ЗАСЛУЖАВА ЛИ СИ НОВА ЯРИС НА ЛИЗИНГ???

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Аватар
mitkoa
Обратна връзка:

Мнение от mitkoa » 22 Фев 2011 20:48

zi_zi_top написа:
nowyaris написа:....-един път се живее.
...и един път се мре!!! laugh.gif
laugh.gif
Събрали се пред потрара на Свети Петър американеца, французина и българина и чакали да им отворят. Дошъл Свети Петър и попитал американеца:
- Ти от какво умря?
- Ами нали знаеш ние в Америка с тези чийзбургери и паржени картофи диграх холестерол и умрях.
- Добре отивай в Рая. - казал Свети Петър.
- А ти от какво умря? - попитал Свети Петър французина.
- Ами нали знаеш нйе с кашата френска любов и докато карах жена ми да ми прави френска любов и се забих в едно дарво и умрях. - отговорил французина.
- Добре отиваи в Рая. - казал Свети Петър. - А ти момко от какво умря? - попитал и българина.
- А не, не Свети Петре, срам ме е да кажа. - огроворил българинът.
- Е хубава работа, от лекар, адвокат и Свети Петър срама няма, казвай сега.
- Не, не мога, много ме е срам наистина. - казал българинът.
- Е добре, тогава ще те пратя в Ада.
- Не, не ще ти кажа, Свети Петре, как умрях.
- Е хубаво айде казвай. - ядосал се вече Свети Петър.
- Еми взех си кола на лизинг и умрях от град.

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 22 Фев 2011 21:21

zi_zi_top написа:
nowyaris написа:....-един път се живее.
...и един път се мре!!! laugh.gif
То с нова или стара кола все ще се мре,така че по-добре с нова/кола,любовница,кредитна карта,заплата/ :thumbsup:

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 22 Фев 2011 21:48

mitkoa написа:...- Еми взех си кола на лизинг и умрях от град.
:thumbsup: laugh.gif :angel13:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

yaris133

Мнение от yaris133 » 23 Фев 2011 03:07

Мерси.Сега се чака да се оправят едни работи за да има финансите за първоначалната вноска.Сложни истории.Знам, че доста от вас може и да не са фенове на газ, но ми е интересно дали от Тойота предлагат фабрична газова, защото съм си казал, че газ няма да сложа на нова кола, но може би единствено ако се предлага фабрично и в зависимост от цената бих се замислил.Все пак ако ти иска някой 3 бона няма смисъл при положение, че на тия 3 бона добавяш още 2-3 и взимаш д4д..не, че 2-3 бона са шега работа де... :)

Аватар
mitkoa
Обратна връзка:

Мнение от mitkoa » 23 Фев 2011 10:24

Ярис+газова+семейство?
Тая кола само от 1 човек,само градско и то по много ли ще се кара?Щото, ако е семейната кола, за пътувания извън града, да кажат колегите с Яриси де,но аз не си представям къде ще си сложи багажа семейство в Ярис с газова уредба.
Аз съм с Аурис и като тръгна на почивка с приятелката ми пълним до горе багажника само за нас двамата, при все че не бих казал, че е от най-претенциозните и не влачи 2 гардероба с нас.С дете/деца не ми се мисли къде ще се трупа, а при фабрично по-малък багажник съвсем, а добавена и газова.....направо ще е подвиг.
Инак тук има много фенове на газовите, ще ти отговорят предполагам, но Тойота дори и да слагат газови, няма да е за 500 лв със сигурност.

Аватар
alexandargv

Мнение от alexandargv » 23 Фев 2011 10:39

Ходихме на ски в Италия двамата с баща ми и Ауриса го напълнихме догоре. Багажника целия пълен, в кутията на тавана освен, че сложихме ските сложихме и 2 сака+няколко торбички найлонови. Не знам в моя Ярис това всичкото как щеше да се събере, а да не говорим ако бяхме 3 или 4 човека, и в двете коли щеше да ни е тясно.
Не бих сложил газ на Ярис, според мен са прилично икономични.
Ако ще се вози цяло семейство в него мисля, че кутия на тавана е доста добро решение за багажа на всички, но така се вдига и разхода на гориво. За сравнение Ауриса е 1,6 и за 1200 км. само магистрали със средна скорост 120-130 км/ч показа среден разход 8,5 л/100км. с кутията отогре. Иначе мисля, че разхода се върти около 7 и нещо със същата скорост.
Toyota Yaris 2008 1.3VVT-i LUNA

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 23 Фев 2011 10:49

ако сте двама с ярис не виждам проблем, като се свалят задните седалки става микробус laugh.gif аз цяла квартира пренесох с яриса - бойлер, теревизор, кошара...вие за два сака ми говорите laugh.gif

gh0s7r1d3r

Мнение от gh0s7r1d3r » 23 Фев 2011 13:49

yaris133 написа:Мерси.Сега се чака да се оправят едни работи за да има финансите за първоначалната вноска.Сложни истории.Знам, че доста от вас може и да не са фенове на газ, но ми е интересно дали от Тойота предлагат фабрична газова, защото съм си казал, че газ няма да сложа на нова кола, но може би единствено ако се предлага фабрично и в зависимост от цената бих се замислил.Все пак ако ти иска някой 3 бона няма смисъл при положение, че на тия 3 бона добавяш още 2-3 и взимаш д4д..не, че 2-3 бона са шега работа де... :)
Добре де, а замислял ли си се, че 4-5 бона (колкото казваш е разликата до Д4Д) са 2 тона бензин - при разлика от около има няма 2 литра на 100 км., която се намалява и от по-високата цена на дизела, ще изминеш около 120 000 км. преди да си избил дизеловия двигател, само, че като сметнем и по-скъпото обслужване, може би сметките (така наум) отиват накъм 140 000. И си спестяваш всички евентуално възможни тревоги, проблеми и неволи, свързани с "хубавата" ни нафта - ЕГР-и, дюзи, клапани + мръзненето сутрин зимата + шанса някоя по-хладна сутрин да не запали. :) Грабвай 1.33 и не му мисли.

Едит: а за газ в тази кола, просто няма място, ако се използва за каквото и било друго освен пазарска количка или придвижване изключително из града. Освен ако не са само 2-ма души.
SUBARU Outback 3.0 H6 2005
Toyota Yaris Sol 1.3 VVTi 2008

Аватар
mitkoa
Обратна връзка:

Мнение от mitkoa » 23 Фев 2011 15:01

gh0s7r1d3r,
В това сравнение винаги се забравя по-високата продажна цена на старо на дизела след това.Т.е не трябва да избива цялата разлика.
Отделно, че все се говори за по-големите разходи за обслужване на дизела.....а май не е така.Последния път като се пускаха цени на обслужване на Ауриси ....нямаше съществена разлика.Специално за цената на обслужване най-добре да се пита Тойота и да се направи сметката.

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 23 Фев 2011 20:25

По висока цена на дизела на старо? Чушки.беше то едно време.Ярис на бензин ТЕРРА или ЛУНА/според възможносттите/си е ФАНТАЗИЯ.Каква газ при 5,5/100 среден разход .Пълен абсурд.Сметките на колегата за нов дизел са абсолютно верни за обслужване и пробег,да не говорим за 10 ст. на литър разлика в цената на вида гориво.Пък за грижите изобщо да не говорим при дизела.Яриса е перфектната кола за младо семейство.А и за по-старо-аз съм живия пример :thumbsup:

gh0s7r1d3r

Мнение от gh0s7r1d3r » 23 Фев 2011 20:47

По-висока цена на дизелови автомобили на старо беше допреди да ги накачулят с какви ли не простотии - ФАП-ове, ЕГР-и, калпави дюзи и т.н.
Дизела е за печки, камиони, багери и т.н. за колите има бензин :D

Аватар
mitkoa
Обратна връзка:

Мнение от mitkoa » 23 Фев 2011 20:53

Не е по-висока цената? На еднакво оборудвани автомобили, на една възраст, на еднакви км? laugh.gif
Може да има изключения.....но причината по-скоро е била бързащ продавач или нещо подобно.
Какви грижи за дизела?Я ми кажи че аз вече бая време не полагам никакви за моя.....да взема поне накрая да се грижа за него laugh.gif
За обслужването, ще пробвам да пиша един мейл на ТМ Ауто да видим дали ще отговорят и да видим "огромната разлика".В Гърция в Тойота много готино вървеха на едно информационно табло цените за обслужване.

gh0s7r1d3r

Мнение от gh0s7r1d3r » 23 Фев 2011 20:55

mitkoa написа:Не е по-висока цената? На еднакво оборудвани автомобили, на една възраст, на еднакви км? laugh.gif
Може да има изключения.....но причината по-скоро е била бързащ продавач или нещо подобно.
Какви грижи за дизела?Я ми кажи че аз вече бая време не полагам никакви за моя.....да взема поне накрая да се грижа за него laugh.gif
За обслужването, ще пробвам да пиша един мейл на ТМ Ауто да видим дали ще отговорят и да видим "огромната разлика".В Гърция в Тойота много готино вървеха на едно информационно табло цените за обслужване.
Не е огромна, но са си 100-тина лева разлика. А иначе, къде ги видя с по 4-5 хиляди лева разлика еднакви коли (особено в класа на Ярис) с различни двигатели?

Аватар
mitkoa
Обратна връзка:

Мнение от mitkoa » 23 Фев 2011 21:06

Не съм казал, че са 5 хиляди на старо.
Реално разликата в цената на ново е 4500.1500-да е разликата на старо - остават 3000.Значи стават 50, а не 100 000 км.

Аватар
BIS

Мнение от BIS » 23 Фев 2011 21:44

mitkoa написа:Не е по-висока цената? На еднакво оборудвани автомобили, на една възраст, на еднакви км? laugh.gif
+1 :thumbsup:

Публикувай отговор