Покупка на Toyota Prius

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Заключено
Аватар
acf_prius

Re: Покупка на Toyota Prius

Мнение от acf_prius » 15 Юли 2013 18:12

SFINKS написа:А ти Приятел , ти карал ли си Ампера ? Не нали? Пак сериозно се изложи ...а уж ти били слабост електромобилите . Такава слабост са ти че даже не си отишъл да я покараш а е свободно достъпна за тест драйв .. Е тва е истински фен ..Аз съм я карал за разлика от теб и знам много повече за Амперата без да се пиша "фен" ..
В София , ако си я зареждаш от контакта имаш поне 50 км пробег без да включва бенз двигателя .
Ако не излезеш никога от София и караш до 50 км само на чист ел режим може и 1 литър бензин да не заредиш 10 години..
Уау, ПАК сериозно се изложих, чак ме беше срам няколко часа да пиша във форума Изображение Апропо - Приуса е свободно достъпен за тест драйв от години, да се беше качил да покараш един, а не да пишеш компетентни мнения на базата на "наблюдения от возене" Изображение И за пореден път те призовавам да спреш с тая плоча, че се изтърка вече и май сам даже не си вярваш - Приус 3 може да има 5/100 градско само с гигантско незнаене как се шофира хибрид. Но иначе ме кефиш как хвалиш регенерацията на Амперата, дето Приуса я има от години. Хахахах, яко Изображение
Изображение

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 15 Юли 2013 18:31

acf_prius написа:Приус 3 може да има 5/100 градско само с гигантско незнаене как се шофира хибрид.
Vinagi sum si mislil che ideiata na "umnite" koli iili ekstri po tiah e da namaliat znachenieto na faktora zadkormilno ustroistvo, a ne da go uvelichat. :)
Преди: Авенсис 1.6 4АФЕ/1999г, Авенсис 1.8/2003г, Ярис 1.3 Авт/2004г, Авенсис 2.2Д4Д/2005г
Изображение

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 15 Юли 2013 18:58

SFINKS написа:На магистрал нито приус нито ампера могат да бият по разход един най-обикновен дизел .
Затова и хибридни камиони няма , няма и да има докато има дизел .
No puk dizelovite lokomotivi sa hibridi. Makar i posledovatelni i s lipsa na akumulatori:)
Преди: Авенсис 1.6 4АФЕ/1999г, Авенсис 1.8/2003г, Ярис 1.3 Авт/2004г, Авенсис 2.2Д4Д/2005г
Изображение

петър

Мнение от петър » 15 Юли 2013 19:03

Сфинкс,все пак имай предвид,че 16 kw/h са си 4.8-5лв на ден,така че пак си има разходи.

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 15 Юли 2013 20:54

SFINKS написа:Prius . Явно ще трябва да се примиря и да ти го обясня по най-лаишкят и просташки начин ...
Явно по друг начин няма да стане..

На магистрал нито приус нито ампера могат да бият по разход един най-обикновен дизел .
Затова и хибридни камиони няма , няма и да има докато има дизел .

В града , първите 100 км Амперата харчи ток за 2 лева и петдесет стотинки и нула литра бензин .
При всекидневна стандартна употреба , ходене на работа , до магазина и т.н. преход до 100 км за София е предостатъчен освен ако не си такси, Амперата харчи ток в левовата равностойност на 1 литър бензин , затова и чисто хипотетично казваме че харчи 1/100 ..
Като се прибереш , бодваш я в контакта на нощна тарифа и сутринта пак бензиностанциите го духат ...Ако не излезеш от града може и да не заредиш никога на бензиностанция

Примуса който ти имаш харчи 5/ 100 в София , Плъг ин Приус може да мине само на ток 18-20 км , и то със смешни параметри като мощност ускорение и тн. просто и ел двигателчето и батерият му са смешни в сравнение с на Амперата.

Сега дали ме разбра ,за съжаление по-просто няма как да го обясня ...
За градски условия , Амперата е 5 пъти по-икономична от Приус , на магистралата и Амперат и Приуса губят от най-обикновен дизел ...
По най-просташки и лаишки (по друг начин и без това не можеш) начин обясни защо Амперата е като Корса вътре? Защо излъга, че има в пъти по-голям пробег? Защо, като е такъв кютюк в буквалният смисъл (сравни теглата на Приус и Ампера може и в wikipedia) има меко казано смешен багажник? Такъв голям автомобил за теб градски ли е или не? Май не е? Ти обаче се мъчиш да убеждаваш, че е градски и изтъкваш преимуществата му в града, че уж нищо не харчел, а когато стане на въпрос за Приус се обръщаш, като фурнаджийска лопата и почваш да приказваш колко бил харчел на магистрала. Пишеш какви ли не глупости и се оплиташ в лъжите си вече тотално. Това, което пишеш за Ампера, значи един електромобил е перфектен за града и не е толкова скъп и изминаваш много повече км. с него. Вземаш го и си джиткаш. Нисан или Мицубиши предлагат такива, доказани и добри. Поредната ти лъже е че с Ампера ще минеш 100 км. на ток. На тестовете хората минават 40-50 км. Както и да е подробности, нали. А това за камионите, че нямало хибридни беше една от най големите ти простотии за деня. Той деня не е свършил още де и можеш да изръсиш и по-велики глупости. Пусни си търсачката и виж какви са най-големите камиони в света! Не са ли хибриди? Почти всички производители на камиони в света имат хибридни модели. Автобуси също. Даже Исузу, ако не се лъжа произвеждат хибридни камиони още 90-те г. на миналия век. Провери дали е така. Да не говорим, че вече и багерите и крановете ги правят хибриди. Ама от къде ли ще ги знаеш ти тези неща, като по цял ден ходиш да гониш и изпреварваш Приуси.
Ей ти малко линкове без да ровя, които ми излязоха на първа страница:
http://sofia-city.all.biz/kamion-lf-hybrid-g37395
http://www.ecogeek.org/component/content/article/1570
http://fakti.bg/technozone/28000-nai-go ... ski-kamion
http://www.liebherr.com/CR/de-DE/produc ... ure-metric
http://www.komatsu.eu/komatsu-technologies-hybrid.asp
http://www.youtube.com/watch?v=AnPE9F8Y_nA
http://www.volvogroup.com/group/global/ ... buses.aspx
http://www.google.de/imgres?um=1&rlz=1C ... 0,s:0,i:80
http://www.tfl.gov.uk/corporate/project ... /2019.aspx
http://www.hybridcenter.org/hybrid-transit-buses.html
Няма нужда да ми благодариш за лекциите, които ти изнасям и днес научи някой неща, които едва ли щеше някога да разбереш.

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 15 Юли 2013 21:18

Prius с всяко следващо мнение ми ставаш все по-елементарен, нещо взех да губя интерес ..То бива коне с капаци ама ...

Амперата е 5 пъти по икономичен от Приуса в града . просто има огромна батерия където се складира тока от нощната тарифа и като цяло е е тотално различна концепция .
На магистрала и Ампера и Приус губят от всеки дизел .
Приус vs дизел , лек превес на Приуса в града и то ако го кара някой с меки топки , и превес на дизела на магистрала, колкото по голяма скорост толкова по голяма разлика в полза на дизела
Ампера vs Приус , Амперата е в пъти по икономичен от Приус , респективно и от дизел в града и равен с Приус на магистрала където дизела е непобедим.
Ама Амперата бил с малък багажник , ама имал отблясъци от уредите , ама имал 2 седалки отзад а не 3 , какво да ти кажа приемам ги , може би и жабката на Амперата е по малка .. смешни доводи . За сметка на това Ампера е много по динамичен автомобил. Ще направи смешен Примуса във всяка една дисциплина , да не говорим че е zero emision в града ..

Амперата е уникален автомобил , Приуса е за наивници ,педали и старци.Ти си избери кое от трите си ..Надявам се да е първото или последното..

Петър , прочети от горе до долу всичко за Аперата няколко пъти и ще си отговориш на въпроса . Отнема време но си струва .16 кв/ч е целият капацитет на батерията , no реално използваеми sa около 10 кв/ч. сметни го по цената на нощната тарифа и виж какво се получава .
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 15 Юли 2013 22:22

Pisha ot chujd computer.Izvinianam se.SHTE GLEDAM DA NE SE POVTARIA DA PISHA NA M@jMUNIC@.........Za purvi pyt mi e ot 2009-ta.
Sfinks-e, molia te - prestani.Izlagash se.Ako dyrvish, shte ti kajem che Corolla,Yaris i Ampera sa naj-dobrite avtomobili na pazara.Aaaaa i sled AMG 5.5 cabrio.Predi me pita - AMG sym karal, ama ne znam kolko beshe.Znam che beshe nad 300 konia.ML nikakayv si.Byrza kola-fakt.
Ako edin den si pogovorim, sym siguren, che shte se razberem.Niamam sili da tropam po klaviaturata ,za da ti obisnia ochevidni neshta.
Naistina ne e losho da bydesh po-nepredubeden.Kakto men, primerno.Fakt e che HSD na Toyota ima nedostatyci.Fakt e che i niama drug proizvoditel, koto dori da se dobliji po pokazateli.Priemi fakta - Ampera i Volt (koito haresvam) biaha smachkani ot hibridite na Toyota.Absoliutno neosporimo.Na obshtia pazar.
Pomisli - ako chovek si kupuva elektricheska/hibridna kola - dali go vylnuva razhoda, prostranstvoto, cenata, i dali shte mu puka za uskorenieto do 100...I sledva narodnata pogovorka: "I nakraia vseki si kupuva Toyota"...
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

петър

Мнение от петър » 15 Юли 2013 22:45

Чак пък за педали,добра кола си е Приусчето,да го има човек в гаража е полезно,надежден е не му коства много поддръжката.
Човек имам чувството,че си на не повече от 25 години.Ако е така,след време като си четеш мненията направо глава ще те боли:))).
Иначе нали се сещаш,че не само нощем ще я зареждаш,може и докато си на работа и т.н.Схванах,че не винаги поема всичките 14 киловата,ок.

Аватар
acf_prius

Мнение от acf_prius » 16 Юли 2013 00:35

Vesko написа:
acf_prius написа:Приус 3 може да има 5/100 градско само с гигантско незнаене как се шофира хибрид.
Vinagi sum si mislil che ideiata na "umnite" koli iili ekstri po tiah e da namaliat znachenieto na faktora zadkormilno ustroistvo, a ne da go uvelichat. :)
Веско, не виждам как може да стане, когато задкормилното устройство дава газ, газ, газ и набие спирачки на светофара. Следва ново газ, газ, газ и при положение, че червения светофар се вижда от 200 метра, продължава да натиска газта, след което набива спирачки на 5 метра от светофара. Описвам ти как караше един истински бакшиш, който беше седнал зад волана на Приус 3 оня ден - викнах си едно такова такси и реших да го наблюдавам да видя как кара. Еми на такива не хибрид, ако ще електромобил да им дадеш - пак ще му изстискат всичко. И така беше цялото пътуване. Накрая го питам колко му дава и той ми показва с гордост и някакъв грейнал "Оооо, супер е разхода - 4,8". Тоя Приус е герой при такова каране да има такъв разход. Изображение

p.s. Сфинксче, трябва да имаш брутални комплекси, за да твърдиш, че Приуса била кола за педали, падаш вече наистина много ниско. Ама невероятно ниско. Но нищо - всички ти четат нещата и ти гледат сеира. Специален поздрав за теб със снимка отпреди минути. Ходих на кино и след като паркирах вкъщи, се сетих да ти цъкна нещо за спомен. Предполагам, че можеш да си сметнеш маршрут Мол-а на Опълченска/Стамболийски - жк "Хаджи Димитър". Част от първите пет минути са изкачването от паркинга и чакането на изхода за талоните за паркинга. Нататък, както ти обичаш да описваш подобен разход, съм карал все по инерция Изображение

Изображение
Изображение

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 16 Юли 2013 08:14

@acf Човека с газ спирачка кара с 4.8л/100, а ти имаш 5.1 л/100, знаейки как се кара приус :)

А на картинката дето си постнал средният ти разход е около 3.8л/100 по груби сметки.
Изображение

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 16 Юли 2013 10:39

Наистина е интересно как един майстор водач на Приус , има среден разход 5.1/100 ... а смотаният бакшиш дето не знаел как се кара Приус имал 4.8 / 100 ... Доста смешно.
Това е нещо като твърденията на Слоу че стигал по бавно като карал зад 300 коня автомобил , или на Владислав че GM вдигнали драстично цената за да увеличат продажбите на Ампера..

Колкото и да го дъвчем Примуса харчи 5/100 в София и то при шофиране стил бакшиш или стил мека китка .Ако го карам Аз ,няма да е по малко от 6-7 , просто при мен няма вариант за педалско шофиране , всеки един автомобил го карам близко до максималните му възможности , пък бил тоя Ярис или AMG ..
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 16 Юли 2013 11:31

SFINKS написа:.... Това е нещо като твърденията на Слоу че стигал по бавно като карал зад 300 коня автомобил .....
Отказах се отдавна да коментирам по темата - не виждам смисъл, щом дори това не можеш да проумееш....
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
acf_prius

Мнение от acf_prius » 16 Юли 2013 11:34

Наистина е интересно как иначе такива именити майстори-експерти по Приус не могат да направят елементарна разлика между Приус 2 и Пруис 3, където разликата в разхода е МИНИМУМ литър-литър и половина/100. Дотогава ще трябва да обяснявам, че аз съм с по-старото поколение, а новите са по-икономични. Изображение Освен това в 90% от случаите аз паля, тръгвам и минавам 5-6 километра, след което съм стигнал. Докато бакшиша кара цял ден и цял ден ползва икономията на гориво, която е след първоначалните 5 минути. Мислех, че тези неща са елементарни и вече сте ги научили. Още нещо, което да обясня? Или ще продължавате с излагациите? Изображение
Последно промяна от acf_prius на 16 Юли 2013 12:19, променено общо 1 път.
Изображение

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 16 Юли 2013 12:13

slowtraveler написа:
SFINKS написа:.... Това е нещо като твърденията на Слоу че стигал по бавно като карал зад 300 коня автомобил .....
Отказах се отдавна да коментирам по темата - не виждам смисъл, щом дори това не можеш да проумееш....
Явно излиза че Аз не съм разбрал , нали така ?
Хайде обясни ми по който искаш начин , как ще гониш много по-бърз от теб автомобил , ще даваш яко газ за да не го изгубиш напред, ще изпреварваш постоянно , и накрая ще стигнеш с по-ниска средна скорост ( тоест по бавно като време ) , от варианта да караш сам,без да си даваш зор и на теб и на автомобила , с 2 литра по-нисък разход , при същият този трафик и тн. И двата начина на шофиране за абсолютно една и съща отсечка , при абсолютно еднкави останали обстоятелства.
Просто няма как да стане . Ако не съм прав ще го приема , само ми обясни как :)
И за да не се уточняваме още няколко пъти ,в твоят случй говорим за отсечка Шумен-В.Търново.
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 16 Юли 2013 12:24

acf_prius написа:Надявам се някой ден да успея да разговарям с нормален човек, който прави елементарна разлика между Приус 2 и Пруис 3, където разликата в разхода е МИНИМУМ литър-литър и половина/100. Дотогава ще трябва да обяснявам, че аз съм с по-старото поколение, а новите са по-икономични. Изображение Още нещо, което да обясня? Или ще продължавате с излагациите? Изображение
Бакшишите в София са с Приус 3 , и пак разхода им е 5/100 .
Сега ще ми разтягаш лукуми че не са се научили да карат сигурно .
99.9 % от такситата карат със стил на шофиране икономия на гориво , дали са приус , метан, газ, дизел или изгоряло олио все тая . Бакшишите са едни от най-икономичните водачи , просто им е такава работата , карат икономично има пари , карат неикономично няма пари .Бакшиша знае по-добре от всеки новоизлюпен собственик на Примус , че икономичното каране носи икономия не само на гориво , но и на накладки, гуми , окачване скоростна кутия,двигател и т.н.
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007

Заключено