Принципно е така. Прав си. Но единия ми е много добър приятел и би споделил подобна информация / неофициално /. Но и аз като колегата по-горе смятам, че тази история е измислена. БМВ 750 IL в локва и нов мотор. Айде, стига глупости. И скърцащата кутия ми звучи малко нелепо. Ама, кой знае!?BIS написа:Ти да не би да очакваш директора на "Продажби" и управителят да си признаят за такива случаи, и да ти кажат,че обслужването им е лошо. Нали се сещаш,че няма как да стане това.E60_Power написа:Колега dnedkov, тази история поне на мен ми звучи малко съшита с бели конци / преебан мотор от локва и скърцаща скоростна кутия /. Но, както и да е. Ако можеш, дай линк към конкретния коментар. Можем да проверим дали подобен случай касае обслужването в Камор. След проверка, ще постна инфо за разговорите ми с управителя на дружеството и директора "Продажби". Сигурен съм, че ако касае Камор, все ще се намери някаква следа за това, че случката е факт.
Разход на Приус 3
- Not_active_user_1
Темата нещо доста се измести в посока баварци и мержани. biggrin.gif
То няма лошо де, ама хайде като почнат да правят достатъчно икономични, бързи, иновативни, надеждни, хай-тек и на конкурентни цени автомобили, чак тогава да ги обсъждаме. До тогава те са затворена книга за мен. А за ВАГ добре, че не е станало на въпрос, че там какъФ филм е не е истина. laugh.gif
То няма лошо де, ама хайде като почнат да правят достатъчно икономични, бързи, иновативни, надеждни, хай-тек и на конкурентни цени автомобили, чак тогава да ги обсъждаме. До тогава те са затворена книга за мен. А за ВАГ добре, че не е станало на въпрос, че там какъФ филм е не е истина. laugh.gif
- Instruktor59@yahoo.com
Етоо, разговорът премина в по-технически, колегиален тон, с форумско съдържание - всеки казва своя опит, обсъжда се и се трупат обществено достъпни знания.
За съжаление (както каза колегата E60_Power) масова е практиката в БГ и в други страни, ползвателите да се опитват да икономисват пари от регламентни обслужвания. А на съвременните коли тези икономии излизат много по-скъпо. Доста пъти съм чувал от колеги, че изобщо не са виждали ръководство за обслужване и ползване на колата си, камо ли да са го чели. После марката или моделът не били сполучливи. [Когато си купувах антифриз за смяна, колега в магазина доста сериозно ми се присмя и пита къде ще го източвам стария, да дойде да го вземе]...
И сега, въпросът е, ако изпълнявам всички изисквания за смяна, почистване, донатягане и пр. и пр. на производителя, колко пари ще ми струват 100 000, а след това 200к км, включително първоначална цена, всички такси, данъци, сервизи, консумативи, случайно счупени части (след гаранцията), гориво и минус цената, за която ще я продам примерно на 200к? За предпочитаното от мен ниво на комфорт, пасивна/активна безопасност, проходимост, Vмакс. и др.
Такова сравнение е лесно и бяха го направили веднъж в Аутобилд. Тези резултати са меродавни относно колко ще ми струва/ми е струвал 1 км пробег в тези граници.
А когато ще си купувам и избирам марка и модел, тогава единствената надеждна информация е статистически вярната. А тя е, както каза колегата LEXUS, написана в немските авторитетни сайтове. Трудно някой ще ме убеди, че ТЮВ или АДАЦ са подкупени от японски "групировки" + Порше и за това от началото на 90-те години все слагат тези марки и модели в първите 15-20 по надеждност в различните категории по години...
Останалите приказки от рода "...На един приятел колата му се счупи на връх Коледа..." и пр. нямат стойност в разговор за надеждност на модели.
(А сега трябва да похарча едни пари, че антифризът ми е на 6 години...) biggrin.gif
За съжаление (както каза колегата E60_Power) масова е практиката в БГ и в други страни, ползвателите да се опитват да икономисват пари от регламентни обслужвания. А на съвременните коли тези икономии излизат много по-скъпо. Доста пъти съм чувал от колеги, че изобщо не са виждали ръководство за обслужване и ползване на колата си, камо ли да са го чели. После марката или моделът не били сполучливи. [Когато си купувах антифриз за смяна, колега в магазина доста сериозно ми се присмя и пита къде ще го източвам стария, да дойде да го вземе]...
И сега, въпросът е, ако изпълнявам всички изисквания за смяна, почистване, донатягане и пр. и пр. на производителя, колко пари ще ми струват 100 000, а след това 200к км, включително първоначална цена, всички такси, данъци, сервизи, консумативи, случайно счупени части (след гаранцията), гориво и минус цената, за която ще я продам примерно на 200к? За предпочитаното от мен ниво на комфорт, пасивна/активна безопасност, проходимост, Vмакс. и др.
Такова сравнение е лесно и бяха го направили веднъж в Аутобилд. Тези резултати са меродавни относно колко ще ми струва/ми е струвал 1 км пробег в тези граници.
А когато ще си купувам и избирам марка и модел, тогава единствената надеждна информация е статистически вярната. А тя е, както каза колегата LEXUS, написана в немските авторитетни сайтове. Трудно някой ще ме убеди, че ТЮВ или АДАЦ са подкупени от японски "групировки" + Порше и за това от началото на 90-те години все слагат тези марки и модели в първите 15-20 по надеждност в различните категории по години...
Останалите приказки от рода "...На един приятел колата му се счупи на връх Коледа..." и пр. нямат стойност в разговор за надеждност на модели.
(А сега трябва да похарча едни пари, че антифризът ми е на 6 години...) biggrin.gif
Каквото сам си направя, никой не може...
-
-
Хайдееееее пак започнахме с поклоните пред тойота. Не че са лоши коли, ама да определиш авенсис като хай-тек автомобил... А за икономията - всичко зависи от десния крак - яриса като го взема от жената и стават два символа преди запетаята. С електричката на Веско е същото 

SUBARU Outback 3.0 H6 2005
Toyota Yaris Sol 1.3 VVTi 2008
Toyota Yaris Sol 1.3 VVTi 2008
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Освен Яриса на жената си взимал и Лексуса на Веско?Ще им кажа да не ти ги дават-ти ще им съсипеш автомобилите.И всъщност въпрос към всички-КАКВО ЗНАЧЕНИЕ ИМА КАКЪВ Е РАЗХОДА НА ПРИУС 3,след като в БГ я има 20 продадени такива,я няма?И какво е общото между Приус3,БМВ,Мерседес и Лексус?gh0s7r1d3r написа:Хайдееееее пак започнахме с поклоните пред тойота. Не че са лоши коли, ама да определиш авенсис като хай-тек автомобил... А за икономията - всичко зависи от десния крак - яриса като го взема от жената и стават два символа преди запетаята. С електричката на Веско е същото
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Всичките са в категория МПС.nowyaris написа:....И какво е общото между Приус3,БМВ,Мерседес и Лексус?

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Да бе,ама девет страници за тоз разход-май нещо..... .Приус 3 на колегата си е супер от всякъде и ако някой ден пак се опарича (едва ли) ще си купя точно такъв,че жената да се спука от яд,нейната мама празнуваща......zi_zi_top написа:Всичките са в категория МПС.nowyaris написа:....И какво е общото между Приус3,БМВ,Мерседес и Лексус?
Понеже Мерцедес и БМВ правят основно неикономични, бавни, без иновации, ненадеждни и по-скъпи от конкурентите си автомобили, затова и общите продажби на двата им модела / Е класа W211 и БМВ Е60 / са над 2.8 млн. бройки за периода на производството им. Прекият им конкурент Лексус / мисля, че с модела Lexus GS / произвежда икономични, бързи, иновативни, надеждни, хай-тек автомобили на по-добра цена за потребителя, но продава по-малко. Що така, а? Нещо май пазара е сбъркан!?!?prius 3 написа:Темата нещо доста се измести в посока баварци и мержани. biggrin.gif
А кой аргумент да се използва? И какво им е на VAG? Да, надути са им цените и откровено казано ако трябва да избирам между нов Пасат и Авенсис, ще взема Авенсис-а, но те са продали над 8 милиона автомобила през миналата година, така, че очевидно не са съвсем леваци.Rudy написа:На твое място не бих използвал пазара като аргумент. Защото нали си наясно кой продава най-много? И като търговска марка и като модел?E60_Power написа:Що така, а? Нещо май пазара е сбъркан!?!?
Всеки търси различни неща в една кола, за едни моделите на Тойота са по-примамливи, за други на БМВ, а трети си го набиват с Дачия... Фактът, че Тойота все още съществува като производител и е между топ производителите говори достатъчно.
/офф
То и на всеки квартален генгста мечтата му е 316-ка с газово ама...
/офф
То и на всеки квартален генгста мечтата му е 316-ка с газово ама...
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Еврика! Тойота Корола - най-продаваният модел за всички времена. 

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.