Икономически изгодни ли са хибридите? (разделена)

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Аватар
Not_active_user_1

Re: Икономически изгодни ли са хибридите? (разделена)

Мнение от Not_active_user_1 » 24 Юли 2014 23:44

На луд ли се правиш или наистина не те слуша главата? Казвам ти, че екстрите не са едни и същи, а ти продължаваш да си пееш твоята. Казах ти сложи допълнителните екстри, които има приуса на С4 и ела пак да си говорим за цени! Още ли не успя да схванеш, че П3 е може би една от най-богато оборудваните автомобили още в базата и стигнеш до най-високото ниво на оборудване. Има и такива екстри, които в никой друг автомобил ги няма, но ти си смучи от пръстите поредните простотии и се мъчи да залъжеш някой, че е както ти казваш. Аре като успееш да сложиш соларен панел на С4 ми се обади да им сравним цените! Гледам, че няма автоматично паркиране също. Гледам джантите 16-ки максимум в най-високото оборудване, а при мен на средното ниво са ми 17-ки. Е що тъй да те питам? Я им се обади на Цитроен сега да им кажеш как може такова нещо! biggrin.gif Виж ги и другите екстри! Разликата е просто очевадна, но не трябва да си слят.
А това с какво искаш да сравняваш П3 е лично твой проблем. Аз ти казвам, че П3 и С4 не са в един клас, а ти продължавай да си мислиш, че са.
И понеже очевидно не си запознат с различните класове автомобили, можеш спокойно да ги погледнеш тук:
http://de.wikipedia.org/wiki/Fahrzeugklasse
Знам, че сега пак ще почнеш с кухите си теории. Можеш да си ги спестиш. Хората са ти го написали. Ако нещо не ти отърва се обърни към тях и ги питай що е така. :whistle:

Аватар
BOz
Благодарил/а: 6 пъти
Получена  благодарност: 206 пъти

Мнение от BOz » 24 Юли 2014 23:50

prius 3 написа:На луд ли се правиш или наистина не те слуша главата? Казвам ти, че екстрите не са едни и същи, а ти продължаваш да си пееш твоята. Казах ти сложи допълнителните екстри, които има приуса на С4 и ела пак да си говорим за цени! Още ли не успя да схванеш, че П3 е може би една от най-богато оборудваните автомобили още в базата и стигнеш до най-високото ниво на оборудване. Има и такива екстри, които в никой друг автомобил ги няма, но ти си смучи от пръстите поредните простотии и се мъчи да залъжеш някой, че е както ти казваш. Аре като успееш да сложиш соларен панел на С4 ми се обади да им сравним цените! Гледам, че няма автоматично паркиране също. Гледам джантите 16-ки максимум в най-високото оборудване, а при мен на средното ниво са ми 17-ки. Е що тъй да те питам? Я им се обади на Цитроен сега да им кажеш как може такова нещо! biggrin.gif Виж ги и другите екстри! Разликата е просто очевадна, но не трябва да си слят.
А това с какво искаш да сравняваш П3 е лично твой проблем. Аз ти казвам, че П3 и С4 не са в един клас, а ти продължавай да си мислиш, че са.
И понеже очевидно не си запознат с различните класове автомобили, можеш спокойно да ги погледнеш тук:
http://de.wikipedia.org/wiki/Fahrzeugklasse
Знам, че сега пак ще почнеш с кухите си теории. Можеш да си ги спестиш. Хората са ти го написали. Ако нещо не ти отърва се обърни към тях и ги питай що е така. :whistle:
Твойта със соларен панел ли е?
Може ли на Приус да имаш стъклен таван?
Имаш ли опция за 18ки джанти?
Да не се окаже, че мога да сложа неща, които ти в Приус не може да сложиш, щом си толкова ербап.

Ти ми каза да се съобразя със средното ниво. Направил съм го. Написал съм ти цена на относително еднакви екстри. 17-ки джанти, навигации, плеъри, системи за подпомагане на паркирането, мониторинг на налягането в гумите и т.н., които мисля, че имаш.
Цената излиза 39к лева.
Как ще избиеш 11-те хиляди лева разлика?
Разход на електричарка -> Изображение
Разход на хибрид -> Изображение
Разход на дизелов автоматик -> Изображение

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 24 Юли 2014 23:55

Ужас! Наистина не те слуша главата. wacko.gif

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 25 Юли 2014 00:29

prius 3 написа:Ужас! Наистина не те слуша главата. wacko.gif
Ама и ти имаш нещо грижи с нея......Темата е дали Приусите са икономически изгодни,демек дали са връзват аритметиките да си го купиш в България нов и да го търкаляш като личен,а не служебен автомобил пет години.Всичко до тук показва че не е изгоден икономически.Сигурен съм че космическата совалка Чалънджър има в пъти повече екстри от Приуса,ама пък при нея съвсем не се връзват аритметиките.Пък и пада от време на време...... blush.gif
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....

mirott
Благодарил/а: 18 пъти
Получена  благодарност: 23 пъти

Мнение от mirott » 25 Юли 2014 09:44

prius 3 написа:
mirott написа:Момко, престани да сравняваш цени в Германия!
В България най-скъпия C4 e 43 307 лв(дизелов), бензинов е 40 819! Най-ниската цена на Приус е 48 150 лв!
Момко, колата съм си е купил от Германия и сравняваме с немската цена. Ако не си го разбрал се върни и чети! Но дори и за БГ, като говорим, ако се сложат всичките екстри, които има Приуса, пак цените стават на кантар. А и както споменах колите не са в един клас, за да сравняваме. По тази логика, защо не сравните DACIA SANDERO на LPG? Хайде да ви видя дизелджиите какво ще кажете с това сравнение! 2 пъти е по-евтина от С4 и харчи много по-евтино спрямо дизелите. Давайте, сравнявайте! :whistle:
Да ама пишеш в БЪЛГАРСКИ форум на Тойота!!! Аз пък ти написах цените в България!

Hursa
Благодарил/а: 26 пъти
Получена  благодарност: 169 пъти

Мнение от Hursa » 04 Авг 2014 19:18

Колеги защо сравнявате Ц4 с приус? Ц4 е класа на аурис – сравнете размерите. Сравнете го с аурис хибрид. Ц4 1.6 дизел с пилотирана скоростна кутия е 41690 лв високото ниво оборудване, разход според ситроен между 3,8 и 4,2 смесен цикъл (че разхода най-много гледаме:). Цената на ауриса (с хибридната отстъпка) 42950 лв. „Автоматика” на хибридния аурис е може би най-добрия като усещане в този клас автомобили, а и дори в по горния клас. И поддръжката му е по евтина от дизеловата Ц4. Но да, по скъп е от Ц4, ауриса. Но понеже това е класа на голфа, много издания така го наричат, сравнете хибридния аурис и с голфа. Хайлайн оборудването с 1,6 дизел със 7 степената скоростна кутия с автоматично превключване е 44420 лв, като даже хайлайн оборудването е сравнително бедно. Тук вече голфа е по скъп от хибрида, обслужването също, разхода според производителя 3,9. На aуриса 3,8 – пак според производителя му. Та защо да е неизгоден икономически хибрида, поне според сравнението с тези два модела?
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 05 Авг 2014 09:42

Ако ви се вижда малък C4 да вземем да сравним Примуса с DS4 biggrin.gif
Сори ама DS4 за мен е по-хубав от Примуса от всяка гледна точка . tongue.gif
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007

Hursa
Благодарил/а: 26 пъти
Получена  благодарност: 169 пъти

Мнение от Hursa » 06 Авг 2014 18:41

За по-хубав е въпрос на вкус. Според мен приус плюс е много хубав като вътрешно пространство и като външност, единствения ван който ми допада.
Но да сравним хибридния аурис и с пежо 308, събрата на ситроен ц4. Да не го сравняваме само с дизели, макар че двулитровия дизел автоматик е 48500, но все пак е по мощен – 150 кс. Да го сравним с бензиновия автоматик с двигател 1,2 за 42830 - 120 лв разлика с хибридния аурис, като поддръжката му струва колкото на хибрида, въпреки, че сервиза на пежо е един от най-евтините фирмени сервизи. Разхода му – доста нисък за мощността му е 5 на сто според пежо. Да го сравним и с аурис 1,6 безстепенен автоматик. 36990 за ниво luna, хибрида fancy e 39150 с хибридната отстъпка. 2200 лв по евтин, но при посочен разход 5,7 от тойота разликата му с хибрида ще се стопи след 2 години при сравнително малък годишен пробег, около 20000, само от разходите по горивото. Освен това fancy е по богато оборудван от luna. Поддръжката също е по-скъпа в сравнение с хибрида. Освен това в 90% от случаите хибрида ще се усеща като доста по мощен автомобил от бензиновия аналог, подобно на дизела.
Така че, за търсещите автоматик в този клас автомобили хибрида, според мен, е с много добро съотношение цена и поддръжка - отнесено към качествата му. И това в най-конкурентния клас автомобили, според автоизданията.
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid

baba_metca

Мнение от baba_metca » 20 Авг 2014 03:58

Ей това е, добре, че спряхте да сравняваете Приус с каквото и да било, защото реално според мен Приус за момента си е в собствен клас. Независимо, че по доста места го присъединяват към разни класове, аз като съм се качвал в Приус то няма нищо общо с нищо, само с него си. Няма как да се сравнява с Аурис или Авенсис, едното е по-малко с малко, но пък доста друса и скърца (говоря за първия Аурис), другото е по-голямо с доста и горе долу като возия е еднакво.

Така, че за мен сравнението е Аурис хибрид с Аурис или друг автомобил от класа на Голф. И тук излиза, че ако някой има да даде около ~44 000лв (тук включвам металик, аларма, каско, гражданска, данък и т.н. пари нужни за първоначалното закупуване)за автомобил от класа на Голф, то вече може да погледне и хибриден такъв. Ако обаче има с 10 000лв по-малко, си отива на Аурис 1.33 или там каквото друго си хареса от този клас. Сега някой ще каже да, мен Аурис 1,33 ми стига като екстри и всичко, пък ще си имам 10 000лв джоба да си ги правя каквото си поискам и ще е прав. Аз дори познавам такива хора, които си купиха чисто нов Аурис от първото поколение на страшната промоция за 24 000лв, айде ходи го сравнявай с хибрида. 20 000лв разлика са страшно много пари. Ама на тях това им стига, като двигател и като оборудване, плюс това да не забравяме, че все пак си е Тойота. Ако обаче, не ти стигат екстрите, искаш си нещо друго, повече, защото си свикнал, защото можеж да си позволиш, еми даваш повече пари и толкоз. Сега обаче някой ще каже, че за 44 000лв ще си купи човек нещо като Авенсис, така е. Ама моята съпруга кара Авенсиса само ако се наложи и вече няма на къде, по-голям и бил, в Ауриса се чувствала по-добре, не знам какво си и си кара Ауриса и това е. Т.е. има хора които ще си искат нещо като Аурис и ни повече, ни по-малко, но ще имат да дадат парите за топ оборудване. И според мен точно тези хора, вече имат възможността да карат и хибрид, защото за момента май, май излиза същото, а дори може и малко по-икономически изгоден да е хибрида. Сега е едно, след 6 месеца, може да се окаже друго, като влезем в 2015, защото хибридната преференция важи до края на 2014г.

IVOtuning
Получена  благодарност: 2 пъти
Обратна връзка:

Мнение от IVOtuning » 20 Авг 2014 12:38

Ще бъда благодарен на някой Приус фен да ми обясни/разясни "толкова" богатото оборудване на Приус/Аурис.
За Приус 2 няма смисъл да говорим, кажете ми за 3 поколение, моля.

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 22 Авг 2014 09:45

Е богато си е , сравнено с Айго примерно biggrin.gif
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 23 Авг 2014 00:25

IVOtuning написа:Ще бъда благодарен на някой Приус фен да ми обясни/разясни "толкова" богатото оборудване на Приус/Аурис.
За Приус 2 няма смисъл да говорим, кажете ми за 3 поколение, моля.
Аз на теб ще ти бъда още по-благодарен, ако ми покажеш модел с по-богато оборудване от П3 или поне, като неговото. За база вземаме базовите модели в БГ да речем, за да няма туй-онуй еди къде си предлагали това, а на друго място онова. Дай да ги видим аджеба колите с по-богато оборудване в този клас!
Пък за П2 наистина няма какво да говорим. Когато той излезе и започнаха продажбите му, другите производители не само не предлагаха такива екстри, но и дори в луксозните си модели ги нямаха някой. :whistle:

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 23 Авг 2014 08:37

prius 3 написа:дори в луксозните си модели ги нямаха някой. :whistle:
Тук ми стана интересно. Без да се заяждам, какво за първи път се среща при П2?
Преди: Авенсис 1.6 4АФЕ/1999г, Авенсис 1.8/2003г, Ярис 1.3 Авт/2004г, Авенсис 2.2Д4Д/2005г
Изображение

Аватар
BOz
Благодарил/а: 6 пъти
Получена  благодарност: 206 пъти

Мнение от BOz » 23 Авг 2014 15:08

Vesko написа:
Мисля, че самопаркирането за първи път се появи при Приус от този клас автомобили.
Разход на електричарка -> Изображение
Разход на хибрид -> Изображение
Разход на дизелов автоматик -> Изображение

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 23 Авг 2014 16:08

BOz написа:
Vesko написа:
Мисля, че самопаркирането за първи път се появи при Приус от този клас автомобили.
Но ставаше дори и за луксозните марки. Иначе е логично самопаркирането да се появи за първи път в автомобили с ел.задвижване. А и тази екстра май не се предлага в БГ... Както и доста други в приус и тойота като цяло. Адаптивният круиз контрол май не е в списъка с екстри за БГ например.
Преди: Авенсис 1.6 4АФЕ/1999г, Авенсис 1.8/2003г, Ярис 1.3 Авт/2004г, Авенсис 2.2Д4Д/2005г
Изображение

Публикувай отговор