SFINKS написа: 1. Защо го правят , защото ако карат нормално, извънземните им хибриди ще горят както всеки друг бензинов автомобил..
2. Егати дебелоочието ,вземи си прочети мненията в другата тема където сам си написал че ти прави впечатление че пречиш на трафика по Бул България....
3. Аз ти отговорих на всички въпроси.
4. Можеш ли и ти да ми отговориш защо си си купил Приус а не бензинова или дизелова Тойота ??
5. Мислиш че пазиш природата като харчиш евентуално с 2 литра по-малко бензин ??
6. кораба който е докарал хибридите от Япония е изхвърлил толкова гадости в атмосферата , че и 0/100 да харчат тия хибриди , изгорелите газове от двигателите на кораба стигат като за същият брой автомобили със стандартни ДВГ за целият им живот..
1. Хахаха, и коя е тази бензинка или дизел, която гори колкото Пруиса в града?! Щото не знам ти къде живееш и пътуваш, ама 90% от пътуването на нормалните хора се извършва В ГРАДА, а не по магистралите. Не съм разбирач, затова поразпитах колегите на работа колко е техният разход - няма никой, на когото да му гори под 8-9/100 и това са най-икономичните. Чух за 10, 12, 15... Докато аз съм ПОД 6/100, при положение, че хич не я жаля, почти не карам икономично - точно за да няма ревльовци, които да се оплакват, че тоя тръгва бавно, тоя спира бавно.
2. Дебелоочие my ass - писах
не, че затормозявам трафика, а че всички тръгват с мръсна газ и аз съм им бавен, защото не отлепям от място с 80. Да не говорим, че това го написах на ВТОРИЯ ДЕН, след като купих колата, да си чувал случайно за разучаване на кола и възможностите й??! Вече й направих месец и още откривам разни неща. Както и да е, това вече не е така, потеглям си супер мощно на светофар, защото видях, че няма особена полза да си пиля нервите с разни нерваци и спринтьори. И не е по "България", а по "Евлоги"!!! Надявам се, че можеш да схванеш разликата между скоростта на движение по "Евлоги Георгиев" от "Мадрид" до НДК и скоростта, която се развива по "България"
3. Не, не си - така и не каза нищо за пушеците в задръстванията, където Приуса е с изключен двигател - явно не те бърка това
4. Отговорил съм на тоя въпрос сигурно 5 пъти до момента. Освен всичко друго, което съм писал до момента, Приуса ми харесва страшно много като кола, като комфорт, като някакви дребни джаджи и хитрини, които има. Сигурно ги имат и други Тойоти, по принцип съм фен на Тойота, така че възможностите на Приуса са само и единствено плюс за мен. Колкото до дизела - карал съм дизел на един приятел - наистина, признавам, много мощ. Но не ме кефи идеята на каране на дизел, може за теб да е глупаво, за мен не е ;) Аз дизел няма да си купя. Ако не бях успял да си взема Приуса, щях да си взема друга Тойота, но не дизелак.
5. Да, мисля и не, не са 2 литра, отново се връщаме на доводите "ЗА" Приуса, които можеш да намериш в предишните ми мнения
6. Твоята Тойота да не е произведена в България на "Цариградско шосе"? biggrin.gif Не съм казал, че системата е идеална, но от мен колкото зависи - правя. Това е разликата, капиш?
zi_zi_top, отчасти си прав за новите коли и цените. Не съм много съгласен с твоята теза за беднотията, по-скоро на никого не му пука. "Еми пуши си - това е" - ето така изглежда обобщено общоприетото мнение в България. Дет се вика - and not a single fuck was given that day. Не знам това пушене по светофарите защо ви се стори толкова смешно и незначително - очаквах историята от Щатите да накара някого да се замисли. А, да не забравя за едно от предишните ти мнения, което беше за звука - мога да потвърдя мнението ти, моя Приус също доста ръмжи, ако натисна яко газта, но единствените безшумни коли са електромобилите

Колкото за това "за или против" автоматика - нямам никаква идея, не съм никакъв специалист. Автоматикът е удобство за мен, но преди това си карах кола "с ръчка" и не ми пречеше да си сменям скоростите ръчно, така че не мога да го изтъкна нито като предимство, нито като недостатък на Приуса.