По-добре зеленчуци на борсата (доколкото там голяма част са производители) от колкото поредния паразит по веригата като разносвач по митниците. Какво точно генерираш като продукт? Точно за такива дето нищо не произвеждат съм 100% съгласен че данъците трябва да се дигнат, за сметка на по-облекчените за производителите.SFINKS написа:мда , чукча не му требе задълбочени теоретични познания по макроикономика за си върти бизнеса и да си купува нови коли laugh.gif
Обикновенно тези с дълбоките познания по макроикономика накрая продават зеленчуци на борсата в Слатина
Във България всички разбират от всичко ,но никой не умее нищо .
Данък "лукс" за над 150 коня и над 3000 кубика!?!?

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
Колега, аз не съм твърдял никъде, че разибарм повече, по-малко или колкото министъра, тези мерки не са продиктувани от разбиране на материята, това се опитвам да обясня, тези мерки са продиктувани от съвсем не икономически подбуди, това са политически /тарикатски/ решения /чие лоби е по-силно, кой да одрусаме най-добре/, които трябва да минат през финансовото министерство, като отговорен орган. В момента единствените икономически мерки се предлагат, с извинение, от ..... Костов .... Всичко е в сферата на вероятностите, докато не се приведе в действие и не се отчетат резултатите - прогнозирането само по себе си е сложно, дори само в математически план, господата са много наясно с това и по тази причина, се залага на мерки, които може да се екстраполират сравнително точно спрямо сегашна база, а не на мерки, които да доведат до истинските реформи, но за които трябват много кадърни, съвестни и необременени хора.
С тея 5 камиона мож впечатлиш някоя на околомръсното ма и там ме съмнява да блеснеш, щото гаранция е видела повече кабинки от тебе. От друга страна пък на 100% обяснява дълбоките ти познания по макроикономика....SFINKS написа:....Генерирам транспорт .Знаеш ли какво е това ?
Сега ще ти обясня , купуваш си 5 камиона по 100 000 euro и почти си готов

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
proscrip
добър ден
икономиката е политика и политиката е икономика .
за Костов не ми говори , много е лесно да предлагаш а друг да взима решенията и поема отговорноста .
Костов разруши СДС в името на личните си икономически интереси , мангал нещастен .

икономиката е политика и политиката е икономика .
за Костов не ми говори , много е лесно да предлагаш а друг да взима решенията и поема отговорноста .
Костов разруши СДС в името на личните си икономически интереси , мангал нещастен .
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
diver написа:С тея 5 камиона мож впечатлиш някоя на околомръсното ма и там ме съмнява да блеснеш, щото гаранция е видела повече кабинки от тебе. От друга страна пък на 100% обяснява дълбоките ти познания по макроикономика....SFINKS написа:....Генерирам транспорт .Знаеш ли какво е това ?
Сега ще ти обясня , купуваш си 5 камиона по 100 000 euro и почти си готов

ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Еееех, бързо забравяте инструкциите, които даваше бай Тошо: по време на криза се снишааааваме, и изчакваме кризата да отмине
Според мен всяко сериозно бъркане из данъчната сфера само ще задълбочи кризата.
Една рязка промяна ще доведе до това, че държавата няма да може да си направи бюджета (не се знае каква ще е реакцията на бизнес средата), и освен това резултата може да е съвсем негативен.
Ами ако още малко ме натиснат дали няма да си направя една офшорка и рязко да съкратя сериозните данъци, които плащам коректно към държавата?
И тогава нещата ще отидат съвсем надолу - вместо да плащам по-високи данъци и държавата да получава по-големи приходи, тези суми рязко ще секнат и администрацията ще остане с пръст в уста...
След което ще последва реакция от държаватав опит да затруднят и ограничат този ефект (например увеличаване щата на НАП и подобните структури) .
И тогава и разходната част ще се увеличи и баланса ще стане още по-негативен....
Според мен такава реформа трябва да се въвежда само при устойчиво развитие, но в никакъв случай - по време на криза.

Според мен всяко сериозно бъркане из данъчната сфера само ще задълбочи кризата.
Една рязка промяна ще доведе до това, че държавата няма да може да си направи бюджета (не се знае каква ще е реакцията на бизнес средата), и освен това резултата може да е съвсем негативен.
Ами ако още малко ме натиснат дали няма да си направя една офшорка и рязко да съкратя сериозните данъци, които плащам коректно към държавата?
И тогава нещата ще отидат съвсем надолу - вместо да плащам по-високи данъци и държавата да получава по-големи приходи, тези суми рязко ще секнат и администрацията ще остане с пръст в уста...
След което ще последва реакция от държаватав опит да затруднят и ограничат този ефект (например увеличаване щата на НАП и подобните структури) .
И тогава и разходната част ще се увеличи и баланса ще стане още по-негативен....
Според мен такава реформа трябва да се въвежда само при устойчиво развитие, но в никакъв случай - по време на криза.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Re: ..
+1. БГ сигурно е единствената държава в света, където по време на криза данъците се вдигат, вместо да падат ...bad_dog написа:Още повече ме забавлява и мнението на хората, които поддържат подобен модел. Един вид, който работи и изкарва пари трябва да бъде наказан, ако си позволи нещо хубаво като голямо жилище. Интересно как ще стимулираме икономиката така. Обикновено се прави обратното - стимулира се потреблението, а не се наказва.
Re: ..
борбата е ние да се с на високото ддс в региона,,,сега вместо да дръпнем инвестиций и търговски оборот от гърция,,ние трябва солидарно и традиционно да си го вдигнем,за да не вземе някой да донесе пари насам laugh.gifMX5 написа:+1. БГ сигурно е единствената държава в света, където по време на криза данъците се вдигат, вместо да падат ...bad_dog написа:Още повече ме забавлява и мнението на хората, които поддържат подобен модел. Един вид, който работи и изкарва пари трябва да бъде наказан, ако си позволи нещо хубаво като голямо жилище. Интересно как ще стимулираме икономиката така. Обикновено се прави обратното - стимулира се потреблението, а не се наказва.
бтв евро съюза има минимална ддс ставка ,и само някой държави имат временни привилегий да са под нея докато си оправят икономиките,,,,,с повишаването на ддс в този момент,ние правим браткси реверанс към нашите съседи.
за момента всичко което копувам през интернет,гледам да е с платено ддс, за да не се налага да плащам тук повече.
Неграмотен е, но е тарикат - като усети, че в работата му в САЩ са го разконспирирали и ще го гонят, и избяга в БГdiver написа:Икономически неграмотен колкото оная **** вицето Дянков!

Сега през жена си ще дои БГ.
Вярно ли някакви 17К евро на месец за консултански услуги към министерство на финансите през жената, а той милия официално демонстрира как гладен умира с някаква мижава 2К заплата?
Жена ми по цял ден си има вземане/даване с топ финансистите в САЩ и никой тук не е чувал за Дянков. А тези които се разровят да му прочетат какви трудове е писал, не са очаровани - нищо ново не е измислил - само разни изсмукани събирателни трудчета, а се прави на големия учен ...
- andrian999999
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 1 път
-
- Почетен Администратор
SFINKS написа:Само се дразня на тези като теб които "разбират" повече от икономика от министъра на финансите . Смешно е .
Виждам - сам си си отговорил.SFINKS написа:Във България всички разбират от всичко ,но никой не умее нищо .
И тъй като ти разбираш от икономика толкова, колкото аз от ядрена физика, викам да млъкнеш малко, че ми писна да ти чета недомислиците.
П.П. Ей сега е момента да тунинговате колите си - от 164 к.с. могат да станат доста готини зверчета.... biggrin.gif
Слагам катинар за седмица на дискусията, поне докато не се избистрят нещата около данъците, щото Гойко още не знае какво да направи, че да ни бръкне по-дълбоко в джоба. С удоволствие ще му дам да бръкне в моя, ама имам дупка, та знае ли човек...
-
- Почетен Администратор
Дерзайте....13. Удвоява се данъкът върху жилища с данъчна оценка над 300 000 лв. и данъкът върху автомобили със застрахователна стойност над 70 хил. лв.; утроява се данъкът върху персонални яхти и самолети.
60-те антикризисни мерки, одобрени от кабинета