Не е само това разликата. Sae30 има висок вискозитет при ниска температура и това би било проблем, ако въпросната косачка примерно я държиш навън и решиш да я палиш на -20 по някаква причина, вероятно няма да се наложи , но все пак трябва да се има предвид. Аз лично съм ползвал масло SAE90 в скоростна кутия, и мога да кажа, че резултата при -15 беше плачевен. Превключването на предавки в първите 1-2 мин е много трудно, а първото включване към първа или задна си беше приключение

Лично не виждам причина да се ползва single grade масло освен в случай, когато няма възможност за навременна смяна или режимите на работа са много тежки и маслото се цапа твърде бързи и това пречи на присадките в него да си вършат работата. Multigrade маслата имат предимство навсякъде освен при точно определени специфични режими на работа. Разбира се от производствена гледна точка single grade маслата са по-евтини , но това не означава, че производителя ги продава по-евтино. Има два начина за производство на Multigrade масло. Единия е да се ползва скъпо синтетично високовискозитетно масло, което е скъпия вариант, а другия е да се ползват полимери, което е масовия вариант. Полимерите поддържат добра течливост на маслото при много ниски температури, но пък има проблем с високотемпературните режими на работа, но за да се реши този проблем пък има други видове присадки. Като цяло няма универсално масло или ако имаше то щеше да е примерно 0W100 . Ще се държи супер като палиш на -30 и ще държи идеално докато дрифтиш на прекъсвач по пистата и го загравяш до 200градуса. Твърде много се вталявате с тия масла ми прави впечатление. Тия коли/машини няма да ги ползвате вечно, това че купувате скъпо масло и увеличавате живота на двигателя от 300к километра на 500к не променя нищо ,защото скъпото масло увеличава живота на агрегата, но в крайна сметка с разликата в цената на маслото можеш да си покриеш разходите за евентуалния ремонт. Нещо като ще ми пропаднат/изгорят ли клапаните , ако карам на газ. Еми сигурно ще се случи в някакъв момент , ама докато се случи тоя момент ще си спестил достатъчно, за да ги ремонтираш, че ще ти и остане.......Вместно да купуваш масло за 150лв по-добре купувай от 50 и го сменяй три пъти по-често, резултата ще е по-добър, че с тия новите схеми със смени на 30-40К километра е меко казано несериозно.