Доставка на НОВИ автомобили 2022 - срокове и процедури ?
- ico1
- Автомобил: LEXUS RX 450hl
- Благодарил/а: 46 пъти
- Получена благодарност: 59 пъти
Честито и от мен,много безаварийни и радост от шофирането.
LEXUS RX450hl
- Monster
- Автомобил: Rav4 PHEV, Zoe ZE40
- Благодарил/а: 156 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
Предполагам, че щом така ти е казал дилърът е вярно. Аз не съм запознат в детайли с тази информация, защото в моя случай като ходих май месец на тест драйв по стечение на обстоятелствата научих, че колата ми вече е влязла в производство, та не ми се е налагало да питам всеки месец за този въпрос.
Благодаря на всички за пожеланията! Исках само да напиша още нещо по отношение на темата с новите автомобили. Като избирате нова кола, много внимателно мислете колко голям багажник ви трябва и не взимайте по-голям от необходимото за нищо на света! Ако имате половинка, така или иначе багажникът ще е до тавана и колкото по-голям е, толкова повече мъкнене ви предстои!

- Прикачени файлове
-
- luggage-to-the-top.jpg (127.87 KiB) Преглеждано 2707 пъти
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Ако това те успокоява - след като децата пораснаха и отдавна вече не пътуват с нас, с жената успявахме да напълним доста по-плътно (виждам, че там вдясно е останало поне 50л свободно място

От това спасение няма

Радвам се, че има хора, които са разбрали, че автомобилът е за да ти служи по предназначение, а не 'да го пазиш като нов' и за пред дискотеката

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- Monster
Абе и отпред има местенце там, където съм сложил свалената щора, но все пак кръста ми не е за един ден. Колата може и да носи толкова, но аз - не!

-
- Автомобил: Ford Kuga 2.5 hybrid, 2025
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
Малко офтопик ама тази щора би трябвало да може да се поставя под кората на багажника. Мисля, че всички Равки имат предвидено място за нея там
RAV4 XA40 facelift - 2016г /3ZR-FAE 152hp / CVT / AWD
- Monster
Мерси, бях гледал клипчета къде се слага, но бях останал с впечатлението, че не се събира добре ако имаш резервна гума под кората, каквато аз имам. Сега обаче видях това клипче, където си я прибират щората и с резервната гума, та трябва да пробвам и при мен дали ще се получи. Има известен риск моята резервна гума да е по-дебела гумата, пък и багажника да е малко по-плитък заради батерията и затова да не се получи, но ще пробвам. Иначе със сигурност го имам отредено това място, тъй като го видях изрично, но ми се стори че гумата ще пречи, гледайки на око без да пробвам.
Да, има я тази предвидимост. Не знам датата точно 20ти ли е, но в края на месеца виждат планираните за прозводство през следващия месец, а не е щом се произведе за всеки автомобил да излеза индивидуално. За това и този етап "factory" стои известно време.tonystz написа: ↑24 Юли 2022 18:42 И аз си чакам още моята Corolla Sedan 1.8 hybrid Executive+ поръчана на 02.02.2022. Все още не била отбелязана за производство. Вярно ли е, че всеки месец на 20-то число излизало кои коли ще се произвеждат през следващия месец? Така ми каза дилъра. Може би важи само за завода в Турция?
При мен в края на юни излезе статус с планирано прозводство през юли и без конкретна дата за него месец.
Вече чакам втория етап, транспорт до България.
Здравейте. Някой поръчвал ли е Корола Крос? Колко време е доставката?
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Добре е такива неща да питате дилъра... Защото ситуацията се мени ежедневно... Днес прочетох информация, че Тойота се е обърнала към купувачи да се откажат от вече поръчани автомобили, защото не могат да ги произведат...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
-
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
И мен ме интересува този въпрос. Знаете ли дали дилърите са склонни да променят поръчка за автомобил от по-нисък клас към такъв от по-висок без загуба на капарото?
-
- Автомобил: Меган 2,Корола 1.8 хибрид
- Получена благодарност: 2 пъти
Аз миналата година я промених в рамките на 2 седмици след поръчката без проблем.За по-дълги срокове не знам.The_Ancient написа: ↑29 Юли 2022 19:59И мен ме интересува този въпрос. Знаете ли дали дилърите са склонни да променят поръчка за автомобил от по-нисък клас към такъв от по-висок без загуба на капарото?
Какви са точните условия дилъра на промени цената при доставка и някой имал ли е наистина продажна цена различна от тази при поръчката?
Ще има отново нови ценови(вероятно от понеделник) , в конфигуратора вече цените са сменени и при мен цената е точно +10% на тази, на която е поръчан Яриса, а автомобилът още не е дошъл. Очаква се през август и предполагам няма да хване и следващо увеличение.
Ще има отново нови ценови(вероятно от понеделник) , в конфигуратора вече цените са сменени и при мен цената е точно +10% на тази, на която е поръчан Яриса, а автомобилът още не е дошъл. Очаква се през август и предполагам няма да хване и следващо увеличение.
-
- Автомобил: Toyota Corolla sedan 1.8 hybr
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 3 пъти
На каквато цена сте поръчали автомобила, на такава ще го получите. Аз например си поръчах Корола хибрид седан в края на ноември 2021г. и си я взех началото на Март. За този период цената и скочи с 5 хил. лв, но си я взех на цената от ноември месецeli70o0 написа: ↑30 Юли 2022 14:29 Какви са точните условия дилъра на промени цената при доставка и някой имал ли е наистина продажна цена различна от тази при поръчката?
-
- Автомобил: Тойота
Здравейте! Поръчах си в началото на декември Ярис Крос. Датата ми за доставка беше днес 01.08.22 . Дилъра ми каза, че още я няма и не се знае кога ще пристигне. Някой знае ли дали ме мога да си проследявам поръчката? Това чакане много ме изнервя.Още повече липсата на яснота.
-
- Автомобил: Toyota Corolla 2022/1.5/CVT
За съжаление, мисля, че поръчките, направени в България, не могат да се проследяват. Иначе в другите държави е възможно (до колкото съм чела) чрез VIN номера. Даже по-скоро като цяло е възможно проследяване и без VIN номер.mkassalova написа: ↑01 Авг 2022 13:14 Здравейте! Поръчах си в началото на декември Ярис Крос. Датата ми за доставка беше днес 01.08.22 . Дилъра ми каза, че още я няма и не се знае кога ще пристигне. Някой знае ли дали ме мога да си проследявам поръчката? Това чакане много ме изнервя.Още повече липсата на яснота.
Toyota Corolla 2022/1.5/CVT