Финансов въпрос за обслужване

Публикувай отговор
Аватар
pepa_k

Мнение от pepa_k » 14 Яну 2009 18:58

Аз в събота си я взех. Моята за 3 дена я оправиха. В сряда им я оставих и в събота ми се обадиха. Но аз чаках като им дойде бронята тогава им я закарах, така че доставка не съм чакала на части, но пък междувременно един "джоган" ми застърга и предната броня (малко) та имаха още една щета за оправяне.

Ако имаш някакви проблеми с комуникацията там ми кажи, оказа се че единия майстор ми е познат и едното момче, което продава колите. Майстора е Тошко, а другия Митко. :thumbsup:
Toyota Corolla 1.6 VVT-i MMT

Аватар
Рошко
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 3 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Рошко » 14 Яну 2009 19:09

pepa_k написа:Аз в събота си я взех. Моята за 3 дена я оправиха. В сряда им я оставих и в събота ми се обадиха. Но аз чаках като им дойде бронята тогава им я закарах, така че доставка не съм чакала на части, но пък междувременно един "джоган" ми застърга и предната броня (малко) та имаха още една щета за оправяне.

Ако имаш някакви проблеми с комуникацията там ми кажи, оказа се че единия майстор ми е познат и едното момче, което продава колите. Майстора е Тошко, а другия Митко. :thumbsup:
Aз нямаше как да чакам да поръчат и тогава да им я карам, понеже застрахователите трябваше да минат на 2-ри оглед, за да се види какво е помляно отдолу и какво ще се поръчва. А след като са я разглобили, за огледа, аз няма вече как да си я взема и да я карам докато дойде частта

Аватар
Ael
Получена  благодарност: 4 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 15 Яну 2009 11:03

pepa_k написа:Ако имаш някакви проблеми с комуникацията там ми кажи, оказа се че единия майстор ми е познат и едното момче, което продава колите. Майстора е Тошко, а другия Митко. :thumbsup:
Митко е пич! Той и Живка (тя се махна вече) са най пеканите там.

1.6 VVT-i Ти пак кво си пострадал ? Оня ден си я купи и вече щети mellow.gif
Изображение1G-FE

Аватар
Рошко
Обратна връзка:

Мнение от Рошко » 15 Яну 2009 12:55

Ael написа:Днес и аз минах под ножа на Тиксим-а... Първо обслужване
Не ги знам Тиксим-а какви цени калкулират на труд, но днес се обадих да разпитам за цени на калобрани за Ауриса - обявиха ми цена 60 лева без ДДС предни и още толкова задни. Викам си к'во пък, не е Бог знае колко - ще ги дам 150 лв. Следващ въпрос:

- Тази цена включва ли и монтаж?
- Не!
- А колко ще струва монтажа?
- Момент да попитам колегите........ 140 лева! wacko.gif Викам "Мерси!"

Та да питам сега, тия ли са луди, аз ли нещо не съм в час...? Ама при 30 лева на час труд без включено ДДС, излиза, че тия калобрани ще ги слагат кажи-речи 5 часа!!! mad.gif Бахти - хората за по-малко време ангренажен ремък сменят!

Моля ви кажете ми - аз ли не съм в час, те ли? :help:

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 15 Яну 2009 13:56

Ael написа:1.6 VVT-i Ти пак кво си пострадал ? Оня ден си я купи и вече щети mellow.gif
и аз тва се зачудих laugh.gif наскоро се вайкаше за една драскотина biggrin.gif претръпна ли вече, колега biggrin.gif

п.п. калобраните що не ги монтираш другаде unsure.gif

Аватар
Рошко
Обратна връзка:

Мнение от Рошко » 15 Яну 2009 15:10

desSs написа:
Ael написа:1.6 VVT-i Ти пак кво си пострадал ? Оня ден си я купи и вече щети mellow.gif
и аз тва се зачудих laugh.gif наскоро се вайкаше за една драскотина biggrin.gif претръпна ли вече, колега biggrin.gif

п.п. калобраните що не ги монтираш другаде unsure.gif
Не е въпросът що не ги монтирам другаде... Въпросът е тия наистина ли са си сложили такива тарифи и ставки или просто ми обявиха тая цифра, за да не се занимават с мен, а да ме разкарат. Защото след като се опитаха така брутално да ме обезкостят, се обадих на сливенския дилър, който ми обяви цена от 144 лева за 2-та комплекта (което си е 1:1 с цената на Тиксим - 60 лв предни + 60 лв задни + 24 лв ДДС), обаче една МНООООГО МАЛКА подробност - ЦЕНАТА Е С ВКЛЮЧЕН МОНТАЖ!!!

П.П. А аз ако ще си ги монтирам сам или другаде, кажи ми къде е логиката и да ги поръчам от тях, след като в ebay и в един друг сайт за аксесоари, цената им е 20 паунда (английски), които по сегашен фиксинг са си малко над 40 лева - 2-та комплекта 80 и още 20-ина да дам за шипинг, пак са под цената на Тиксим. Ама викам си "айде, да ги взема от дилъра, да са си с монтаж от тях... как си требе!"

Аватар
Рошко
Обратна връзка:

Мнение от Рошко » 15 Яну 2009 15:37

Ael написа: 1.6 VVT-i Ти пак кво си пострадал ? Оня ден си я купи и вече щети mellow.gif
Мааани, маани.. Понеделник (8-ми Декември) я изкарах от магазина, в петък (12-ти) един галош с Мицибуши ме използва за спирачка. Аз бях писал, ма явно не си чел... Ей на, гледай...Само да дам малък ъпдейт - ударът е бил поне с 40 и отдолу под бронята гредата е окривена, та сега чакам доставка на нова... Иначе външно не изглеждаше да има щети...

Аватар
Ael
Получена  благодарност: 4 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 15 Яну 2009 19:45

Аз за тва ,мойта е взех на 2км, регнах я в кат и веднага после до каското,та на 7км вече бях по спокоен. Не че на 3-тия ден не я сефтосах на задна ,ама минах леко ,бронята излезе много гъвкава и само се надраска без да се пукне или смачка. Както казват туй да ни е laugh.gif
Изображение1G-FE

Публикувай отговор