Мнение
от baba_metca » 20 Авг 2014 03:58
Ей това е, добре, че спряхте да сравняваете Приус с каквото и да било, защото реално според мен Приус за момента си е в собствен клас. Независимо, че по доста места го присъединяват към разни класове, аз като съм се качвал в Приус то няма нищо общо с нищо, само с него си. Няма как да се сравнява с Аурис или Авенсис, едното е по-малко с малко, но пък доста друса и скърца (говоря за първия Аурис), другото е по-голямо с доста и горе долу като возия е еднакво.
Така, че за мен сравнението е Аурис хибрид с Аурис или друг автомобил от класа на Голф. И тук излиза, че ако някой има да даде около ~44 000лв (тук включвам металик, аларма, каско, гражданска, данък и т.н. пари нужни за първоначалното закупуване)за автомобил от класа на Голф, то вече може да погледне и хибриден такъв. Ако обаче има с 10 000лв по-малко, си отива на Аурис 1.33 или там каквото друго си хареса от този клас. Сега някой ще каже да, мен Аурис 1,33 ми стига като екстри и всичко, пък ще си имам 10 000лв джоба да си ги правя каквото си поискам и ще е прав. Аз дори познавам такива хора, които си купиха чисто нов Аурис от първото поколение на страшната промоция за 24 000лв, айде ходи го сравнявай с хибрида. 20 000лв разлика са страшно много пари. Ама на тях това им стига, като двигател и като оборудване, плюс това да не забравяме, че все пак си е Тойота. Ако обаче, не ти стигат екстрите, искаш си нещо друго, повече, защото си свикнал, защото можеж да си позволиш, еми даваш повече пари и толкоз. Сега обаче някой ще каже, че за 44 000лв ще си купи човек нещо като Авенсис, така е. Ама моята съпруга кара Авенсиса само ако се наложи и вече няма на къде, по-голям и бил, в Ауриса се чувствала по-добре, не знам какво си и си кара Ауриса и това е. Т.е. има хора които ще си искат нещо като Аурис и ни повече, ни по-малко, но ще имат да дадат парите за топ оборудване. И според мен точно тези хора, вече имат възможността да карат и хибрид, защото за момента май, май излиза същото, а дори може и малко по-икономически изгоден да е хибрида. Сега е едно, след 6 месеца, може да се окаже друго, като влезем в 2015, защото хибридната преференция важи до края на 2014г.