И в същото време не сме в ЕС.
Но да не забравяме че сме в борд и ако не е той най-вероятно инфлацията щеше да е като през 90-те.
Но това е малко по-друга тема.
И в същото време не сме в ЕС.
С това законодателство по - скоро, след 10 години хептем няма да се предлагат дизеляци.
Според конфигуратора на тойота, разликата между автомата им чист бензин е 1,6 литра..
полза е пак малко относително, защото както споменах челното съпротивление изобщо не е малък фактор. А той е в голяма полза именно на королата. Също и собственото тегло на автомобила също е в полза на королата.
По-скоро са ми забавни изчисленията ти.
Значи има разминаване в каталога на Тойота сравнено с твоето шофиране за 2500км и тази разлика е 55%
не, не си. И го казвам като човек купил нова и продал след 85 хиляди км. Като половината от тях са предимно магистрално карани. И при все че взех хибрида, когато разликата даже с ръчката беше между 3 и 5к.
разликата няма да е такава, защото бензиновия си работи при 100% от времето. Докато хибрида, не. Освен на Магистрала
малко четем като дявола евангелието или трудно разбираме текст?
До скоро познат се кълнеше как ще кара до живот едно камри, което от към екстри се изчерпваше с това че има 4 гуми и да разбира се разход за 200 коня около 4-5.. в общи линии това бяха екстрите. Даже огледалото беше с палче, няма подгрев, няма навигация, няма андроид ауто. Един вид малко по - мощна лада с повечко пластмасаци. Е и те този същия човек мернах, че го е пуснал за продажба под 100 000км.
в общи линии да, ако го караш 10тина години; 150-200км ти излиза на сметка.
Сегашната кола на колко км е?
Много зависи къде се кара.. как е ясно. И аз първите 40к км бяха предимно в града и чат пат извън среден разход беше 5,5. После настъпиха едни промени и врътнах още 40к само че 95% магистрално и средния разход отиде на 6,5TheRealDacho написа: ↑10 Фев 2025 14:49 Corolla-та която кара баща ми вече от 7 месеца е на почти 15к километра със среден разход 4,8л./100км.
Ако сте предимно магистрално, не виждам причина да взимате хибрид. Хибрида си има плюсове но както пиша на магистрала те се стопяват. Освен разхода, който вероятно е по - добре от повечето бензини, се доближава до дизел. При конкретни дестинации даже има по - висок разход от дизел, емпирично съм го доказал за себе си с нееднократни трипове по един и същи маршрут.TheRealDacho написа: ↑10 Фев 2025 14:49 Сега, аз като човек който пътува по 140 км на ден 5 дни в седмицата за да ходя на работа с основно магистрално карането. Като разход това което дава Toyota-та базирано на скромният ми sample size, ми звучи много добре. Предвид че до скоро карах Audi A6 C6 3.0TDi със среден разход от 8.5/100. В момента пък карам Passat B6 2.0TDI който дава малко по-добър среден разход от 7,5/100.
И аз съм фен на комбитата и карах точно TS. Самата корола е доста нисичка и от вън и от вътре все е ниска, но се ядва.TheRealDacho написа: ↑10 Фев 2025 14:49 Лично аз съм решил да взимам Corolla TS понеже съм с бебе и е по практично, но и се кефя на комбита повече.
Не си заслужава ако го пънеш на магистрала. В града няма как дизел да направи по - икономично. В града ще има от ползите на хибрида.TheRealDacho написа: ↑10 Фев 2025 14:49 Та искам да попитам според това което вие казвате че хибрида не си залсужава освен ако не се кара еди си колкл километра и така на татък, коя конурентна марка в този ценови диапазон с тези ектри бихте препоръчал вие?
Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 7 госта