ял
Преди две години отново се опитаха да направят същия номер - блокираха сметките за ДДС пак около същата сума. На основанието, че доставчика ни - световно известна германска фирма, не съществува, щото ДДС номерът му е бил сменен (според немските закони това е напълно възможно - просто те информират от коя дата ще е в сила новия ти данъчен номер)... Все едно някой да каже, че фирмата Тойота не съществува..
И инспекторката се хили - ами обжалвайте, аз ще си напиша, че е няма фирмата, нищо че сте представили документ от техния НАП за смяната на номера... И няма да ги попитаме по служебен път да се уверим дали наистина съществува..... Просто конкретната тъпа инспекторка (познавам я лично от преди това) явно никога не е осъзнавала какво значи да ти кажат, че дължиш почти милион лева, без да имаш ни най-малко основание..
Да, този път не платихме сумата, а направо повдигнахме въпроса към шефовете и, и въпроса се реши в наша полза още на ниско ниво...
Обаче това едва ли се е отразило на инспекторката - загубеното ни време за нея е изработено и платено... Пак от нашия джоб.