[Разход на гориво] - Обща тема - потребителски данни за всички модели
след 210км/ч, като прочетох за 3.7л/100км и ми стана неудобно и замълчах. Всякакви приказки си имат граница.
VERSO FORTE D4D 2.2
www.red-vertex.com
www.red-vertex.com
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
ОХ,
отдавна не се бях смял така!
То не бяха разходи, то не бяха средни скорости. Момченца, що не спрете с плейстейшъните и не вземете да покарате малко, като от време на време се отбиете до някоя бензиностанция.
Ама не си мислете, че ви препоръчвам да си сипвате гориво, а просто за по кафенце. После ме издухайте по прекрасната ни, гладка магистрала с 250 км.
После ще си пишем по форумите.
Важното е майтап да става.
То не бяха разходи, то не бяха средни скорости. Момченца, що не спрете с плейстейшъните и не вземете да покарате малко, като от време на време се отбиете до някоя бензиностанция.
Ама не си мислете, че ви препоръчвам да си сипвате гориво, а просто за по кафенце. После ме издухайте по прекрасната ни, гладка магистрала с 250 км.
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
С 250 не знам, но с 220 на круиз контрол съм пробвал варненската магистрала в посока софия (само два завоя преди девня ме достраша) с авенсис 2.2Д4Д. До колкото на края на магистралата като изключих круиз контрола насвяткаха почти всички лампички по таблото до софия се прибрах с пътна помощ. До колкото пътната помощ около 3 я глобиха за превишена скорост около севлиево предполагам че си спомня случаяFido Dido написа:ОХ,

ПП: едно гадже много ме беше ядосало за да карам така. иначе си карам кротко.
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
бе сигурно е възможно...на мен последните 2-3 дни нещо ми стана, та карам с 50-60 км/ч, и разхода ми падна от 10.2 на 9.8...ше зема да карам с 30 да видим дали ше го докарам на 5 градско laugh.gifpolsun написа:И аз това си мислех като гледах какво е написал ма си замалчах, па при тоя разход дето го е дал от София до Русе ще е било Голямото Пътуване ако е вярно естественоTibi.B написа: Какви са тези разходи бе хора (с колко км караш???)![]()
![]()
3,7![]()
- martod
Недей, че ще се появи някой (Настрадин ходжаbachvarov написа:И предлага съвсем сериозно да писнем тема на кои, колко му върви автомобила:
1.Максимална скорост(газ до ламарина)
2.Средна скорост(кой колко кара)

СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
Десс, пробай на задна, чувал съм, че връща обратно в резервоара...desSs написа:бе сигурно е възможно...на мен последните 2-3 дни нещо ми стана, та карам с 50-60 км/ч, и разхода ми падна от 10.2 на 9.8...ше зема да карам с 30 да видим дали ше го докарам на 5 градско laugh.gifpolsun написа:И аз това си мислех като гледах какво е написал ма си замалчах, па при тоя разход дето го е дал от София до Русе ще е било Голямото Пътуване ако е вярно естественоTibi.B написа: Какви са тези разходи бе хора (с колко км караш???)![]()
![]()
3,7![]()

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
Продължава кръчмарското наддумванеbachvarov написа:И предлага съвсем сериозно да писнем тема на кои, колко му върви автомобила:
1.Максимална скорост(газ до ламарина)
2.Средна скорост(кой колко кара)
3.Ефективна скорост(при каква скорост е най-рентабилно да си караш колата).

Като си мъж ,отиваш на пистата ,караш ,даваш време и се вижда каде си

polsun написа:
Tibi.B написа:
Какви са тези разходи бе хора (с колко км караш???)
3,7
И аз това си мислех като гледах какво е написал ма си замалчах, па при тоя разход дето го е дал от София до Русе ще е било Голямото Пътуване ако е вярно естествено
бе сигурно е възможно...на мен последните 2-3 дни нещо ми стана, та карам с 50-60 км/ч, и разхода ми падна от 10.2 на 9.8...ше зема да карам с 30 да видим дали ше го докарам на 5 градско
Ами чак голямо не беше- тръгнах в 19.00 и в 00.00 бях там като спирах два пъти по пътя. Средната скорост беше около 70км/ч по компютъра. Общо взето си спазвах ограничениата и бях сам в колата
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Десс, да не си взела да караш по уреди/GPSdesSs написа:.....на мен последните 2-3 дни нещо ми стана, та карам с 50-60 км/ч, и разхода ми падна от 10.2 на 9.8...ше зема да карам с 30 да видим дали ше го докарам на 5 градско laugh.gif

Абе като си налях кафенцето се сетих реален случай от далечното минало...
По случайност - пак Пловдивската магистрала, но от Ст.Загора към Пазарджик.
Главното действащо лице - Опел Астра 1.4 карбуратор (докато бяха живи - 75коня).
С трима човека Астричката поддържаше по равното 210-215км/ч, а в баирите спадаше до около 200км/ч. Средна скорост не съм мерил, но по изчисления би трябвало да е около 180км/ч 'по уреди' ...
Средния и разход скочи на около 8.5-9.0л/100км...
Моля да не ме бъзикате - това си бе съвсем реален случай..
В последствие си минавах покрай полицаите със 180км/ч, а те въобще не ме забелязваха (викам си - сигурно доближавам скоростта на светлината и ставам невидим)...
Пък то какво се оказа- като сравних скоростомера с друг, излезе една грешка от 25% в показанието....
Явно дадената серия скоростомери е имала такъв проблем, защото имахме и друга Астра 1.6 моно инжекция, и на нея грешката и бе от такъв порядък. Не съм срещал друг автомобил с толкова голяма грешка в скоростомера. (колите бяха 92-93г...).
Ама нейсе - който се возеше с тази кола след това винаги я хвалеше - ' как вървяла тази кола'.

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008