Proekt Supra MA61 na Punky
po-evtino ne e... shtom edna ot lambda sondite ne funkcionira normalno, ecu to shte stoi na open loop, i shte harchi mnogo benzin, i nyama da pozvoli na dvigatelya maksimalna moshtnost, a i shte plashta poveche za gorivo... puk i shte trovi poveche horata....jamie написа:Защото иначе трябва да си намери свястна изпускателна система и да я смени цялата - а така му е по-просто, че и по-евтино :-)

koi o2 niama da raboti kat horata? az imam 4 o2 sensora, dva predni za Bank 1 i Bank 2 i dva zadni B1 i B2, zadnite e iasno che ne funkcionirat, no tova ne e problem, te ne okazvat nikvo vlianie za air/fluel ratio-to, pak prednite si funkcionirat sasem normalno, na tiah ne im puka dali ima katalizatori ili ne. btw, na men tretia mi katalizator taka ili inache e sled sichkite o2 sensori.
->
ALTEZZA написа:koi o2 niama da raboti kat horata? az imam 4 o2 sensora, dva predni za Bank 1 i Bank 2 i dva zadni B1 i B2, zadnite e iasno che ne funkcionirat, no tova ne e problem, te ne okazvat nikvo vlianie za air/fluel ratio-to, pak prednite si funkcionirat sasem normalno, na tiah ne im puka dali ima katalizatori ili ne. btw, na men tretia mi katalizator taka ili inache e sled sichkite o2 sensori.

leleeeeee, chudya se novite ULTRA low emissions dvigateli, kolkomkatalizatora li imat????ALTEZZA написа:imam 3 katalizatora, dva ot tiah sa paralelni i sa na headarite(1 za cilindri 1,2,3 i 1 za cilindri 4.5.6), predi tiah i sled tiah imam o2 sensori, sled tova imam oste edin katalizator, koito vsastonost e na sledvastoto parche traba(downpipe-a).

sigurno i v zadnoto guren i auspusite imat....

i taka, procesa na prehvurlyane ot 5M-GE na 2JZ-GE dvigatel na MA61-cata zapochna!
sled kratka 50-minutna borba, izkarah 5M-GE-to, koito se okaza ne chak tolkova GOLYAM, kolkoto IZGLEZDA vutre v kolata....
koeto znachi che bi vcleznal bez problemi v starleta! ....
utre shte mahna ostanalite nenuzni djadji, i shte test-fitvam noviyat dvigatel da vidya koe, kude i kakvo shte tryabva da se modificira.
shte vi durza v techenie, i shte se opitam da napravya snimki.

sled kratka 50-minutna borba, izkarah 5M-GE-to, koito se okaza ne chak tolkova GOLYAM, kolkoto IZGLEZDA vutre v kolata....

utre shte mahna ostanalite nenuzni djadji, i shte test-fitvam noviyat dvigatel da vidya koe, kude i kakvo shte tryabva da se modificira.
shte vi durza v techenie, i shte se opitam da napravya snimki.

tochno taka KOLEGA, i izpolzvam momenta oshte vednuz da ti blagodarya za bezcennite diagrami koito mi prati! dnes sledobyada, za edin chas, svurzah vsichki zici ot sitemata na 2JZ-GE sus tezi ot el.sistemata na MA61,m do poslednata, kato toa go napravih na diagrama, che posle da znam koe kude e...che sled tolkova proekti i zici, veche ne pomnyaALTEZZA написа:mi super, znachi skoro ste ima oste edin det ste se vozi na 2JZ-GE

mezdu drugoto e dosta lesno... kogato imash nuznite diagrami estestveno...

- LordDigital
- СупраДжия
AAm u Starlet li cha go slagas toz matorq?punkara написа:i taka, procesa na prehvurlyane ot 5M-GE na 2JZ-GE dvigatel na MA61-cata zapochna!
sled kratka 50-minutna borba, izkarah 5M-GE-to, koito se okaza ne chak tolkova GOLYAM, kolkoto IZGLEZDA vutre v kolata....koeto znachi che bi vcleznal bez problemi v starleta! ....
![]()
![]()
shte vi durza v techenie, i shte se opitam da napravya snimki.![]()
Ma to grehota da e naturalen ,q dai da ti prastam teq dzundzorii za NA -> T conversion che me myrzi da gi prodaam na ebay-a

Lorde, shte go turbinirame dvigatelya, spoko! tryabva da namerime nachin da dokarame chastite tuka, che po poshtata tuka shte mi otrezat glavata ot mito i DDS-ta....
ugabuga: nemam oshte starlet, ama skoro i nego shte imam spoko!
GT4 i MR2 ne sa mi po vkusa...
takaaaa... kakvo napravish dnes:
znachi otkachih vsichki ostanali chasti po kosha, dolniyat most, reikata, markuchi na hidravlika, auspuhnata sistema,i kambanata na skorostnata kutiya. posle vkarah noviyat dvigatel v suprata, da vidya che vsichko e nared, i sled kato se ubedih s ogromna usmivka do izkarah, i go turih do 5M-GE-to, za da se uverya che sa ednakvo dulgi, i se uverih, prosto 2JZ-to ima poveche neshta pokacheni po nego, i e po debel...v hansha...
posle vzesh kambana na skorostnata kutiya i taya ot avtomatichnata na Lexusa, merih, mislih, mislih merih, nakraya sus shublera razchepen na 55mm, ochertah po edin krug ot prednata strana na vsyaka edna ot kambanite, kupih 4 diska 1,5mm za fleksa, i pochnah da reza, na purvata kambana izgoryah i dvata fleksa, daze edinya mi plamna v rukata
posle izkarah edin nov, i veche s nego, eheeeee, kato maslo s topul noz....
razrezah gi i dvete vzeh nuznite parcheta (zadnata chast ot originalnata kambana, i prednata chast ot kambanata na Lexusa) i gi zakarah na zavarchika, utre sutrinta shte sa gotovi.
posle razryazoh i mahnah dvete stoiki na tamponite ot predniyat most, i utre shte konstruiram novite takiva i shte gi zavarya!
celta e da napravya edno krugche na kraya na tazi sedmiza, dai BOZE!....
utre produlzavam, shte vi durza v techenie, i shte gledam da napravya snimki...
pozdravi,
punky

ugabuga: nemam oshte starlet, ama skoro i nego shte imam spoko!
GT4 i MR2 ne sa mi po vkusa...

takaaaa... kakvo napravish dnes:
znachi otkachih vsichki ostanali chasti po kosha, dolniyat most, reikata, markuchi na hidravlika, auspuhnata sistema,i kambanata na skorostnata kutiya. posle vkarah noviyat dvigatel v suprata, da vidya che vsichko e nared, i sled kato se ubedih s ogromna usmivka do izkarah, i go turih do 5M-GE-to, za da se uverya che sa ednakvo dulgi, i se uverih, prosto 2JZ-to ima poveche neshta pokacheni po nego, i e po debel...v hansha...

posle vzesh kambana na skorostnata kutiya i taya ot avtomatichnata na Lexusa, merih, mislih, mislih merih, nakraya sus shublera razchepen na 55mm, ochertah po edin krug ot prednata strana na vsyaka edna ot kambanite, kupih 4 diska 1,5mm za fleksa, i pochnah da reza, na purvata kambana izgoryah i dvata fleksa, daze edinya mi plamna v rukata

posle izkarah edin nov, i veche s nego, eheeeee, kato maslo s topul noz....

razrezah gi i dvete vzeh nuznite parcheta (zadnata chast ot originalnata kambana, i prednata chast ot kambanata na Lexusa) i gi zakarah na zavarchika, utre sutrinta shte sa gotovi.
posle razryazoh i mahnah dvete stoiki na tamponite ot predniyat most, i utre shte konstruiram novite takiva i shte gi zavarya!
celta e da napravya edno krugche na kraya na tazi sedmiza, dai BOZE!....

utre produlzavam, shte vi durza v techenie, i shte gledam da napravya snimki...
pozdravi,
punky

Punky, super mnogo me kefish...taka kato prikazvash vsichko izglejda super lesno, obache znam che ne e taka zashtoto sam chuval Lorda da psuva po 15 min non-stop za niakva shibana gaika...
Abe ti sam li rabotish ili imash niakoi da ti pomaga?...ako si sam prosto te priznavam za "God among men"...a ako ne si sam si polu-Bog ili prosto malko Bogche biggrin.gif ...no v nai-loshiqt sluchaj si "Toyota Saint" i moje da ti otdelim edin den ot godinata v koito po tradicia da praznuvame, da iadem egneta i da pravim auto-cross s toyoti, ili prosto da minavame po ulicite i da troshim staklata na vsichki golfove i nissani koito vidim...i drugi takiva religiozni meropriatia. Uspeh i ako ti triabva pomosht me izvikaj - samo deto komandirovachnite sa baia para.
Abe ti sam li rabotish ili imash niakoi da ti pomaga?...ako si sam prosto te priznavam za "God among men"...a ako ne si sam si polu-Bog ili prosto malko Bogche biggrin.gif ...no v nai-loshiqt sluchaj si "Toyota Saint" i moje da ti otdelim edin den ot godinata v koito po tradicia da praznuvame, da iadem egneta i da pravim auto-cross s toyoti, ili prosto da minavame po ulicite i da troshim staklata na vsichki golfove i nissani koito vidim...i drugi takiva religiozni meropriatia. Uspeh i ako ti triabva pomosht me izvikaj - samo deto komandirovachnite sa baia para.