Corolla E21 / Auris E21 - Поколение XII - /2019-2024/ - двигатели/задвижване и дизайн
-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 168 пъти
Новите Corolla / Auris Поколение XII - /2019- / - двигатели/задвижване и дизайн
Разликата между CVT и т. н. eCVT е много по-голяма от разликата между CVT и скоростна кутия (автоматична, ръчна или роботизирана). ЕCVT на тойота си има и своите недостъци - без съмнение. Няма как да се хвали само королата.
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
Не съм казал, че е съвършена! Както казах - няма пълно щастие. И мен към момента точно CVT-то ме кара все още да се замислям, но като сложа данните за ускорение и доускорение до тези на сегашната ми кола, Corolla-та е малко по-бърза, така че мисля ще го преглътна!
-
- Благодарил/а: 177 пъти
- Получена благодарност: 116 пъти
Четейки най-различни теми из форума си разсъждавам следното и стигам до извода- разбира се, че няма съвършена кола и пълно щастие. Разбира се, че за всеки е важно нещо различно- за някого да не му скърца интериора (купува си премиум кола за 50к в Евро и нагоре и се надява да не скърца......защото и там се наблюдава това, от личен опит го казвам с Мерцедес и БМВ), за друг да му е безшумна (купува хибрид), за трети да има типичното турбо-поведение (купува турбо-бензин или дизел от друг бранд), за друг пък да му е възможно най-евтино придвижването (слага АГУ) и т.н. И всеки си живее с избора и му се радва. За какво е това спамене из тия теми, все едно надпреварване и мрънкане и реплики от типа ''добре, че не си купих Корола, че гледам са боклуци'', така и не разбирам. Колеги, като не ви харесва изборът (в случая Королата) я продавате и си купувате това, което смятате за добре, или въобще не купувате такава. Ясно е, че всяка кола си има слаби и силни страни. Споменава човек веднъж негативния си опит, ако има такъв, и не дълбае в посока и не убеждавате всички останали, че виждаш ли са балъци, карайки ги тия коли. И не, много съм далече от това да защитавам сляпо марката, самият аз не купих Корола, защото не ми харесва външният вид на новата генерация и двигателната гама. Просто констатирам наблюдение и тип поведение, което за мен е безмислено. 

Toyota Corolla 1,6 Valvematic 2012 Luna Navi-> ех
Toyota Avensis 1,8 Valvematic 2017 Elegance MT
Lexus IS300h 2020 Luxury Line -> https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html
Lexus IS300h 2020 Luxury Line -> https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
► Виж съдържание
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
- Автомобил: Тойота корола
- Благодарил/а: 69 пъти
- Получена благодарност: 38 пъти
За какви говориш? Целтна не е спор или да те оборвам. Интересно ми е, дали има нещо което съм пропуснал?
Това, защо?
За разлика от другите, двигателя не работи ли винаги в оптимални обороти?

Не знам! С такова впечатление съм останал! Но иначе - да! Колкото повече мачкаш газта толкова повече вдига оборотите и работи на максималната мощност когато е необходимо. Относно спокойното и пенсионерското шофиране го отдавам на това, че хората не искат колата им да мучи и бучи и затова не я настъпват толкова!
- venciru
- Автомобил: Corolla 1.6 CVT 2020
- Благодарил/а: 45 пъти
- Получена благодарност: 13 пъти
Извиннявам се ако прекъсвам някакъв спор, ама да си попитам и в тази тема:
Мен ме интересува има ли възможност на нова keyless Корола Luxury (09.2020) да се направи така, че при гасене на двигателя и напускане на колата с картата в джоба, колата да се самозаключи? Много ми липсва тази екстра, на която бях свикнал с Лагуна купе
И няколко пъти вече я оставям незаключена........
Мен ме интересува има ли възможност на нова keyless Корола Luxury (09.2020) да се направи така, че при гасене на двигателя и напускане на колата с картата в джоба, колата да се самозаключи? Много ми липсва тази екстра, на която бях свикнал с Лагуна купе

Горното е изцяло мое лично мнение, с което не ангажирам никое друго лице. И казаното от мен в никакъв случай да не се счита за категорична препоръка и/или провокация към други лица.
Corolla 1.6 CVT 2020 132hp бивша; DS7Crossback 2.0 2020 180 hp
Corolla 1.6 CVT 2020 132hp бивша; DS7Crossback 2.0 2020 180 hp
-
- Автомобил: corolla e21 1.2t хечбек
- Получена благодарност: 9 пъти
CVT кутия, за обикновен двигател, е метален ремък между конуси, който при по-големи
натоварвания има тенденция да буксува и да прегрява маслото. От там са и проблемите
при тези кутии.
eCVT няма нищо общо с този тип, а е изпълнена с електродвигатели зацепени със зъбни колела.
Тук можеш да видиш как е при Тойота хибриди.
Изглежда, че предимството на хибридно задвижване не е динамиката, а
ниския разход. Корола 1,2т с 85кв е малко по-бърза от 1.8 хибрид с 90кв. Сравнение в реални условия, но е за C-HR.
- stereo_man
- Автомобил: Corolla E210
- Благодарил/а: 8 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
Според мен не може, но не съм 100% сигурен. Аз съм се чудел и как, ако излезеш с ключа при запален автомобил, си остава запален и може да си караш, дори и ключа да не е в колата. Не знам дали е направено на някакво разстояние или време да гасне?
Corolla E12;
Corolla E210
Corolla E210
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Пробвах ускорение 0-50 при мен. Защото на 50 изключва автоматично ЕВ-то. Резултат около 8.5-9 секунди.nicktodorov написа: ↑15 Фев 2021 14:31 Понеже доста хора тук твърдяха, че едва ли не се превземам и си ускорявала на ток нормално.
При 2 от опитите дори леко махах газта, защото ще ударя колата пред мен.
За това продължавам да твърдя, че ако е само за едно ускорение, батерията има необходимата мощ, за да потеглиш наравно с трафика, който трафик не потегля много по-бързо, както се опитваш да го изкараш.
Това прави ускорение около 1.5 м/с2, което като ускорение е заложено в WLTP-то. Демек колата ми отговаря на ускорението, заложено в тестовия цикъл.

Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

Разход на дизелов автоматик ->

-
- Автомобил: Тойота корола
- Благодарил/а: 69 пъти
- Получена благодарност: 38 пъти
Според дилъра в тойота, няма да загасне колата. Ако ще и до луната да отидеш без ключ. Което от към секюрити е сериозен пропуск според мен. Иначе при запален автомобил, не може да го заключиш с дистанционното, което е направено с цел да не я забравиш запалена, както ми се е случвало няколко пъти. Виж с ключ нямаш този проблем. Палиш си колата, заключваш с ключа и заминаваш.. Така я подгрявах онзи ден, че имаше 2 мм лед по стъклото а не исках да стържа. Е бях и на паркинг без да има кой да мине.. В София не бих го нправил.stereo_man написа: ↑16 Фев 2021 12:50 Според мен не може, но не съм 100% сигурен. Аз съм се чудел и как, ако излезеш с ключа при запален автомобил, си остава запален и може да си караш, дори и ключа да не е в колата. Не знам дали е направено на някакво разстояние или време да гасне?
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Това е с цел безопасност... Ако по време на движение ключа откаже и т.н. това да не те смути и да не попречи на предвидена маневра... Или пък да изгасне заради това ако си пустинята, снежна буря и т.н...stereo_man написа: ↑16 Фев 2021 12:50 Аз съм се чудел и как, ако излезеш с ключа при запален автомобил, си остава запален и може да си караш, дори и ключа да не е в колата
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 168 пъти
► Виж съдържание
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
- peterhr
- Благодарил/а: 8 пъти
- Получена благодарност: 31 пъти
- Обратна връзка:
Как се заключват тогава тези с безключово отключване?
Натиска се копче на дръжката на вратата?
Натиска се копче на дистанционното?
Че то нали идеята е да не се цъка нищо?
Натиска се копче на дръжката на вратата?
Натиска се копче на дистанционното?
Че то нали идеята е да не се цъка нищо?
Corolla E17, 2016г, 1.6 CVT
-
- Благодарил/а: 177 пъти
- Получена благодарност: 116 пъти
Когато ключът е в теб просто хващаш дръжката и колата се отключва, за заключване пипаш едни релефни чертички в основата на дръжката на вратата и колата се заключва. Цялата процедура можеш да я направиш и с копчетата на ключа, ако желаеш.
Toyota Corolla 1,6 Valvematic 2012 Luna Navi-> ех